Vingerafdrukkastje moet illegalen terug naar land van herkomst jagen

Binnenkort hoeft een potentieel crimineel niet meer meegenomen te worden naar het politiebureau, maar kan de dienstdoende agent op straat vingerafdrukken nemen met een soort smartphone om de identiteit van de arrestant te achterhalen. De speciale scanner is bedoeld voor intensievere controle op illegale vreemdelingen en past wat dat betreft uitstekend binnen het beleid van het huidige kabinet, dat illegaliteit strafbaar heeft gemaakt.

In Nederland wordt de scanner in eerste instantie ingezet om illegaliteit tegen te gaan. Bij de controles zal dus direct sprake zijn van willekeur.

Lees verder op Joop.nl

5 gedachten over “Vingerafdrukkastje moet illegalen terug naar land van herkomst jagen”

 1. ‘Mobiel oogsten vingerafdruk wettelijk toegestaan’
  Het afnemen van vingerafdrukken op straat van mogelijke illegalen is wettelijk verankerd. Dat zegt het ministerie van Justitie. De Tweede Kamer-fractie van D66 heeft daar twijfels over.

  Kamerlid Gerard Schouw van D66 heeft vragen gesteld […] Daarin wordt met name gevraagd naar de wettelijke onderbouwing van de test. De partij vraagt zich af of de methode strookt met de Wet bescherming persoonsgegevens.

  Daarnaast wordt de koppeling gemaakt met het eerdere falen van het afnemen van vingerafdrukken door gemeenteambtenaren bij de aanvraag van een nieuw paspoort. Volgens D66 is de stand van de techniek niet geschikt is om te gebruiken voor verificatie en om dezelfde reden opslag niet bruikbaar is voor identificatie. D66 vraagt de minister of hij bereid is de test met de mobiele vingerafdrukkenscan direct stop te zetten, op basis van de geconstateerde fouten bij het afnemen van vingerafdrukken bij paspoortaanvragen.
  http://webwereld.nl/nieuws/107362/-mobiel-oogsten-vingerafdruk-wettelijk-toegestaan-.html

 2. Dit is gewoon sluipend verder de controle over de burgers verzwaren. Het is een manier om de Human Farm beter kunnen controleren.
  De betrokken apparatuur is niet betrouwbaar. Een onderzoek van verdachten bij de politiebureau zal degelijk en goed overwogen resultaat opleveren.

  Wat de krachten achter deze poging tot verzwaren van de politiecontroles beweegt is dat straks deze apparatuur gekoppeld kan worden aan alle databanken in Nederland waar biometrische informatie over de burgers opgeslagen wordt. Dan staat elke burger van de Human Farm onder doorlopende politie controle op elk moment van de dag.

  Privacy? M’n reet. Allemaal fabeltjes voor goedgelovigen.

Reacties zijn gesloten.