Vier de multiculturele samenleving met Kerwin-herdenking en Melting Pop

De multiculturele samenleving staat onder druk. Niet alleen de PVV, maar ook CDA en VVD spreken over een ‘mislukking’, en bekritiseren niet het racisme maar de migranten. De jaarlijkse Kerwin-herdenking, dit jaar samen met het festival Melting Pop, wil tegen dit soort geluiden stelling nemen. Het is geen tijd voor een afscheid, maar tijd om multiculturalisme te vieren.

Elk jaar wordt op 20 augustus in het Vondelpark de racistische moord op Kerwin Duijnmeijer herdacht. Kerwin werd op die dag in 1983 neergestoken door een skinhead. De onvoorstelbare beslissing van een taxichauffeur om Kerwin niet naar een ziekenhuis te brengen, werd vereeuwigd door Frank Boeijen, in zijn indringende nummer Zwart-wit: ‘Wie wil er bloed op de achterbank van de werkelijkheid?’ Hoewel de dader een hakenkruis-tattoo had en racistisch commentaar tijdens zijn daad, is hij nooit voor dat racisme veroordeeld – niet eens voor moord met voorbedachten rade.

De herdenking is dit jaar om 17.00 uur bij het standbeeld Mama Baranka in het Vondelpark. Cabaretier Vincent Bijlo presenteert de sprekers: Tanja Jadnanansing (Tweede Kamerlid PvdA), Iwan Leeuwin (landelijk Platform Slavernijverleden), Ruben Severina (Voorzitter Vrienden van Kerwin). Daarnaast wordt een gedicht van Collins Scorea voorgedragen.

Daarna begint om 19.00 in het Vondelpark het festival Melting Pop. Het gratis toegankelijke festival is georganiseerd om de positieve bijdrage van diversiteit te benadrukken. Minister Donner zei recent: ‘Het kabinet neemt … afscheid van Nederland als multiculturele samenleving.’ Dat is niet alleen voorbarig, maar arrogant en niet in ons belang.

We leven in een land met migranten van over de hele wereld. Dat is een vaststaand feit en dat moet gevierd worden, te beginnen met dit multiculturele feest op 20 augustus. Vreemdelingenhaat zou geen plek mogen hebben in Nederland – en nergens ter wereld.

Optredens op Melting Pop:

– Comedy van Greg Shapiro: ‘how to be orange?’
– multiculturele bands w.o. TenTemPiés, Combinatie XIV
– Turkmeense, Urban & Hollywood dansoptredens
– filmvertoning van The Netherlands without immigrants
– Sprekers: Baba Tarawally (schrijver) en Pooyan Tamimi Arab (filosoof)
– Vincent Bijlo zal op zijn eigen wijze de optredens aankondigen

Melting Pop wordt georganiseerd door het Platform Stop Racisme en Uitsluiting, een samenwerkingsverband van dertig organisaties. De herdenking van Kerwin wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Kerwin in samenwerking met het Platform.

http://www.youtube.com/watch?v=7U_9gMnWA4Y&feature=player_embedded

Dit stuk is eerder geplaatst op de website van socialisme.nu

4 gedachten over “Vier de multiculturele samenleving met Kerwin-herdenking en Melting Pop”

 1. “Minister Donner zei recent: ‘Het kabinet neemt … afscheid van Nederland als multiculturele samenleving.”

  “Het kabinet neemt …afscheid van Nederland als tolerante samenleving.” is wat Donner heeft bedoeld.

 2. Maar hoe neemt men afscheid van de Allochtone burgers dan?want die zijn er nu eenmaal en vormen tezamen met alle inwoners van Nederland de multicultisamenleving.
  Hoe gaat dat afscheid in zijn werk?
  Gaat er dus deportatie komen?
  Kan iemand aan Donner/Wilders/Rutte vragen HOE er afscheid genomen gaat worden?Wat wordt bedoeld met het afscheid nemen van de allochtone burgers?

  Kan deze vraag in de kamer gesteld worden? wel zo handig

 3. @1
  Betekent dat dat Donner en het kabinet Nederland gaan verlaten?want afscheid nemen betekent dat twee mensen of groepen uit elkaar gaan,wie gaat weg dan?

 4. “Hoewel de dader een hakenkruis-tattoo had en racistisch commentaar tijdens zijn daad, is hij nooit voor dat racisme veroordeeld – niet eens voor moord met voorbedachten rade.”

  Zag een keer in het programma Profiel van nota bene de “Humanistische Omroep” deze neo-nazi aan het woord over wat hem bewoog om Kerwin Duymeyer neer te steken. In het programma zou je bijna medelijden krijgen met Nico Bodemeijer.
  In het programma wordt het racistische karakter van de moord in twijfel getrokken.Terwijl het overbekend is dat Nico een ultrafanatieke neo-nazi van het ergste type is die overal waar een extreem-rechtsedemonstratie, relletje of geweldaadige aanval op links hij is te vinden.
  Kennelijk is het klimaat in deze tijd zo verpest door het populisme dat men allochtonen gewoon niet als slachtoffer kan zien en probeert men zelfs de misdaad van Nico bodemeijer bijna te rechtvaardigen als “zelfverdediging” omdat Kerwin hem “vies aankeek”.

Reacties zijn gesloten.