Verstoring slavernijherdenking door witte hotemetoten niet langer gepikt

Een juli vond in Amsterdam de nationale herdenking plaats van de afschaffing van de Nederlandse slavernij. Vooraf was al duidelijk geworden dat die herdenking deze keer wat meer strijdbare elementen zou bevatten. Een aantal anti-koloniale organisaties had namelijk opgeroepen om tijdens de bigi spikri-optocht naar het slavernijmonument in het Oosterpark zwarte kleding te dragen, als teken van protest tegen de manier waarop wit Nederland omgaat met het eigen slavernijverleden. Veel activisten droegen tijdens de optocht actieborden met teksten als “No more blackface”, “No more mental slavery” en “1873”.

Al jarenlang wordt de nationale slavernijherdenking bij het slavernijmonument in het Oosterpark verstoord door de zalvende polderpraatjes van witte zelfgenoegzame hotemetoten van de regering en de stad Amsterdam. Maar dit jaar eiste een groep jonge zwarte activisten, nazaten van tot slaaf gemaakten, met een actie voor het podium de volle aandacht op. Door met een megafoon een vlammende tekst uit te spreken lazen ze Asscher en andere witte bonzen de les, vlak voordat de minister als vertegenwoordiger van de neo-liberale en racistische bende van Mark Rutte en zijn handlangers het woord tot de toehoorders zou gaan richten. Asscher liet eerder al eens zien waar hij op het gebied van migratie en “allochtonen” staat, toen hij met een “Code Oranje” alarm sloeg over de veronderstelde dreigende komst van Oost-Europeanen naar Nederland. Alsof migranten een natuurramp zijn.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

2 gedachten over “Verstoring slavernijherdenking door witte hotemetoten niet langer gepikt”

 1. “Alsof migranten een natuurramp zijn.”

  Inderdaad worden migranten en allochtonen door de neoliberalen als een natuurramp bekeken, dus geen mensen met gelijkwaardige rechten.
  Dit mag duidelijk zijn. Het is het geest van onze samenleving geworden.

  “Code Orange” heeft daarbij een wrange smaak omdat dit is de giftige, tot op de dag van vandaag malversaties by baby’s veroorzakende giftige defoliant die toen in Vietnam gebruikt werd en tot op de dag van vandaag blijft mensen beschadigen. ( maar daar gaan we het in onze gecontroleerde pers stil over houden)

 2. Foei NEXUS Oranje is nerlands hartebloed, oranje is altyd braaf en goed,

  overigens zyn er door de geschiedenis duizenden witte slaven geweest.
  bv de weeskinderen die aan twentse textielateliers VERKOCHT werden.

  en denk eens aan de dankbare slaven op onze gouden koets???

  Racisme en discriminatie is wat de ELITE van het land jou vertellen, zelf nadenken is dubbelfout

Reacties zijn gesloten.