Volk van Europa, sta op!!! Kom in verzet!!! Nu!!!!

De laatste tijd, en zeker het afgelopen jaar koerst de NAVO samen met de EU en de US aan op een zeer groot conflict dat weleens zou kunnen leiden tot de Derde Wereldoorlog.

Ook vandaag heeft Oorlogshitser bij uitstek, de crimineel Anders Fogh Rasmussen in Kiev harde dreigende taal uitgeslagen tegen Rusland. Alle acties tot nu toe van de EU, de USA en de NAVO leiden maar tot één gevolg. Dat Rusland en het regime van Poetin alleen nog maar rare sprongen kunnen en zullen gaan maken als een kat in het nauw.

Dit is de specifieke wens van Rasmussen en zijn criminele bende die wat mij betreft direct wegens oorlogshitserij voor het ICC terecht zouden moeten staan. Zij, en de leiders van de EU die zonodig een niet-Artikel-5-land willen beschermen met militaire middelen en dat land binnen de EU willen trekken, een land waarvan de regering nogal schimmig is en dat in een walgelijke burgeroorlog verkeert waarbij zelfs een hele Boeing naar beneden is geschoten, zijn een groter gevaar dan de engerd aan de andere kant, de heer Poetin. Die man is natuurlijk ook erg eng, maar Europa en de Verenigde Staten en NAVO willen koste wat kost Oekraïne in bezit nemen.

Terwijl er een enorme brand bezig is in het Midden Oosten, Noord-Afrika niet stabiel is en Afrika wordt geteisterd door een epidemie van het niveau builenpest in de middeleeuwen bemoeien de EU leiders zich met maar één ding. Een land vol mensen waarvan bekend is dat het al in de Tweede Wereldoorlog lustig bewakers leverde voor de Duitse concentratiekampen.

Natuurlijk, dat kunnen wij de huidige bewoners niet kwalijk nemen. Maar het bewijs dat extreem-rechts nog springlevend is in dat land is makkelijk te leveren.

Willen wij burgers van Europa eigenlijk wel een oorlog ingerommeld worden door deze criminelen?
Hebben wij als Europese burgers baat bij een oorlog zonder weerga, gestart door Neo-Liberalen?
Waar hebben we tegen gedemonstreerd in de jaren 80? Waarvoor eigenlijk? Voor vrede en veiligheid die we nu kapotgemaakt zien worden door de holle retoriek van Regeringen en de NAVO?

Neen, driewerf neen!

Er moet weer actie gevoerd worden. Tegen de NAVO, die haar handvest en de daarin vastgelegde regels met voeten treedt door al sinds jaar en dag offensief ingezet te worden als politiek instrument van de EU! Kosovo, Libië, Afghanistan en Irak zouden voorbeeld genoeg moeten zijn. De tekenen aan de wand waren al jaren zichtbaar.

Maar nu is het genoeg. Willen de burgers van de EU die vreedzaam en in redelijke welvaart en welzijn leven deze aankomende oorlog? Nee dat willen zij zeker niet!

Maar wat kunnen we doen?

De handen ineenslaan. Terugvechten. Demonstreren. Niet meer pikken dat over onze ruggen besluiten worden genomen die ons allen kunnen en zullen schaden. Waar blijven de Progressieve Partijen? Waar is Links? Waar blijven de vredesactivisten, waar blijft de massademonstratie op het Malieveld?

Het zou nu eenieder duidelijk moeten zijn dat de NAVO maar één ding voor ogen staat samen met de VS en de EU.

Werelddominantie.

En dat hoeven wij NIET te pikken!!!!

Dus ik zou willen zeggen. Organiseer jezelf. Kom in actie en demonstreer.

Tegen de NAVO.

Tegen de oorlogshitserij van die organisatie en de EU gesteund door de USA.

Vóór vrede.

Anders zal de eens zo moeizaam gewonnen vrede binnenkort afgelopen zijn.

15 gedachten over “Volk van Europa, sta op!!! Kom in verzet!!! Nu!!!!”

 1. Laten we intussen hopen dat Poetin z’n hoofd Siberisch koel houdt en zich niet laat provoceren door westerse oorloghitsers.

 2. Hoog tijd dat het Westen opstaat tegen potentaat Poetin. Poetin rommelt al veel te lang en trekt zich al veel te lang niets maar dan ook echt helemaal niets aan van internationale organisaties, diplomatieke druk, mensenrechten organisaties, vrije pers, oppositie, enzovoorts, enzovoorts.

  Absurd dat sommigen dan hier durven beweren dat Rasmussen de oorlogshitser zou zijn. Niemand wil een oorlog, maar Poetin moet gestopt worden. Punt.

  Ook de NAVO wil geen oorlog maar Rasmussen roept ook niet op tot oorlog. Rasmussen geeft een subtiele waarschuwing aan oorlogshitser en extreemnationalist Poetin. De waarschuwing is “Vlad, back the fuck down.”

  Met daarbij ook de boodschap: NAVO stuurt geen wapens, maar Oekraine is een soeverein vrij land en wij ondersteunen Oekraine.

 3. @tijlvandam

  Really? Laatst nog een provincie ingepikt: de Krim. “rebellen” sturen, waaronder veel (al dan niet ex) Russische geheime dienst die met AK-47’s naast een stemhokje staan tijdens een ongeldig met geweld afgedwongen plaatselijk referendum en dan de uitkomst van dat “eerlijke” referendum gebruiken als rechtvaardiging achteraf waarom Rusland landjepik deed. Hoe krom kan je redeneren.

