Visieloze politiek en overheid kosten Nederland de handels-kop

Ooit ging het goed met Nederland. Omdat er een visie was? Geen idee. Wel was er handel. Profiteerde daar iedereen van? Ook niet tot voor de jaren zestig, denk ik. Nu is er geen visie en de handel is ook ver te zoeken. Mensen met ideeën lopen tegen een oerwoud van regelgeving aan, opgezet door de overheid. Nederland is een land van bange mensen. Die bange mensen zitten zich al meer dan 10 jaar te verschuilen achter de dijken en geven ‘de ander’, van buiten die dijken, de schuld van alles wat fout gaat. Zelfreflectie is te veel Nederlanders vreemd. Als het fout gaat, is het bijna altijd de schuld van een ander. Lekker makkelijk.

Met een VVD in de regering, loopt de regelgeving helemaal niet terug, de burgers worden bang gemaakt en ondervinden steeds meer repressie in het kader van ‘veiligheid’. De VVD vindt dat iedereen maar voor zichzelf moet zorgen, eigen verantwoordelijkheid enzo. Alleen hun vrinden hoeven dat niet, daar moet uiteraard voor worden gezorgd. Want daar zijn het vrinden voor. En in dat soort milieus zorgt men onvoorwaardelijk voor elkaar, is erecode.

Hoe moet het nu verder met Nederland? Met een visieloze regering en overheid? Een regering die alles ophangt aan een begrotingstekort dat zeer rigide wordt gehanteerd, ‘regels zijn regels’? Die nog nooit van de economische regel heeft gehoord dat bij recessie de overheid juist de stuwende kracht moet zijn om het land weer op gang te krijgen. Dat er geïnvesteerd moet worden, dat er misschien best wel subsidie naar het een of ander kan gaan, ook al is het kunst.

Maar ja, wat wil je met een premier die er uit ziet alsof hij net van de universiteit komt en 7 jaar over zijn geschiedenisstudie heeft gedaan. In de politiek niet door zijn kunde omhoog is geklommen, maar door zijn teflonlaag. Van cijfers of inzichten geen kaas heeft gegeten en denkt dat hij aan een programma á la The Voice mee doet. Vooral vriendelijk doen, lachen en doen alsof het hele leven een groot feest is. Misschien is het dat ook wel voor Mark, misschien is hij wel een blije simpele ziel die per ongeluk op deze plaats terecht is gekomen. Een soort Forrest Gump.

Ha! Daar had ik je even te pakken hè? Mark heeft er alles voor en aan gedaan om op deze plaats te komen. Waarom? Om lekker belangrijk te kunnen doen. Niet om goede dingen voor het land en zijn burgers te doen. Uiteraard zal hij zichzelf dat wijs maken, maar de echte reden is, dat hij dit een topfunctie vindt en alle foto’s van alle ontmoetingen wil bewaren voor op de piano. Leuk om aan zijn vrinden te laten zien. Dat hij zo giechelend het land ten onder laat gaan, zal hem een worst wezen. Na zijn politieke carrière kan hij leuk zijn memoires schrijven, wat lezingen geven en zo toch leuk binnenlopen. Laat dat maar een VVD’er over.

4 gedachten over “Visieloze politiek en overheid kosten Nederland de handels-kop”

 1. Like!

  Als er over een jaar of wat terug gekeken wordt op de kabinetten Rutte zal helaas blijken dat giechelbekje een blamage is in de Nederlandse geschiedenis.
  De paar kenmerken waar Nederland trots op kon zijn, zijn afgebroken (Vrijheid, Kunst, tolerantie)
  Totaal visieloos, korte termijn populistisch gewauwel langs de kantlijn. En leiding geven……?
  De 2 poppekast jaren Rutte1 werd hij weg geblazen door de blonde roeptoeter. Nu wordt hij onder de mat geveegd door Samsom,
  Een partij vol lobbyisten met een nono aan kop

 2. Zeker is het goed voor rutte ,voor hem is het net een vakantie baantje ,wat al blijkt uit het onbereikbaar zijn op momenten als zijn aanwezigheid gewenst was ,en ook van het sooitje ja knikkers van zijn fractie hoef je ook geen visie te verwachten .Het klopt dat hij rutte zich vreselijk intressant voelt .Maar ja als je niets bent en je voelt je niets ben je ook niets .Nou deze man is niets net als die lijkebidder blok .Deze coalitie met pvda leid tot niets goeds .het zal nederland overde rand duwwen ,maar daar maakt deze gestoorde geschiedenis student zich niet druk over ,indien de vvd hem niet vroegtijdig laat vallen licht er wel een mooi baantje met een mooi salaris op hem te wachten .Dat kan je aan elke politieke partij wel overlaten .

 3. De mening over de vvd is inmiddelsbekend maar dat Verdaas PVDA na een maand werken een wachtge;d krygt van 9000 euro toont aan dat de vernieuwing en behoud zorgstelsel daar nou ook niet van te verwachten is.

  Is SAMSOM wel de juiste man op de juiste plaats

 4. @Keira…

  En welke geweldige visie deel jij met dit land…of wat is de nuttige bijdrage van dit artikel aan wat voor visie dan ook?

  Zeiken op/over de VVD,PVV kan ik ook! Rutte zwart maken, PRIMA!

  Maar ga alstjeblieft niet lopen mekkeren over zogenaamde zelfreflectie!

  Ga niet ouweho#ren over zelfreflectie en vervolgens zelf de VVD zwart gaan zitten maken danwel Rutte! Want dat is nogal verdomd hypocriet!

  Ohja en de handelskop?! Dat leg je in je artikel niet uit!

Reacties zijn gesloten.