Vitesse, geef dat stelletje huichelaars in Den Haag eens een dikke vinger

Natuurlijk is het hypocriet, de drukte rond een Israëlische voetballer die niet toegelaten wordt in een land waar Israël niet erkend wordt.

 • Nederland is een land waar Asscher Roemenen een participatieverklaring wil laten afleggen, zeg maar een soort ‘niet Jood verklaring,’ maar dan voor Roemenen.
 • Nederland is een land waar Teeven kinderen terugstuurt naar een land waarvan ze de taal en cultuur niet (meer) begrijpen omdat hun Nederlanderschap niet erkend wordt.
 • Nederland is een land waar autochtone Nederlanders allochtoon worden genoemd als ze niet roomblank zijn. Ook al zijn ze duizend keer in Nederland geboren
 • Nederland is een land waar je weinig kans op een baan hebt als je ‘Achmed’ heet.
 • Nederland is een land dat ‘gewoon’ naar de olympische winterspelen van een homohatend land gaat.
 • En dan heb ik het nog niet eens over de PVV gehad. De PVV gaat Kamervragen stellen. De PVV is partij die Roemenen, Bulgaren en alle islamieten uit Nederland wil houden, dan wel het land uit wil schoppen.
  Gaan jullie je maar lekker druk maken over die Israëlische voetballer. Ik zou als islamcriticus deze buitenkans ook aangrijpen, om net te doen alsof Nederland tolerant is.

  En Vitesse, ga lekker voetballen in Verenigde Arabische Emiraten, en geef dat stelletje huichelaars in Den Haag een dikke vinger.

  Wisten jullie trouwens dat de Verenigde Arabische Emiraten een islamitisch land is… Oh wacht.

  17 gedachten over “Vitesse, geef dat stelletje huichelaars in Den Haag eens een dikke vinger”

  1. Allemaal waar, Defrysk. Maar die jongen met dat Israëlische paspoort zou daar naartoe gaan als speler van een Nederlandse voetbalclub, niet als Israëliër.
   Als je wilt dat er in Israël naar je geluisterd wordt als je hun eigen vergelijkbare praktijken veroordeelt en boycot, dan zul je dat ook tegenover de VAR en Qatar moeten doen.
   Heb ik het mis, dat er in Qatar een WK voetbal aankomt? Accepteren we dan een boykot van spelers met dubbele paspoorten? – We zijn Wilders toch niet?

  2. Ik ben dat eigenlijk wel met Huib eens. Op Twitter zie ik nogal wat linkse mensen dit voorval bagatelliseren, wat volgens mij niet terecht is. Dat wij iets goedkeuren of tenminste accepteren omdat Geert Wilders het afkeurt, is een merkwaardige Pavlov-reflex.

  3. Nederland is ook een land dat islamitische landen flink subsidieert door er enorme hoeveelheden olie te kopen waarmee PVV-schorriemorrie hun benzineslurpende wrakken volgooien….
   Nederland is ook het land dat toen vreemdelingen hier kwamen om de joden die in Nederland geboren en getogen waren weg te halen daar opmerkelijk weinig problemen mee had…het minst namelijk van alle bezette landen….
   Goed stuk Defrysk!

  4. @Huib: “Als je wilt dat er in Israël naar je geluisterd wordt als je hun eigen vergelijkbare praktijken veroordeelt en boycot, dan zul je dat ook tegenover de VAR en Qatar moeten doen.”
   Die redenering volgend, kom ik tot een hele andere conclusie dan jij. De VAE hanteren een officiële boycot tegenover Israel, en dat houdt nu eenmaal in dat alles en iedereen uit dat land, of die nu als sporter, artiest, etc. of gewoon als zichzelf komt, de VAE niet in komt. Dat was vroeger met Zuid-Afrika toch ook zo? Of die persoon nou wel of niet politiek o.k. (dwz anti-Apartheid) was of zelf óók slachtoffer van het systeem, dat maakte niet uit – zo werkt een boycot nu eenmaal.

  5. Waarom moet uberhaubt hier Vitesse voor aangesproken worden? Waarom spreekt Israël en Nederland hier de VAE niet op aan? Dat zijn toch de schandelijken? Ik vind het een beetje goedkoop scoren zodat de “Handelsmissie en de economische belangen” niet in gevaar komen.

  6. Het zijn weer de standaard gillende partijen , het Centrum Israel Dwepende Idioten en de Partij Voor Vreemdelingenhaat ….

  7. Sinds de Media rechts in hun hart en armen hebben gesloten word links nu eenmaal zo gepresenteerd …

  8. Ik geef Denhus gelijk. Wilders e.a. are barking up the wrong tree, zoals gewoonlijk. De VAE weigert Mori, niet Vitesse.
   Er wordt ook weer grof met de beweringen over antisemitisme omgegaan, hoewel de VAE een probleem met de toelating van een Israelisch staatsburger heeft, niet met de toelating van een jood. Waarom wordt die kerel niet gewoon het “Nederlanderschap” aangeboden? Zit Teeven daar in de weg?

  9. @Ali B.

   Met dergelijke ongenuanceerde generalisaties zit je altijd fout. Zolang recht-extremisten de MSM links noemen en links-extremisten de MSM rechts noemen zal het allemaal wel meevallen.

  10. Goed stuk De Frysk. Ben ik er niet altijd met je eens, doch respecteer ik je heldere mening over belangrijke zaken.

   De hypocrisie is de leidraad voor de beoordeling van onze samenleving. Het is goed dat deze hypocrisie en dubbel standaarden gebruiken zoveel mogelijk ter sprake wordt gebracht.
   De bruine deel van de maatschappij komt in opstand tegen Vitesse terwijl wetenschappelijke onderzoeken op hetzelfde moment ter handen zijn dat in Nederland stelselmatig wordt gediscrimineerd op afkomst en op etnische basis.

   Natuurlijk is het oude onderbuik reflex steeds aanwezig – naar anderen wijzen in plaats van hand in eigen boezem steken.

   Nog erger – de conclusie van Liselotte Blommaert is dat het OVERAL in Nederland stelselmatig in grote proporties (60%) gebeurt. Dit is schrikbarend mede omdat er altijd door de politiek in de doofpot gedrukt wordt. Liever op “linkse” elementen en allochtonen/buitenlanders blijven jagen dan de XRD syndroom wettelijk aanpakken.

   Verder is het vanuit dergelijke onderzoeken goed vast te stellen welke bevolkingsgroepen achter Wilders en andere rechtse polderforconi aanlopen.

  11. Het commentaar van Dijsselbloem is in ieder geval hypocriet want als je onze koning gewoon naar homohatend Rusland laat gaan dan zie ik niet in waarom Vitesse niet naar de jodenhatende VAE zou mogen.

  12. Saoudie-Arabie weigert al decennialang Nederlandse joden de toegang tot het land.Toch gaan al decennialang Nederlandse zakenmensen met handelsmissies naar dit land.Nog nooit een reactie op gehoord, ook niet van PVV zijde.Maar ja, de koopman gaat voor de moraal.Nu is er een voetbalclub in beeld en het stormt negatieve reacties. Hoe hypocriet kun je wel niet zijn!

  13. Nog erger, volgens de laatste nieuws beweren de VAE dat er nooit door Vitesse een visum voor Mori aangevraagd zou zijn.

   Nou, dan ze we terug bij af – het hoofdoorzaak de aanhoudende discriminatie en xenofobie in Nederland – onze eigen maatschappelijke orde, onze eigen opvattingen.
   De bal is dus terug bij degene die het eerst geschopt heeft.

  Reacties zijn gesloten.