Niet verkracht worden is verantwoordelijkheid van de vrouw

Net als niet zwanger worden, ook haar taak. Ik vind het een goede stelling van Asha ten Broeke; waarom moeten meisjes en vrouwen van alles doen en om van alles denken om niet aangerand of verkracht te worden door jongens of mannen?

Waarom worden jongens niet opgevoed met een eindeloze stroom waarschuwingen dat ze GEEN! meisjes en vrouwen tegen hun wil aan mogen raken? Omdat het stiekem toch een door mannen gedomineerde maatschappij is? Omdat mannen toch de dienst uitmaken? En vrouwen nu eenmaal ten dienste van de man staan en zwakker, dus prooi zijn?

Ik ken genoeg mannen die dit ook achterlijk gedrag vinden. Maar te veel mannen denken dat ze Gods geschenk voor vrouwen zijn en dat die vrouw er nu eenmaal om vroeg. Hoe? Ja dat was toch duidelijk? Ze wilde hem gewoon zo ontzettend graag.

Dat dat helaas alleen in de hersenen van die man gebeurt, daar kan die man niet bij. Hij gelooft heilig in zichzelf. Met alle gevolgen van dien. Mannen die dit gedrag vertonen mogen van mij naar therapie, net zolang tot ze snappen dat dit geen normaal gedrag is.

Vrouwen zouden er ook meer mee naar buiten moeten komen. Het gewoon bespreken, maar ik weet hoe moeilijk het is. Het heeft voor mij 20 jaar geduurd voor ik over kon praten, de schaamte is zo groot. Ook de twijfel of mensen je wel geloven. En de hersenspoeling dat het je eigen schuld is, dat is misschien nog wel het ergste. Dus ja, daar zou verandering in moeten komen!

2 gedachten over “Niet verkracht worden is verantwoordelijkheid van de vrouw”

  1. In de hoogtijdagen van de Tweede Golf had je een of andere Nederlandstalige hit “Zegt een meisje nee dan bedoelt ze ja”. Ik kan mij niet herinneren dat dit lied ooit verboden is op de nationale zeurzenders.
    Maar de titel zegt alles.

  2. @Arnold: net zo vreemd heb ik altijd het liedje gevonden van die Nederlandse ‘rockband’ (iets met Arne Jelle of zo) die bezingt dat een man een meisje verkracht en als ze in bed ligt te huilen na de daad zegt hij: “toe meisje waarom huil je nu nou? Je weet ze zeggen ik ben een ruige donder, maar ik zie in jou meer dan een mooi lijf.”
    Nou daar ben je dan ook klaar mee.

Reacties zijn gesloten.