Verrassend: vluchtelingen uit Syrië niet welkom in Nederland

Er komt geen speciale regeling voor tijdelijke opvang van gevluchte Syriërs bij familie in Nederland. Volgens staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) is dat onder meer gezien de juridische risico’s ‘niet verantwoord’ en ook ‘niet wenselijk’.

Hij schreef dat dinsdag aan de Tweede Kamer. Een flink deel van de Kamer wil – onder aanvoering van de ChristenUnie en de PvdA – juist dat het kabinet ruimhartig omgaat met verzoeken van Syriërs om tijdens de burgeroorlog voor tijdelijke opvang in het land op bezoek te gaan bij familie in Nederland.

Volgens Teeven zitten daar echter te veel haken en ogen aan zou het kunnen leiden tot de komst van mogelijk 5000 Syriërs naar Nederland. Die mensen zouden eenmaal in Nederland ook asiel kunnen aanvragen.

Verder lezen.

4 gedachten over “Verrassend: vluchtelingen uit Syrië niet welkom in Nederland”

  1. Logisch toch….. We moeten onze hitler groeters voeden en de hand boven het hoofd houden. Hun WB is gegarandeerd….. kunnen we niet ruilen kinderen voor kaalkopjes.

  2. Vijfduizend? Dat is zo goed als niets op een bevolking van 17 miljoen, zegge 0,03 procent. In Libanon zitten meer dan 800.000 Syrische vluchtelingen.

  3. Niet welkom? Goh! Dat verwacht je toch niet hè van zo’n gastvrij volkje als den hardwerkende Nederlander.
    Maar nu even serieus: van mij zijn ze wel welkom.

Reacties zijn gesloten.