Verrassing: klinieken zonder budgetplafond declareren er op los

Onnodige opnames, ongekwalificeerd personeel, rekeningen van tienduizenden euro’s, er is veel mis bij nieuwe verslavingsklinieken. Dat concludeert zorgverzekeraar DSW na onderzoek.
De zorgverzekeraar begon het onderzoek nadat geconstateerd werd dat de zorgkosten in de verslavingszorg sterk toenamen. Omdat nieuwe verslavingsklinieken zich niet hoeven te houden aan een budgetplafond, dat is in 2008 afgeschaft waardoor ze meer kosten in rekening kunnen brengen, en de declaraties van deze instellingen fors hoger zijn dan die van oudere instellingen, richtte het onderzoek zich op nieuwe verslavingsklinieken.

Verder lezen.

2 gedachten over “Verrassing: klinieken zonder budgetplafond declareren er op los”

  1. “Behandelingen bij nieuwe klinieken duren vaak langer en zijn daardoor duurder dan behandelingen bij oude klinieken. ‘

    Is er nog iemand die de bedoeling van de Nieuwe ZorgMarkt echt niet begrijpt en de werking ervan nog niet kent?

    Bij de ZorgMarkt gaat het om zoveel mogelijk geld afkloppen en de nieuwe klinieken worden neergezet om dit te kunnen bewerkstelligen. Gaat lekker, hoor!

  2. Reisjes naar Thailand hoorde ik zelfs vermelden, ik hoorde gisteren dat ik een vit. D tekort heb, toch eens informeren of ik niet aanmerking kom… 😉

Reacties zijn gesloten.