Verslag boekpresentatie Martin Bosma (PVV)

Bijgaand artikel is een gastbijdrage van krapuulreageerder Pazz, die voor Krapuul de presentatie van Bosma’s Rivieren van Bloed boek bezocht. Excuses voor de vertraging qua publicatie. Pazz bedankt!

Verslag boekpresentatie Martin Bosma (PVV)
Binnenhof 1a, Den Haag
Woensdag 29 september 2010, 17:00 – 18:00 uur

Gistermiddag heb ik als krapuulwatcher de boekpresentatie van Martin Bosma bezocht.

Bij de ingang werd een aanmeldingslijst afgevinkt, (totaal 150 gasten), zonder voorafgaande aanmelding kreeg niemand toegang tot de zaal. We leven nu eenmaal in een tijd van doodsbedreigingen en angst voor bommen, daarom waren er strenge veiligheidmaatregelen en liepener stevige kerels met oortjes rond. Mij werd vreemd genoeg niet om eenlegitimatie gevraagd. Een van de bezoekers moet van de beveiliging bijde metaaldetectiepoort zijn riem afdoen, wat hij zeer vernederendvindt. Hij vloekt luid in de garderobe: “dat moeten ze bij die vieze kanker-linksen doen!”.

In de zaal herken ik de PVV-leden van de Haagse gemeenteraadsfractie, complotdenker Peter Siebelt, die amicaal grapt met Barry Madlener (Fractieleider PVV Europarlement), Ronald Sörensen (Leefbaar Rotterdam), journalisten Peter Middendorp (De Pers) Pim van Gaalen (Den Haag Vandaag), de cameraploeg van Nieuwzuur, Hero Brinkman (dronk niet), Fleur Agema en Martin Bosma met dochter. Verder veel donkergrijze pakken, iPhones, dure horloges.  Absoluut geen paupers die in opstand komen tegen de politieke elite. Het meerdendeel van de bezoekers zien er zelf uit als lid van de elite.

Arabist Hans Jansen behoort inmiddels ook tot de krapulisten, en speecht als bekwaam Wilders-volgeling in de complot-taal die we inmiddels gewend. Het begint te vervelen. De NOS heet de Staatsomroep, sinds de jaren zestig kleurt de elite oranje-rood, het regeerakkoord is een D-Day in de strijd tegen de islamisering. “Dat neemt niet weg dat er nog strijd zal volgen, mogelijk met „rivieren van bloed”.

Het boek van Martin Bosma bevat vierhonderd pagina’s en duizend voetnoten, en zo speecht hij ook: allerlei wetensvaardigheden, bij elkaar gegoogled en “bewijsmateriaal”, waarom Hitler een socialist was, de groeiende moslimenclaves het leven in Europa onmogelijk zullen maken. Dwangmatig gevloek op de multiculturele elite, de linkse kerk, de Islam.

“We krijgen geen tweede kans. Ik vrees dat onze kleinkinderen in Amerika of Australië zullen wonen”.

Graaf “dracula” Wilders tenslotte, spreekt in staccato stijl, korte zinnen, lacht niet, Hij vindt het geen vrolijk boek. Hij is boos dat zijn partij wordt gedemoniseerd, want hij is helemaal niet extremistisch, de multiculturele elite (zucht, daar gaan we weer) is extremistisch. Hij noemt het lot van de homo’s en joden in de grote steden “de kanaries van de kolenmijnen”.

Eigenlijk dienen dit soort bijeenkomsten voor informele ontmoetingen en het uitwisselen van visitekaartjes voor netwerkers. Maar na het boek gekocht te hebben, vlucht ik snel naar buiten. Ik voorspel dat historici de komende dagen gehakt van dit boek gaan maken.

17 gedachten over “Verslag boekpresentatie Martin Bosma (PVV)”

 1. Het is onmogelijk te lezen….afschuwelijk. Smijt het boek steeds in de hoek van de kamer, om het weer zuchtend op te pakken.

 2. Ja gezien al die linkse columnisten die Bosma weg wil hebben zal Bosma toch in dat gat moeten springen.

 3. Pazz 😎 onze eerste Krapuulwatcher? 😎 Ja je hebt wat over het goede doel. Pfoeh, he, benijd je niet. Gooit het boek wel een beetje lekker? 😈

 4. @6
  en hij heeft het nog gekocht ook ipv een recensieexemplaar te vragen!

 5. Ik heb het boek niet gelezen, wel alle kritieken, hoeft ook niet om te weten dat het uit het hoofd komt van een mens die niet lekker in zijn vel zit. Ik heb mijn eigen gedachten op mijn blog gezet, in het Engels, omdat ik wens dat de ‘buitenwereld’ begrijptdat er mensen zijn die het spel doorschouwen:

  Does Mr Bosma need therapie, for his Big Muslim Bear Fobia?

  It seems to be the case, that Bosma is familiar with, what we identify in clinical psychology, as an anxiety neurosis. It is really very worrying when you are not aware of that. I refuse to have an enemy, because Bosma, who is extremely frightened by some imaginary BIG MUSLIM BEAR, is telling me to see the same BIG MUSLIM BEAR, who is not there. I want to see my fellow citizens as fellows and not as BIG MUSLIM BEAR.

  I wonder, did Bosma infect Wilders with the same anxiety neurosis, or was it the other way around? Can you infect somebody with a neurosis? Or is it copying each others neuroses?

  Therapie then, for (all) members of the new Dutch government? To be honest with you, my dear fellow citizens, that would be an exquisit first next step, towards a society, in which the welfare of all people, is the core business of the political system, that is subsidized by you and me, fellow citizens.

  We need to establish decency and compassion again.

  We need politicians that are free from money and power driven motives.

  We need politicians that are healed from subconscious angers and fears.

  We need a whole bunch of new politicians.

  My God, are we needy indeed.

 6. Nou ik zou eerder naar een land gaan waar geen bosma’s zijn dus hij kan best eens gelijk hebben .

 7. Leuke sfeertekening. Ben benieuwd naar inhoud. Altijd goed om te weten wat deze volks-¨denkers¨ als referentie gebruiken.

  Ik hoop dat deze Don Quixote’s van het vrije woord hun Sancho Panza’s (aka beveiliging) zelf betalen. Op een enkele uitzondering na lijkt het aantal beveiligers wel een status-symbool.

Reacties zijn gesloten.