De volgende watersnoodramp zal volledig aan de wettelijke eisen voldoen

RTL Nieuws heeft inzage gekregen in een intern rapport van Rijkswaterstaat dat de alarmklok luidt over het onderhoud van de zeeweringen in Zeeland. Twee jaar geleden meldden wij u al dat een derde van de waterkeringen in Nederland niet aan de veiligheidseisen voldoet.
In 2014 zou er “opnieuw gekeken worden”. Dat jaar komt in zicht en u hoeft niet te verwachten van dit bezuinigerskabinet dat het geld gaat uitgeven aan zeeweringen.

Rijkswaterstaat slaat alarm over de zeeweringen die Zeeland moeten behoeden voor overstromingen. De dienst die de stormvloedkeringen moet onderhouden heeft de zeeweringen verwaarloosd. Dat blijkt uit een intern rapport dat RTL Nieuws heeft ingezien.
Het rapport ‘Beheer Oosterscheldekering nader bekeken’ schetst een alarmerend beeld van meer dan tien jaar durende verwaarlozing van de zeeweringen in de Oosterschelde. Eind vorige maand schreef minister Schultz van Haegen nog aan de Tweede Kamer dat de zeeweringen in de Oosterschelde veilig waren en zijn.

De minister, zelf bedrijfskundetiepje dat niets weet van waterstaatkunde, geeft toe dat er fors bezuinigd is op het onderhoud in Zeeland, maar gaat u rustig slapen:

‘de Oosterscheldekering [heeft] altijd aan de wettelijke eisen voldaan.

Ben je altijd mee gedekt als het misgaat.

3 gedachten over “De volgende watersnoodramp zal volledig aan de wettelijke eisen voldoen”

  1. Laat nu bovendien net de zeespiegel extra stijgen als gevolg van de klimaatopwarming.

    Maar ja, visie – dus langer vooruit kijken dan een kabinetsperiode – is verboden door Mark Rutte.

  2. Het overdrachtelijke ‘Water aan de lippen’. Anders niets.

    Dat dit VVD/ PvdA cabaret er zelfs maar toe ‘bijdraagt’ om te beknibbelen voor iets, wat ons -ook- wereldwijd bekend en berucht maakt. VoC, je weet tog..

  3. Tsja, als Wilders je al niet deed emigreren. Jammer alleen voor degenen die hun huis niet meer kwijt raken.

Reacties zijn gesloten.