Voor Volk en Vaderland. Leve het Landsbelang!

Henk Kamp, Minister van Economische Zaken in kabinet Rutte 2, sprak zijn mond voorbij. Of hij dat met opzet of per ongeluk deed is niet duidelijk, maar hij deed het wel. Schaliegas splijt niet alleen de bodem, het splijt ook de samenleving. Gas dat ergens in de bodem zit en dat er met grote moeite en niet zonder gevaar uitgehaald kan worden. Alvorens dat op grote schaal gewonnen kan moet er eerst geoefend worden. Boxtel, Luttelgeest en Marknesse zijn de klos. Daar wonen mensen, maar dat maakt niet zo heel veel uit.Het winnen van schaliegas is niet zonder gevaar. Wilt u van uw waterkraan een fakkel maken? Met schaliegas kan dat. De bodem wordt kapot gemaakt, er wordt gebruik gemaakt van schadelijke chemicaliën en er zijn nog vele andere milieubelastende gevolgen die bij het winnen van schaliegas een grote rol spelen. Leest u dit artikel maar. Het dateert van 22 juni 2013. Een groot aantal hoogleraren (55), de meesten voorzien van meerdere imposante titels, raadt het winnen van schaliegas in Nederland ten sterkste af. Bovendien is de PvdA, de coalitiepartner van de VVD, altijd tegen het boren naar en winnen van schaliegas geweest. Je zou denken, dat een Minister van ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Jakob Java

7 gedachten over “Voor Volk en Vaderland. Leve het Landsbelang!”

 1. Het is ontstellend dat zo’n klein groepje “volksvertegenwoordigers” zo’n eeuwige schade aan het milieu kunnen toebrengen en dat we dat toelaten. Mooi geweest met die marktgekken.

  Verder weet ik het niet zeker, maar ik ben nog niet zo overtuigd van de relatie: Vitens-Schaliegas-Privatisering van het water. Komt wel, ik vermoed dat ons water straks in handen komt van een stuk of wat smeerlappen die ons water als hun eigendom in gaan pikken.

  Mijn gevoel zegt dat de reactie van Vitens en het uitstellen van de boringen daar iets mee te maken heeft, maar ik heb dat nog niet duidelijk.

 2. Goed gezien door Java inderdaad, dat nu het individualistische ‘egoïsme’ de VVD blijkbaar ineens niet zo goed uitkomt.

 3. @2:

  Nou, kijk.
  1. Kamp zegt: boren.
  2. Vitens zegt: niet doen.
  3.Kamp zegt we doen het toch.
  4.Water gaat de markt op, lekker goedkoop.
  5.Kamp zegt, we doen het toch maar niet.

  Aandelen stijgen als een raket. Waar gaat dat geld heen? Juist ja. Zo rolt het gespuis, zo simpel is het.

 4. Is dit hetzelfde Kamp als deze die ruim tien jaar geleden vertelde dat we nar Afghanistan gaan om een “likje verf” aan de scholen daar te geven en NOOIT de wapens zullen pakken om in het conflict mee te doen? We zouden daar niets mee te maken hebben.

  Is dit hetzelfde Kamp die de rechtmatige uitkeringen specifiek aan allochtonen wou korten, tegen alle verdragen dat Nederland ondergetekend heeft in?

  Doet hij in het geval van schaliegas het Landsbelang met het belang van elitaire financiële groepjes door elkaar halen?

  Ze willen het grond met volk erop gewoon voor eeuwen vergiftigen om lekker vette winst eruit te halen, de “patriotten”.

  Zakkenvullende “patriotten”. Daarna nemen ze de benen naar een beter bewoonbaar plaats oftewel belastingparadijs.

 5. Bij het boren naar Schaliegas moet om de 300 á 500 meter een nieuwe boorput worden geslagen. Rondom die boorlocatie komt een heel industrieel complex aan machines en voorraadtanks om het kraken van de steenlaag mogelijk te maken. Waar naar schaliegas wordt geboord zal het hele landschap over vele vierkante kilometers veranderen in één grote mijnbouwlocatie waar de vroegere staatsmijnen in Limburg peanuts bij waren. Alles van natuur of cultuur zal daarvoor moeten wijken. Bestaande biotopen worden daardoor onherstelbaar verwoest. Bij de winning van schaliegas komen behalve enorme hoeveelheden methaangas ook kankerverwekkende radioactieve stoffen uit de bodem vrij. Erg handig in een dichtbevolkt landje als Nederland. Alle investeringen die wij de laatste veertig jaar, veelal op kosten van de belastingbetaler, hebben gedaan in een verbetering van natuur en milieu zal in het landsbelang van enkele grootgraaikapitalisten in één klap worden ongedaan gemaakt.

 6. Als ik me overgeef aan pessimisme zou ik kunnen zeggen dat fascist en milieu-crimineel Kamp zijn uitspraak willens en wetens gedaan heeft omdat ie weet dat de sheeple in dit land toch niet in verzet zullen komen. En op een stel boeren in Boxtel en Marknesse stuur je gewoon wat ‘Befehl ist Befehl’- geteisem af zoals Gerrit van Zanten alias @brigadierKOOLHF (https://krapuul.nl/overig/nieuws/119824/onder-pet-zit-kierewiet/attachment/wiettwiet/#sthash.Nmhll2oM.PbmobFE9.dpbs). Al dan niet met hun nieuwe Walthertjes en tasertes.

Reacties zijn gesloten.