Verziekte cultuur PvdA levert wachtgelders op

Rådhuset

Als de trend om een boek te schrijven wanneer je uit de politiek stapt verder doorzet levert dat vanuit het hoge noorden een streekroman op die nog jaren in de Bibliotheek te vinden zal zijn. Een roman die zich afspeelt in een niet nader te noemen stadje ergens tussen Delfsiel en Laik. Voor de aandachtige lezers is het duidelijk dat het Grunn’n-Stad is waarin de klassieke strijd tussen de jeugd en de oudjes in een bedompt PvdA huusje beschreven wordt.

„verdeel en heers, roddel en achterklap, intimidaties en een houding van We rule this country”.

De Stadjer zitten al jaren opgescheept met dat PvdA huus op de mart en zeggen tegen elkaar:

’tis hier zo voel, dat stront dr nait stink’n wil

De roman verhaalt over een maaid die graag een “vernieuwer” wil zijn en ham met een pokkel uit Drint die mooi schrieven kan.

Na het vernietigende rapport dat de Drentse commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar vorige week schreef over het reilen en zeilen van de partij in Groningen was er geen weg meer terug.

Wethouder Elly Pastoor en afdelingsvoorzitter Piet Boekhoudt van de PvdA in de stad Groningen hebben dinsdagavond hun functies neergelegd. Eerder stuurde de afdeling wethouder Frank de Vries en fractievoorzitter Arjan de Rooij naar huis.
De roman eindigt met het op schobberdebonk lopen van twee wethouders en de verzuchting:

doar komt gain gebak oet bij politieke partijen.

Ik kin nait ains grunnegs maar daar ben ik het roerend mee eens als ik deze weken mag lezen over GroenLinks-partijleider, VVD-wethouders, CDA-burgemeester, PvdA-wethouders die bij opstappen uit de staatsruif mogen eten. Die mentaliteit is zo prachtig verwoord in de laatste roman van Jhim van Bemmel.

“Ik was een echte opportunist. We waren bang voor ons baantje, we waren bang voor het zekere inkomen dat werd gegenereerd door het Kamerlidmaatschap.”

De Nederlandse politiek is verziekt door opportunisten, nitwits en no-no’s die in de politiek stappen in de wetenschap dat bij onbehoorlijk bestuur of eigen falen een riante toekomst wacht. In afwachting van een of ander gehusseld baantje kunnen uitrusten met een riant inkomen.

*Noot van de schrijver:
De wachtgeldregeling is door het vorig kabinet versoberd en min of meer gelijk gebracht aan de huidige WW-periode. Gaat kabinet Rutte-Asscher de wachtgeldregeling voor politici ook gelijk trekken aan de nieuwe WW-voorstellen?

1 gedachte over “Verziekte cultuur PvdA levert wachtgelders op”

  1. De PVDA komt op voor werknemers en begint boven aan;
    eerst de heren en dames van 7000 per mnd en tegen de tyd dat jan modaal aaan de beurt is helaas pndakass geen geld meer.

    links lullen en vooral rechts vullen

Reacties zijn gesloten.