Volkskrantje gaat weer eens op de bek

De nietsvermoedende lezer van de Volkskrant kreeg het vanochtend, woensdag 9 februari, ruim voor de kiezen. Opnieuw recordaantal immigranten naar Nederland, kopte de Volkskrant. Met een foto erbij van een troosteloze jaren vijftig – of zestig flat, zo een met kleine balkons en veel schotelantennes. Die schotels, daar ging het natuurlijk om. Migranten=schotelantennes.

Dit nieuws komt tot ons via een persbericht van het Centraal Bureau van de Statistiek. Ik heb het even opgezocht, en de meeste kranten schreven het vanochtend min of meer over. Dat mag, daar zijn die persberichten voor.

Wie die stukken op basis van het persbericht leest, ziet dat de werkelijkheid toch een tikkie anders in elkaar zit. Ten eerste is het recordaantal geen recordaantal, (dat waren de jaren 1975 en 1991, maar laat dat nu maar even, info te vinden bij onze Vandyke). Maar het is met 150.000 immigranten wel 3000 personen hoger dan het cijfer voor 2009. Wat dit betreft is er sprake van een kleine stijging. Er is ook sprake van een stijging van het aantal emigranten, maar het moet natuurlijk niet te ingewikkeld worden in zo’n nieuwsberichtje, dus dat hebben de Volkskrant en de andere ochtendkranten maar laten zitten. In totaal steeg de Nederlandse bevolking met 80.000 personen tot 16.7 miljoen.

Het CBS heeft ook uitgesplitst hoe het nu zit met de demografie van de diverse provincies: Limburg is de enige provincie  waar de bevolking echt is afgenomen. Er gaan daar meer mensen dood dan er worden geboren; er trekken meer mensen weg; en er komen wel migranten bij, maar te weinig om de daling te stoppen. Dat weten we dus ook weer.

De Volkskrant meldt braaf in z’n stukje dat de grote meerderheid van de  immigranten in Nederland mensen zijn uit de oude en nieuwe landen van de Europese Unie. Spanjaarden, dus, en Belgen. En Polen, Hongaren, Tsjechen en Roemenen. En misschien nog een verdwaalde Maltees of Cyprioot of een Groenlandse Deen.

Terug naar die foto van die satellietschotels. Van de Volkskrant internetredacteur zou je een keuze voor een andere foto verwachten.  Een lege Limburgse straat, misschien. Of een foto van een grote paella, bijvoorbeeld, met gezellige Spanjaarden eromheen die op zondagmiddag in een Spaans restaurant uitgebreid zitten te lunchen, zoals ze gewoon zijn te doen in hun vaderland. Of een foto van Polen die tiptop gekleed op zondag naar de kerk gaan, of maandagochtend vroeg zich keihard staan uit te sloven in de kassen of op de bouwplaatsen. Of een foto van een auto met een Zweeds nummerbord.  En als je helemaal accuraat wil zijn, moet je de Roemeense en Bulgaarse jongens fotograferen die in onze slachterijen werken, of als classificeerders in onze olietankers. Dan ben je journalistiek goed bezig.

Maar kennelijk is de knieval naar de angst (immigranten=schotelantennes=vreemde cultuur=eng=tsunami van moslims=totale oorlog van de elite tegen het volk) een relevanter keuze voor de Volkskrant. Beetje ’n tegenvaller.

8 gedachten over “Volkskrantje gaat weer eens op de bek”

 1. Wat kan er nu nog tegenvallen van de Volkskrant, officieel orgaan van het Ministerie van Waarheid?

 2. “Ten eerste is het recordaantal geen recordaantal, (dat waren de jaren 1975 en 1991, maar laat dat nu maar even, info te vinden bij onze Vandyke).”
  Toch staat het wel zo aangegeven in de meeste headlines.
  Ook bij de andere kranten.

 3. Ach , de dood van de vrouw van een Vlaams Belang lid was ook al groot nieuws in de Volkskrant , kan je zien voor welke doelgroep ze tegenwoordig schrijven … 😥

 4. Overigens hebben we het hier over een tsunamie van katholieken. De meeste immigranten komen gewoon uit het oosten van de EU, net als de echtgenote van wilders. :mrgreen:

 5. Het volgende feit valt op: “Limburg is de enige provincie waar de bevolking echt is afgenomen. Er gaan daar meer mensen dood dan er worden geboren; er trekken meer mensen weg;..”

  Hieruit kan direct de niets anders dan logische conclusie getrokken worden dat PVV (grootste aanhang Limburg) werkt dodelijk op burgers en tevens dwingt de burgers aan tot emigratie.

 6. Heks, mooi stuk en wederom de vinger op de zere plek, in een keer. Heren en dames hoernalisten ga uw werk weer eens doen en wordt weer echte journalisten (tikt ook makkelijker). 😀

Reacties zijn gesloten.