Wat is verraad u waard?

Al enige jaren leven we in een een moderne klikmaatschappij. Wellicht is ons land wereldkampioen meldpunten.

Dat daar geen onderzoek naar wordt gedaan is een raadsel. Kennelijk is een wereldkampioenschap niet altijd een rondvaart waard.

Gisteren, 12-8-2013, bereikte ons het “nieuws” dat de Sociale Dienst meer fraudeurs opspoort. Het is De Volkskrant die het bericht brengt.

Door uitkeringsgerechtigden intensiever te controleren, ontdekken gemeenten ongeveer een kwart meer bijstandsfraude dan een paar jaar geleden. Bovendien blijken mensen vaker bereid bijstandsfraudeurs te verklikken. Daarbij komt dat meer fraudeurs zichzelf verraden via sociale media als Facebook en Twitter.”

……… (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Jakob Java

15 gedachten over “Wat is verraad u waard?”

 1. “Het is niet netjes en sociaal om te frauderen met uitkeringen. Dit kan ook niet worden getolereerd omdat het het solidariteitsbeginsel aantast. ”

  Dat zou ik met je eens kunnen zijn in een situatie dat een uitkering voldoende is voor een goed bestaan, EN dat je netjes behandeld wordt door de overheid. Geen van beide is het geval, en zolang dat niet zo is ga ik niet mee in deze redenering.

  “We hebben als samenleving een overheid die wij met ons allen financieren. In ruil daarvoor zal de overheid erop moeten toezien, dat met gemeenschapsgeld niet wordt gesjoemeld.”

  Ja ja sjoemelen, daar zeg je zoiets…

 2. De STASI waren niet zo succesvol toen wegens het feit dat ze met oude telefoontoestellen moesten werken.

  Doch zei de Stasi hoofd Wolf tijdens een werkvergadering eens – ” Indien je voldoende lang zoekt, kun je iedereen ergens op betrappen. Iedereen!! En nu allemaal aan het werk!!!”

  Dit brengt Nederland nu ook in de praktijk.

 3. Wat is er mooier dan burgers tegen elkaar opstoken. Als honden die vechten om een stuk bot.

 4. @1: ik zie niet hoe een onvoldoende uitkering en een foute overheid fraude goed kan praten.
  Als iets of iemand iets fouts doet mag jij dat dan ook?

  Of heb ik je nu verkeerd begrepen?

 5. Precies de reden dat klikken ook fout is trouwens.
  Fraude is fout, maar dat rechtvaardigt fout klikgedrag ook niet.

 6. Aangezien de M S M er alles aan doet om mensen in de bijstand neer te zetten als uitvreters ,zal dit wel erger worden .Het is net zo als je zegt @1 een uitkering is niet van dien aard dat je kan zeggen van een ruimschoots bestaan .En zeker niet als je alle verhogingen bij elkaar optelt ,energie ziekte kosten huur noem maar op .Hetzelfde geld voor iemand met enkel AOW ,ook dat is armoe troef .Maar wij Nederlanders staan al jaren bekent als verraders .Daar weet ASSCHER ,vanuit zijn familie over mee te praten en nog wel meer denk ik die familie leden hebben die daar geen graten in zien om hun naaste buren of familie aan te brengen .

 7. @4:

  Miljarden verdwijnen er in de zakken van enkelen en daar wordt ( met opzet) amper aandacht aan besteed. Maar ” fraude ” met uitkeringen, PGB’s, toeslagen en wat al niet dat bekt veel lekkerder bij het bruinvolk, daar is een gigantisch strafapparaat voor gemaakt. Fraude die niet eens bewezen is zoals bij de PGB’s bijvoorbeeld.

  In een socialistische samenleving, waar OOK die andere bonussen en foute aanbestedingen en graaiers aangepakt worden, EN er een goed stelsel van uitkeringen is EN de overheid netjes is voor alle inwoners, ja dán wil ik het er nog wel eens over hebben. Snap je het nu?

  @6: t de vries

  Precies. Straks is de bijstand nog 500 euro en pleeg je nog steeds “fraude” als je er 100 euro zwart bij gaat verdienen, je moet wel.

  Ik snap JJ ook eigenlijk niet. Hoop dat hij zelf reageert. Maar misschien snap ik hem verkeerd.

  Cynisme, ironie en sarcasme vieren hoogtij geloof ik, waardoor ik me regelmatig in een soort zoekplaatje bevind naar de mening of visie van mensen en hun schrijfsels, is aan mij niet zo besteed cryptisch gedoe. In Kunst, literatuur en pöezie, ja, dat kan, dan wil ik de lagen graag zoeken, maar dit valt daar voor mij niet onder.

 8. Beter overstappen op een (onvoorwaardelijk) basisinkomen voor iedereen. Lost een boel problemen op.

 9. @1: Ja, raar zinnetje is dat, zelfs de formulering is krom (en dat zijn we toch niet gewend van Jacob J.):

  “Het is niet netjes en sociaal om te frauderen met uitkeringen. Dit kan ook niet worden getolereerd omdat het het solidariteitsbeginsel aantast.”

  Het is niet het solidariteitsbeginsel dat wordt aangetast, hooguit wordt het draagvlak voor solidariteit aangetast. (Hoewel dat afhankelijk is van hoe je het begrip definieert, wat ik me in JJ’s geval nu dus afvraag.) Maar niemand vraagt zich ooit af of er draagvlak ‘bij het grote publiek’ is voor de subsidies aan het bedrijfsleven – laat staan welk beginsel daar eigenlijk achter steekt – terwijl de fraude die daarmee wordt gepleegd werkelijk gigantisch is, vergeleken met bijstandsfraude (zie http://www.cijfers.net/fraude.html).

 10. landelijke clientenraad geeft de Volkskrant op z’n flikker: ‘Volkskrantartikel over bijstandsfraude onvolledig en geeft een vertekend beeld’. Vroeger hadden we voor dit soort gestook en opjutten de krant van zwakker Nederland, bedankt meneer Remarque!

 11. @10 Zelfs Ruud Lubbers fraudeerde met geld van de overheid .Hij ging na dat men in het midden oosten niet wilde betalen vanwege slecht geleverd werk van zijn familie bedrijf langs de daarvoor bestemde staats verzekering .Maar vergat dat bedrag terug te betalen nadat men vanuit het midden oosten toch betaalde ,maar ja er gingen ook wat jaren over heen dan vergeet je zo iets ook ,niet dan .

 12. @7, nee, ik snap het nog niet. Je beantwoord mijn vraag niet of ik ben een beetje onnozel. Hoe kan het foute handelen van de een fout gedrag van een ander rechtvaardigen? Dat was de vraag.

Reacties zijn gesloten.