Verzorgingstehuis van v/h Osira in Zwanenburg dicht

Bewoners van Zwanenburg en Halfweg hebben zaterdag in hun woonplaats geprotesteerd tegen de dreigende sluiting van verzorgingstehuis Eigen Haard.

Twee inwoners van het dorp, een bejaarde bewoner van het tehuis en initiatiefneemster van de actie Inge Teunisse, ketenden zich van 14.00 uur tot 15.00 uur vast aan een brug tussen de twee Noord-Hollandse dorpen. Dat heeft Teunisse laten weten.

Verder lezen.

Ook hier

In heel Nederland is er grote onrust, want

Duizenden ouderen krijgen binnenkort te horen dat ze niet kunnen blijven wonen in hun verzorgingstehuis. Zeker dertien verzorgingstehuizen zijn al gesloten, en in nog eens tachtig andere locaties is sluiting aangekondigd, blijkt uit een inventarisatie van de NOS.

8 gedachten over “Verzorgingstehuis van v/h Osira in Zwanenburg dicht”

 1. Nu dat binnen de neoliberale bezuinigingsronde de verzorgingstehuizen worden definitief afgesloten, gaan we de overgebleven bejaarden overal aan de bruggen vastketenen? Spaart plaats ofzo?

  Kan familie dan makkelijk met de Fyra of JSF op bezoek en iedereen kan ze tevens in de gaten houden?

 2. Een schandalige ontwikkeling.

  Gewoon een ordinaire bezuiniging over de ruggen van deze oudjes soms hoog bejaarden mensen. Mensen die na de 2e wereldoorlog Nederland hebben opgebouwd worden nu uit het bejaardentehuis weg bezuinigd.

  Deze oudje moeten nu weer op hun zelf gaan wonen liefst met familie of kinderen gaan inwonen met alle gevolgen van dien.

  Ik word hier totaal niet vrolijk van.

  Een trieste ontwikkeling.

  Rutte ga je diep schamen.

 3. Alles moet wijken voor rechtse hobbies. Dat Wilders zo tegen die zogenaamde “linkse” hobbies is… ontwikkelingshulp en cultuur. Snapt geen fatsoenlijk mens. Nee JSF, HRA graaiers, buitenland oorlogen, banksters, marktwerking zorg, ontslagen etc.. nee dat moet wel kunnen. En zie het restultaat. Daarvan is dit er WEER EEN!

 4. En wij nederlanders pikken het gewoon, we blijven gewoon op ons gat zitten alsof er niets aan de hand is en doen vervolgens niets.

  Ik heb nog niets gehoord van een grote landelijke protestactie tegen deze absurde bezuinigingsmaatregel.

  Voor dat je het weet staat je moeder bij jou voor de deur met haar bagage. Sorry jongen ik ben het bejaarden tehuis uitgezet mag ik bij jou komen wonen.

  De hoogste tijd dat we ik opstand komen en dit kabinet naar huis sturen.

  Lex

 5. In opdracht van Schippers die met haar opleiding en non ervaring nooit op die ministers stoel had mogen zitten gebeurd dit.

  Die vriendin van mij die een donornier heeft ligt nog steeds met een bacteriele infectie thuis. Zodra ze koorst heeft ziekenhuis opname. Deze vrouw en vele anderen worden door het UWV opgebeld of ze niet al weer kan werken want ze heeft een werkende donornier. “Gelukkig” heeft ze ook een subduraal hematoom gehad waardoor ze haar niet meer zullen lastig vallen. Ik zeg hier gekscherend gelukkig maar het is toch van de gekken dat in dit land transplantanten waarvan ze de hele patienten dossier weten nog lastig gaan vallen en dat het niet al stopt bij donornier.

  Schippers die niet eens weet dat 1+1=2 is laat zich niets vertellen door artsen. Die zouden moeten adviseren mensen met een transplantatie orgaan met rust te laten.

  Ik kan me hier zo kwaad om maken dat ten kosten van ouderen en chronisch zieken er centen bijeen geschraapt moeten worden om die graaiende top door te kunnen laten gaan met het graaien.

 6. Nu lees ik dit weer.

  D66 wil miljard bezuinigen op zorg om de rijken een cadeautje te geven D66 eist extra bezuinigingen op zorg en sociale zekerheid voor een half procent lastenverlaging. Het vrijgekomen geld moet volgens D66 ook naar de hoogste inkomens. Dat blijkt uit een interview met Alexander Pechtold in De Telegraaf.

  D66 nog zo een VVD partij…. het wordt met de dag krankzinniger.

  Die Pechtold is echt een vies mannetje.

 7. Een voorstander of een troll of beide. Dat zijn toch geen mensen. Die het volgende schrijven ?

  D66 groeit in de peilingen als kool….

  PvdA verliest heel veel. en daarvan gaat een deel naar de SP
  de SP doet nooit mee. klagen alleen maar
  groen links is ook al gehalveerd..
  het wordt daar op links maar zwakker en zwakker.
  volgende keer gezonder beleid, met bv VVD-CDA-D 66 en wellicht CU
  veel stabieler en beter voor onze economie.

Reacties zijn gesloten.