Vluchthaven ontruiming wil zeggen: “Keer terug!”

VRIJDAG 13 JUNI 13:30, RECHTBANK AMSTERDAM, PARNASSUSWEG 220.

De vluchtelingen hebben afgesproken gezamenlijk te lopen vanaf de Vluchthaven. Kom om 12 uur naar de Havenstraat 6 om mee te lopen.
We Are Here in een press release d.d. 9 juni 2014 over de rechtszaak van Van der Laan tegen hen:
“The people from the Havenstraat welcome all to support them during the court case and if necessary afterwards. They are tired of and angry about still not being offered a serious solution by the authorities.”

Waarom krijgen de vluchtelingen niet waar zij om vragen, namelijk een oplossing? Wel, hierom:

Teeven kreeg vorige week op zijn donder van het CITT (Commissie Integraal Toezicht Terugkeer) dat zijn uitzetbeleid niet effectief is, de CITT “adviseert Teeven dat hij geld op vliegtickets kan besparen door gebruik te maken van gezamenlijke charters in Europees verband.”

Van der Laan kreeg op zijn beurt op zijn donder van Teeven dat de ‘pilot’ Havenstraat niet effectief is omdat mensen niet teruggaan. Teeven is teleurgesteld. Hij “had gehoopt dat de betrokkenen door de opvang in een rustige fase zouden komen (…), zodat ze bereid zouden zijn alsnog te vertrekken.” en trekt de conclusie dat het “er niet van zal komen dat het kabinet een dergelijke tijdelijke opvang in andere steden toe zal staan”.
Duidelijke taal: de eis bij opvang blijft: ’terugkeer’.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Joke Kaviaar