5 gedachten over “Voor de mensen die denken dat die Grieken zo lui zijn…”

 1. Zoals mijn baas altijd zei als ik klaagde dat ik het druk had; “Dan moet je efficiënter werken”.

  Toen ik 25 jaar geleden voor het eerst in Griekenland op vakantie was viel het mij op dat alle huizen daar half afgebouwd waren. Overal kon nog een verdieping op en staken de betonijzers uit het beton op het dak. Ik vroeg waarom dat was en het antwoord van een lachende Griek was; “Anders moeten we belasting betalen”. Als ik dat 25 jaar geleden al wist, dan vraag ik me af waarom de Europese investeerders blind waren.

  Ik heb mijn mening bepaald. Laat ze eerst maar onder druk de hele economie herstructureren en en zodra het op orde is mogen ze van mij de onredelijke schulen kwijtschelden.

 2. Ik las vanmorgen ergens een reactie van iemand op joop.nl die meent dat “dankzij deze regering de welvaart waar we al 60 jaar naar smachten binnen handbereik hebben”. Ik maak hieruit op dat ondanks dat wij ons schompes werken al 60 jaar in pure armoede leven. En dat terwijl de knoflook landen feest vieren van onze zuur verdiende centen.

  Nee Nee dit vertekende wereldbeeld laat zien dat 60 jaar ononderbroken welvaart van ons een verwend volkje heeft gemaakt dat zelfs te beroerd is om de aller armsten in de wereld bij te staan.

 3. Jo Schreef:

  Zoals mijn baas altijd zei als ik klaagde dat ik het druk had; “Dan moet je efficiënter werken”.
  Toen ik 25 jaar geleden voor het eerst in Griekenland op vakantie was viel het mij op dat alle huizen daar half afgebouwd waren. Overal kon nog een verdieping op en staken de betonijzers uit het beton op het dak. Ik vroeg waarom dat was en het antwoord van een lachende Griek was; “Anders moeten we belasting betalen”. Als ik dat 25 jaar geleden al wist, dan vraag ik me af waarom de Europese investeerders blind waren.
  Ik heb mijn mening bepaald. Laat ze eerst maar onder druk de hele economie herstructureren en en zodra het op orde is mogen ze van mij de onredelijke schulen kwijtschelden.

  Daar gaat dit artikel niet over. Individuele burgers in Griekenland zijn niet schuld aan de strapatsen van hun regering. Die zijn ook slachtoffer, en werken blijkbaar harder dan wij hier in Nederland.

Reacties zijn gesloten.