Verkiezingsstoom afblazen

We hebben het weer achter de rug. Het gevoel is dubbel. Natuurlijk ben ik blij dat de populisten het veld hebben moeten ruimen. Heeft Nederland eindelijk het licht gezien? Ik probeer het te geloven, maar weet dat ik nog steeds omringd ben door dezelfde mensen. Ze hebben weer een keuze gemaakt die hun gevoel ze in gaf. Met enige rationaliteit had het niets te maken. Gelukkig heeft een groot deel gekozen voor de socialen. Dat was dan weer een geluk. Hopen dat Diederik zijn huid zo duur mogelijk verkoopt. En daar heb ik tenminste wel vertrouwen in.

De SP
Het hele politbureau moet opstappen. Ze durven, na binnen twee weken teruggezakt te zijn in de peilingen van 39 naar 15 zetels, nog vrolijk op een podium te gaan staan dansen. Dit onder het mom van “Gelukkig zijn we niet helemaal weggevaagd”. De hele campagne was gebaseerd op het uitdelen van ballonnen en frisbees, maar iedere keer als Roemer een zin uitsprak kostte dat een zetel. Nu is alles natuurlijk niet alleen op het conto van Roemer te schuiven. Hij is nu eenmaal het beste wat ze hebben. De paar jaknikkers die erachter zitten, waren in de verschillende talkshows helemaal tenenkrommend. Je moet er toch niet aan denken, dat die tegenover de geslepen kapitalistenclub van de VVD aan tafel hadden gezeten. God die niet bestaat zij geprezen.

De PVDA
Diederik Samsom en Hans Spekman hebben sociaal Nederland weer een gezicht gegeven waar we trots op kunnen zijn. Twee bikkels die zich niet opzij laten zetten of gaan stotteren bij de eerste doorzichtige zet op het schaakbord. Met veel plezier zie ik iedere avond weer krachtig en weldoordacht socialisme op de beeldbuis. Zoals gisterenavond. Wie zou er nu uit de lift komen?
Zie ik tot mijn grote schrik massamoordenaar Mao verdedigster Mei Li Vos uitstappen. Ik dacht dat ze deze mevrouw, met de tact van een ijsbeer, allang hadden verwijderd. Ze hebben haar ooit naar voren willen schuiven. Waarschijnlijk omdat ze een leuk koppie heeft. Maar toen ze ieder spelletjesprogramma waarin ze meedeed begon te verpesten en bij Pauw en Witteman ongeïnteresseerd onderuit in een stoel hing, zag je eigenlijk niet veel meer van haar. Maar ze is er dus nog steeds. Vanmorgen meteen de kandidatenlijst nog eens bekeken en tot mijn schrik zag ik, dat ze haar nog niet hebben kunnen lozen. Nou ja, je kunt niet alles hebben.

De VVD
De VVD heeft een goede campagne gevoerd. Hele en halve onwaarheden vertellen op een overtuigende manier. Dat probeert Mark Rutte wekelijks uit op argeloze kindertjes op een school. Zijn lessen bereidt hij samen voor met Stef Blok. Als Mark komt met het verhaal dat ze niet naar hem willen luisteren, zegt Stef Blok; “Dan moet je ze duizend Euro beloven. Dan luisteren ze wel naar je”.
“En als je een onwaarheid opschrijft op het bord, moet je hem onderstrepen om hem kracht bij te zetten”. Dat zijn oude docententrucs en die werken nog steeds. En de VVD stemmer maar geloven dat Rutte lesgeeft om feeling te houden met de samenleving. Yeah right!

Het CDA
Over en uit. De echte christenen die geloven dat je niet zo zwanger wordt van een verkrachting zijn overgelopen naar de SGP. Wie nu nog op het CDA stemt, begrijpt nog niet helemaal dat zijn leven op het einde loopt.

50+
De ouderen die Nederland hebben opgebouwd. Sodemieter op! Ik heb de tijd meegemaakt. Hangen bij de koffieautomaat en het werk werd gedaan door gastarbeiders. Pas vanaf 1990 werd de lopende band steeds harder gezet en lieten ze zich afkeuren. Wat je nu in je eentje moet doen, deden ze vroeger met zijn vijven.
Lekker het halve jaar op de Costa de Sol zitten en als ze eventjes terug komen om te stemmen gaan ze lopen zeiken dat ze een nieuwe gouden knop op hun wandelstok moeten hebben.

PVV
Randdebielen. Gisteren hoorde ik van Prof. Mr. Dr. Ir. De Mos dat een deel van de fractieleden bij hem thuis bitterballen zaten te eten ipv aanwezig te zijn op het verkiezingsnederlaagsfeest dat Geert gaf.
Natuurlijk zou Geert op moeten stappen, maar zolang je nog kan leven op kosten van de Nederlandse belastingbetaler zou je wel gek zijn. De rest van de PVV-zakkenvullertjes houden hun mond, aangezien ze weten dat ze zonder Geert weer een uitkering moeten aanvragen.

De rest
Moet maar gaan fuseren. En het wordt tijd voor een kiesdrempel. Maar daar hebben we het nog wel eens over.
Pffff, het is eruit. En ik heb me in kunnen houden. Dat over Rost van Tonningen heb ik eruit gehaald.

7 gedachten over “Verkiezingsstoom afblazen”

 1. Dat van de 50+, is niet alleen grappig maar ook nog eens de waarheid. Werk zelf vanaf mijn veer-tiende jaar (1942 geboren) en ben nu 70. Voel me meer een profiteur dan dat ik Nederland heb opgebouwd.

 2. weer een f.in stuk PvdA propaganda , Leuk hoor Salon-Neoliberaal dat “politbureau ” van de SP , en guttegut heeft Mei Li Vos ooit iets positiefs over Mao gezegd ?? wegzuiveren natuurlijk !!!voor een echte PvdAr is dat een grotere zonde dan iets positief over Wilders zeggen ..
  Trots als een Pauw loopt onze SalonNeoliberaal hier te kraaien dat het Nederlandse volk zich door Samsom heeft laten bedotten …

  Intresant trouwens dat onze Salonneoliberaal wél wat positiefs ober zijn bloedbroeders van de VVD kan zeggen , wat weer duidelijk laat zijn waar in het Politieke spectrum zijn partij thuis hoort ….

 3. Met wat de PvdA zegt is meestal niet zoveel mis, maar wel met wat er van terecht komt sinds Paars I.

 4. Inderdaad leuk authentiek PvdA verhaal waarbij de auteur, zoals ik dat van vroegere PvdA propagandisten nog goed ken, niet weet hóe zich te wentelen in arrogante prietpraat, kennelijk nog dronken van de afterparty…

  Andere partijen afkatten en over de eigen partij niet meer weten te melden dan dat’ie bestaat uit twee ‘bikkels’….

  Jezelf groot wanen door anderen te kleineren, hoe laaghartig en dom wil je het nog hebben…

  Zullen we over een jaartje of zo de boel eens evalueren ‘salonsocialist’…..!?

 5. Mei Li Vos heeft een paar jaar een wachtgeldbreak gehad om haar kind te zien opgroeien. Heel sociaal en heel socialistisch zullen we maar zeggen. Maar dat we weer met het getortel van de Sabine Uitslag van de PvdA mogen aanhoren tot de volgende wachtgeldperiode is me een doorn op mijn kop.

Reacties zijn gesloten.