Versimpeld vraaggesprek

Ko Colijn geeft ons een inzichtje in de hoernalistieke technieken van tegenwoordig. Niks meer onderzoeksjournalistiek, geen tijd en geen geld voor. Snelle brokken die de consument zo door kan slikken.

Hij eindigt met deze:

De vierde en allerplatste vorm is de versimpeling zelf. De vrager stelt geen vragen, de antwoorder antwoordt niet, de nieuwsbrenger ís de vrijheid van meningsuiting. Hij vereenzelvigt zich met niets minder dan het recht en de waarheid. Hij noemt zich Johan van Oldenbarnevelt en Johan de Witt tegelijk, hij meet zich in gedachten met Gandhi en Martin Luther King. Hij is bij voorbaat de martelaar van het recht en hij waarschuwt de rechtsstaat die het waagt om hem te bekritiseren.

Wanneer worden de hoernalisten van Nederland weer journalisten, die hun werk gaan doen en weer een nieuwsgierigheid aan de dag leggen om informatie boven water te krijgen. In plaats van als honden achter een loopse teef aan te lopen en elke druppel urine als GROOT NIEUWS!!!!!!!! te brengen. Op de dag dat dat gebeurt, ga ik weer wat hoop krijgen voor Nederland.

2 gedachten over “Versimpeld vraaggesprek”

Reacties zijn gesloten.