  Maar je kan ook verder terugkijken. Elke oorlog van het Kremlin en alle agressie tegen voormalig door destijds nog USSR-Kremlin onderdrukte satelliet staten (het hele Oostblok dus) die allemaal zelf uit vrije wil de Rus er uit gedonderd hebben en ons het Westen in de armen kwamen rennen.

  En elke keer stonden wij er bij en bleven maar denken dat er met Poetin wel te praten viel, als we maar aan tafel bleven en handelen en praten en appeasement. En elke keer heeft het niets geholpen.

  En nu, met Donetsk en Lugansk en met mh17, een ongetwijfeld stomme blunder van Poetin-proxies, komt Poetin wel heel erg dichtbij onze grenzen en zelfs nu, na alle waarschuwingen wereldwijd om “to back the fuck down” blijft Vlad maar doorgaan met stoken en wapens sturen.

  (En dan heb ik het nog niet eens gehad over mensenrechten, vrije pers versus staatspropaganda, oppositierecht, demonstratierecht, enzovoorts, enzovoorts)

  Dat moet een keer klaar zijn. Voordat hij echt letterlijk bij jou of bij mij in de achtertuin staat.

 4. Dat noem ik nou niet de meest betrouwbare bron.

  (moderator: ban is niet nodig hoor. Ik ben er vandoor)

 5. @D,

  De keuze om niet na te denken en slechts bvb Timmermans na te papegaaien is aan jou.

 6. Tijl,hoezo vaag? De link die jij plaatst naar een artikel van Sjaak, gaat deels over hetgeen deze ‘D’ het over heeft.

  D:
  “Laatst nog een provincie ingepikt: de Krim. “rebellen” sturen, waaronder veel (al dan niet ex) Russische geheime dienst die met AK-47′s naast een stemhokje staan tijdens een ongeldig met geweld afgedwongen plaatselijk referendum en dan de uitkomst van dat “eerlijke” referendum gebruiken als rechtvaardiging achteraf waarom Rusland landjepik deed.”

  Het artikel van Sjaak gaat grotendeels over de annexatie van (voormalige) DDR met een zijsprong via de, al dan niet verdiende, negatieve connotatie van het woord ‘annexatie’. Meer copypaste van Wiki, dan een doorwrocht artikel, om eerlijk te zijn.

  Sjaak stelt:
  “maar in dit geval lijdt het geen twijfel dat de bevolking van de Krim voor het overgrote deel verheugd is over de aansluiting bij Rusland.”

  Beide zonder ook maar een spat bewijs over hoe de bevolking denkt over deze annexatie. Of dat men daadwerkelijk met AKK-47 bij het stemhokje stond. (Beide is mij in ieder geval onbekend. Kan best zijn dat ik wat nieuws heb gemist, hoor.)

  For the record, bericht van vandaag:
  Als Rusland zich blijft mengen in het conflict in Oekraïne zal dit worden gezien als ‘een invasie van Oekraïne’.
  http://www.nu.nl/buitenland/3848031/vs-waarschuwen-rusland-steunen-separatisten.html

  Tijl: ‘de keuze om niet na te denken en slechts bvb Sjaak zijn copypaste na te papegaaien is aan jou.’

 7. Rasmus lijdt aan slaaptekort. Straks puilen zijn ogen er nog uit. Wordt tijd dat hij teruggaat naar zijn geboortedorp in Denemarken. Dan kan de Noor Jens Stoltenberg het overnemen. De kernkoppen staan al klaar op Andenes en Vardoe. Met Jens op naar WW3, wie wil dat nie?

 8. @Marc – 8 aug. 10:39,

  Het lijdt geen twijfel, schreef Sjaak. Blijkbaar bestaat die twijfel er bij sommigen toch.

  Welnu, er zijn tal van argumenten te geven voor de gewilde aansluiting van de Krim bij Rusland.

  De bevolking van de Krim is hoofdzakelijk Russisch. Vrij recent, pas in 1954 is de Krim aan Oekraïne toegevoegd door Oekraïner Chroetsjov. Er bestaat daar dus geen diepe historische verbondenheid met Oekraïne.

  In februari 2014 vond er in Oekraïne een coup plaats waarbij fascistische elementen (Svoboda partij) een belangrijke rol speelden. Als gevolg daarvan ontstond angst bij de Russische bevolking op de Krim voor hun positie. Zo was er de vrees dat alleen de Oekraïense taal zou worden toegestaan. Misschien was die vrees onterecht, mischien niet. Overigens hebben ook in Nederland fascistoïde figuren niet zo lang geleden gepoogd een taaleis in te stellen.

  In maart 2014 heeft bestuur van de autonome Krim-regio tot een referendum beslist, niet Rusland. Ik geef hierbij een link naar een bericht in de Telegraaf, omdat die krant niet verdacht wordt van ‘linkse’ praat.

  De referendumuitslag was duidelijk en niet vanwege intimidatie van Russische militairen. In 2010 haalde bij verkiezingen de Krimse afdeling van de pro-Russische Partij van de Regio’s al een overweldigende meerderheid van 80 procent (DeWereldMorgen).

Reacties zijn gesloten.