Vier gevallen van fataal gebruik van geweld door het Israelische leger, een terugblik

Het  is de moeite waard terug te komen op de vier laatste schietpartijen waarbij Palestijnen door het Israelische leger werden gedood. Zoals bekend brengt de Israelische pers gewoonlijk de lezing die de voorlichting van het leger bekend maakt zonder zelf op onderzoek uit te gaan. Zodoende duurt het meestal een dag of langer, voordat een of ander ander instantie, meestal een mensenrechtenorganisatie, na onderzoek met een ander verhaal komt. En die versie komt dan nooit meer in de krant.

In dit geval wil ik wijzen op twee recente schietpartijen. Bij de eerste op 19 maart werd een 14-jarige jongen gedood, bij de tweede, op 22 maart, vielen drie doden en 12 gewonden.

Het slachtoffer van de eerste schietpartij was de 14-jarige Youssef Shawamrah 1) Hij werd met drie kogels doodgeschoten, terwijl twee andere jongens (15 en 12) door de Israeli’s werden gearresteerd. Het officiële verhaal van het Israëlische leger was dat de kinderen ”het Afscheidingshek” zouden hebben willen beschadigen en niet op waarschuwingen hadden gereageerd.Het Ma’an News tekende erbij aan dat de kinderen op weg waren gegaan om planten te verzamelen die in een populair Palestijns gerecht worden gebruikt.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

1 gedachte over “Vier gevallen van fataal gebruik van geweld door het Israelische leger, een terugblik”

  1. Op het beschadigen van een hek zou sowieso niet moeten worden gereageerd met kogels.

    Het probleem is dat de berichtgeving er van uit gaat dat dodelijk geweld door leger en politie zowel binnen als buiten Nederand wel terecht zal zijn ook als het tegendeel wordt bewezen.

    Was er sprake van acuut levensgevaar? > Nee > dan niet schieten.

    Dat is de essentie. Wat die minderjarigen daar precies deden is van veel minder belang.

Reacties zijn gesloten.