Volkskrant, Nu.nl en opnieuw de NOS doen aan framing van vluchteling als probleem

Een paar weken terug hadden we de NOS die de vluchteling als oorzaak van de problemen op de sociale woningmarkt posteerden.
Nu komt de Volkschbruine Laster & Haatbode met het bericht dat de toestroom van vluchtelingen Middelbare scholen in de problemen brengt.
Niet het beleid van de regering en de regelgeving, nee vluchtelingenkinderen die recht hebben op onderwijs, worden aangewezen als het probleem.

De problemen ontstonden doordat het afgelopen jaar grote groepen asielzoekers naar Nederland kwamen, onder meer uit Syrië, Somalië en Eritrea. De kinderen die leerplichtig zijn gaan in eerste instantie naar een van de circa tachtig eersteopvangklassen op reguliere middelbare scholen.

In het artikel zelf wordt duidelijk dat niet de toestroom maar de lakse houding van de overheid de oorzaak is dat scholen in financiële problemen komen.

Eind vorig jaar kaartte Lowan [Landelijke Onderwijswerkgroep voor asielzoekers en nieuwkomers] de problemen aan bij het ministerie van Onderwijs. In november nam de Tweede Kamer een motie aan die de regering verzocht te zorgen voor een adequate bekostiging voor het onderwijs aan vluchtelingenkinderen. ‘Sindsdien is er weinig gebeurd’, aldus Boerboom.

Opnieuw een voorbeeld van bewuste negatieve beeldvorming van de media. Want het bekt natuurlijk lekker zo’n kop als “School draait op voor les aan asielkind” of wat Nu.nl er n.a.v. het artikel van maakt “‘Middelbare scholen in problemen door toestroom asielkinderen’ “.
En ook de NOS doet weer mee aan deze beeldvorming. De toestroom is het probleem, over de overheid die niet met de benodigde middelen over de brug komt wordt niet gerept.
Het is nu wachten op de PVV die de problemen aangrijpt om weer eens lekker van leer te trekken tegen de vluchteling.
In de reactiedraad op Nu.jij staan de endeldarmen van de xenofoben, racisten en ander tuig al open.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

1 gedachte over “Volkskrant, Nu.nl en opnieuw de NOS doen aan framing van vluchteling als probleem”

  1. Pingback: White trash bij een nazi-blog | Krapuul

Reacties zijn gesloten.