Volgepompt met paardemiddelen

220px-Pferde_im_GaloppLijk is lijk zou ik denken, maar het is niet fraai als je “beef” belooft en “cheval” serveert.

Dat paarden minder eetbaar gevonden worden leid ik af uit het ontbreken van een Franse term voor paardenvlees in het Engels. Varken heet pork, koe heet beef, schaap heet mutton, maar paard heet horsemeat. Dat maakt geen deel uit van de cuisine. De ontdaanheid in kroketten- en frikandellenland over paardenvlees in de burger kan gebaseerd zijn op de economische nutteloosheid van paarden van tegenwoordig, die hoofdzakelijk om de aaibaarheid gehouden worden, net als honden en katten. Maar de verontwaardiging gaat verder.

In Groot-Brittannië is ophef over de maaltijden ontstaan, die uit ‘100 procent rundvlees’ zouden bestaan. Er bleek 30 tot 100 procent paardenvlees in te zitten. De Britse voedsel- en warenautoriteit zei vrijdag bezorgd te zijn voor de volksgezondheid, omdat in het paardenvlees sporen van het middel butazolid kunnen zitten. Dat kan bij overmatig gebruik levensgevaarlijke bloedingen veroorzaken.

Bron.
Butazolid? Krijgen paarden ook al allerlei hormonen ingespoten voor – weet ik veel…?
Nooit van gehoord.
Het blijkt onder de merknaam Butazolidin verkocht te worden als pijnstiller voor dieren, vermoedelijk vooral bij paarden want als er “bief” in hamburgers zou zitten en koeien volgepompt zouden worden met dit middel zouden we het natuurlijk allang vernomen hebben, nietwaar?

In de VS en Groot-Brittannië is het middel niet meer voorgeschreven voor menselijk gebruik, in Nederland wel. Het wordt toegepast (bij mensen) bij bepaalde gewrichtsziekten.

In Groot-Brittannië maakt men zich er druk over dat mensen kanker kunnen krijgen door het eten van deze soort lijk. Opmerkelijk genoeg worden er op de Nederlandse apothekerssite wel allerlei akelige mogelijke bijwerkingen van het gebruik van fenylbutazone genoemd, kanker is daar evenwel niet bij. Hoeveel porties lasagne of biefburgers die eigenlijk paardeburgers blijken te zijn moet men tot zich nemen als mens om een overdosis fenylbutazone te krijgen en daarmee in de gevarenzone te komen? Wie zoveel van dat spul eet heeft wel andere problemen zou ik denken.

Weet u, u deelt deze planeet met anderen, niet-mensen. Het is vaak al moeilijk genoeg voor mensen om te beseffen dat zij medemensen hebben, maar daar blijft het niet bij. U bent in geen enkel opzicht verplicht uw medebewoners op te eten, of ze onder valse vlag worden gepresenteerd of niet. Wie zoveel “biefburgers” eet dat hij of zij er een paardemiddelvergiftiging door heeft kunnen oplopen is een ziek mens waar misschien medicijnen voor zijn. Maar een krachtige vermaning maar eens een lijkvrij dieet te gaan volgen, dat zult u niet vernemen. Van mij misschien maar daar weet u tegenin in te zeuren.

Het lijkt ook wel permanent komkommertijd, niet alleen in Nederland, waar door het regime radiostilte in acht wordt genomen, maar overal – het soort ongeloofwaardige kletsverhalen waar de Nederlandse media met tijgergenoegen op springen. Om uw aller vingers af te bijten.
En leest u dit verhaal ook even?

2 gedachten over “Volgepompt met paardemiddelen”

  1. Dit is een interessante wending…
    “…Frozen foods firm Findus, which has taken its beef lasagnes off shelves said it was looking into legal action as an internal investigation “strongly suggests” that the contamination “was not accidental”.

    The Trading Standards Institute has said the discovery of such high levels of horse meat suggests “deliberate fraudulent activity”….”
    http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/02/10/horsemeat-in-lasagne-romania-investigates_n_2656702.html?utm_hp_ref=uk&utm_hp_ref=uk

    Maar goed, het neo-liberale heiland dus…Eerdaags maar even een heerlijk stuk *ambachtelijk bereide* paardenworst kopen!

Reacties zijn gesloten.