Vindicat sloopt sushitent

Ik zocht even om woorden om het gedrag van een stel korpsballen die een sushitent sloopten te verklaren. Witte kwajongens met een stropdas schijten op alles en iedereen en komen er, nadat ze door de politie werden aangesproken, gewoon mee weg.

Over een aantal jaren zal dit vernielzuchtig schorem banken besturen, de politiek ingaan en een goedbetaalde functie in de zorg bemachtigen. Dit schorem gaat na de studiejaren beslissingen nemen over uw en mijn financiën, uw en mijn gezondheid, kortom uw en mijn levensloop.

Ik vroeg me vaak af hoe bankiers, politici en andere personen die u en mijn leven voor een groot deel bepalen, zo ontstellend hardvochtig kunnen zijn naar mensen die om welke reden dan ook niet rond kunnen komen. Geen baan kunnen vinden. Zich niet kunnen redden in de maatschappij. Gehandicapt zijn. Maar nú weet ik het.

Tweehonderd vindicators  besluiten een tent te slopen. Omdat dat kan. Omdat ze weten dat ze, na een vermanend woord van goedlachse agenten te hebben moeten aanhoren, ermee wegkomen. Geen celstraf, geen boete, geen strafblad, niets. En die les zal zal de vindicator bijblijven.

Fuck het volk en sloop de sushi-tent. Want wij zijn Vindicat atque Polit!

– Eerder verschenen bij Defrysk.

4 gedachten over “Vindicat sloopt sushitent”

 1. Ik snap wat je bedoelt, Frysk. Het is inderdaad te vies voor woorden. Rare brallerige jongetjes, hier in de stad heb je ze ook. Keihard schreeuwend, met elkaar vechten, kotsen, neuken en dat is dan zogenaamd ‘het neusje van de zalm’.

  In de schilderswijk worden Marokkanen preventief staande gehouden en gefouilleerd, maar het neefje van Mark Rutte kan gewoon die ‘hard werkende ZZPers’ overvallen en molesteren. Ach, stoute jongens zijn het toch, ach dat hoort er een beetje bij.

  In Den Haag worden mensen vermoord, door de politie, op basis van een verdenking van iets.

  Ik heb mensen boetes zien betalen, voor het te laat deactiveren van pasjes, boetes van in de duizenden. Maar Robert Jan kan gewoon de lokale sushitent molesteren, het boefje.

  Dit is waarom ik ook voor wapenbezit ben. Die sushi chef had zijn revolver moeten kunnen trekken.

 2. Bah, daar draai je godverdomme als Groninger of Stadjer je hand toch niet voor om? Ik weet ze kunnen luid schreeuwen en een grote bek hebben. Maar waar is godverdomme de alternatieve stad Groningen en hun welwillendheid om balletjes eventjes de straatstenen te laten zien.

  Ik ben nog maar 2 jaar afgestudeerd, is het dan zo snel berg af gegaan in de Stad (woon er niet meer, tegenwoordig ben ik expat), dat niemand meer hun bek open durft te doen tegen deze ballen? Bah, ik sta versteld van dit gedrag en dat het gewoon getolereerd word.

  Maar goed, sta zelf niet te zwak in mijn schoenen, dus heb de luxe en privilege om mijn bek open te trekken. Als serveester is dan natuurlijk moeilijker :(.

 3. Ze hadden even het samoeraizwaard moeten trekken en een speciaal gerecht van ze moeten bereiden.

  Maarja, ‘dat mag niet’. De ‘rechter’ heeft zogenaamd de waarheid in pacht, omtrent wat moreel houdbaar is en wat niet. Daarom kan Robert Jan hiermee ook weg komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.