Verdeel en heers werkt!

Dit is een gastbijdrage van: Piet-Ahmet

Ik word er duizelig van. Politiek Nederland is in de ban van ruzie onderling, van de macht veroveren en aan de macht blijven! Dagdagelijks lees ik met verbazing in de diverse media over het politieke klimaat op dit moment. Ik ben 44 jaar en heb van mijn leven nog nooit zoveel gelezen over politiek en walg er steeds meer van! Hoewel politiek het land moet besturen, de stem van het volk moet vertegenwoordigen en zorgen dat de “Nederlander” veilig kan leven, voor zijn/haar gezin kan zorgen en de geneugten des levens kan genieten, zijn ze met van alles bezig behalve hun zorg voor het volk!
Politici praten alleen nog maar over “wij” en “zij” en over de islam.
Sinds de formatie van het nieuwe kabinet is er nog niets gebeurd op sociaaleconomisch vlak. Er wordt alleen maar gevochten in de 2e kamer met/over de PVV en met de PVV-fractie.
Ik ben zelf een moslim en 2e generatie uit een gastarbeidersfamilie.
Streng doch rechtvaardig opgevoed vanuit de islamitische geloofsovertuiging.
Geloof in “Allah” of “God” zoals het in het Nederlands heet en hou je aan de regels die gesteld zijn om als mens te functioneren in een maatschappij.

Enige tijd geleden sprak ik een burger aan op zijn gedrag in het verkeer! Tot mijn verbazing hoorde ik dat deze “beschaafde” burger zei: ”het wordt tijd dat Geert Wilders President wordt, dan zullen we jullie de mond eens snoeren!”
Ik stond met mijn mond vol tanden en kon het even niet snel genoeg plaatsen! Overkomt me maar zelden hoor! Het bleef me door mijn hoofd malen!
Nooit van mijn leven heb ik last gehad van discriminatie. Ben nog nooit ergens geweigerd aan de deur van een café/disco. Ben al 22 jaar rijksambtenaar en grootste deel van mijn leven ten dienste van de Nederlandse maatschappij en mezelf!
Heb nooit iemand lastig gevallen met mijn geloofsovertuiging of heb last gehad van iemand anders geloofsovertuiging. Ben trots op mijn Turkse culturele erfgoed en van mijn Nederlandse culturele erfgoed! Hou verdorie nog meer van de Nederlandse smartlap als de gemiddelde Nederlander. Mag graag genieten van de muziek op TV Oranje en ik heb meer met Onze Koningin dan menige Nederlander!
Waar hebben we het op dit moment in Nederland nog over? Alleen maar over de islam, over de PVV en alle ellende wat de islam zou veroorzaken terwijl we op sociaaleconomisch vlak aan de afgrond staan in Nederland.
Mensen vechten om hun bestaan, vechten elke dag om de eindjes aan elkaar te knopen om het einde van de maand te halen.
Ik en met mij vele anderen maken zich druk om hun baan, hun toekomst, hun pensioen, hun hypotheekaftrek, hun sociale zekerheden en hun gezondheidszorg! Normale dingen waar ieder mens en iedere Nederlander over nadenkt. Autochtoon of allochtoon (in willekeurige volgorde hoor, anders vallen daar ook weer mensen over!).
Ik zou graag willen dat de politici zich druk maken over deze zaken.
Ik zit er niet op te wachten dat een of andere imam namens mij spreekt. Ik zit er niet op te wachten dat Al Qaida voor mij een religieuze oorlog voert! Ik ben als individu zelf verantwoordelijk en mans genoeg om mijn stem te laten horen! Daar heb ik geen randdebielen voor nodig!
Dat soort extreme figuren of organisaties zijn enkel op macht en geld beluste individuen die alles aangrijpen om die macht te vergaren! Opzouten zou ik zeggen!
Als je alle religieuze boeken op na slaat komen daar nagenoeg allemaal dezelfde “heiligen” in voor! Op diverse punten verschillende de religieuze boeken maar over het algemeen komen er de zelfde waarden en normen in voor zoals “ Ieder mens is gelijk, U mag niet stelen, U zult uw naasten liefhebben, U mag geen menselijk en dierlijk leed veroorzaken, respecteer een ander zoals U zelf ook gerespecteerd wil worden.” Hoe kunnen ze dan roepen dat de ander een “ongelovige” of “kafier” is? Iedereen die een bepaald geloof aanhangt of juist niet/nergens in geloofd, geloofd toch? Is het dan niet zo dat je respect moet hebben voor een ander geloof of anders gelovige?
Wat mij nog het meeste stoort aan alles is dat een hoop zogenaamde deskundigen culturele zaken door elkaar halen met de geloofsovertuiging. In alle grote Boeken staat veel beeldspraak. Randdebielen en machtswellustelingen gebruiken dit soort zaken om dit als zijnde waarheid te verkondigen om iets aan te tonen. Ja als je dit maar lang genoeg roept geloof je het zelf ook nog! The selffulfilling prophecy is een uitstekend middel om dit doel te bereiken! Als je maar hard en vaak genoeg roept dat elke moslim een terrorist is, dat elke werkeloze werk weigert, dat een homo “ziek” is om zo mensen te kwetsten en in een hokje te plaatsten. Dan gaan mensen zich er ook naar gedragen! Dan is het wel heel makkelijk om te roepen:” zie je wel, zei ik toch?” Geert Wilders is daar een superster in!
Of je nou blank, zwart, rood, geel, bruin of roze bent. Of je nou Christen, Protestant, Joods, Moslim, niet gelovige, hetero, homo of wat dan ook bent. Maak je druk om je eigen zaken en respecteer de ander!
Linkse “multiculti maatschappij” of rechtse “Nederland voor de Nederlander”? Wat een bullshit. We zijn gewoon DE Nederlandse maatschappij waar we allemaal onze bijdrage aan moeten leveren, waar we allemaal ons moeten houden aan de wetten en regels die gelden op dit stukje aarde! Eenieder zonder uitzondering. Wil je dat niet of kun je dat niet? Zoek effe lekker een stukje aarde waar je kunt leven zoals jij het wil, waar dat wel kan en ga daar naartoe! Laat ons, Nederlanders, met rust! Ik heb maar 2 loyaliteiten en die zijn: mijn gezin en de Nederlandse maatschappij waar ik deel van uitmaak, inclusief Hare Majesteit!
Iedereen die dat in twijfel trekt daag ik uit om het tegendeel te bewijzen! Ik laat mij door niemand, en zeker niet door politici, in een hokje plaatsen door ongefundeerde uitspraken over mijn loyaliteit of andere uitspraken over mijn afkomst of geloofsovertuiging. Laten zij zich maar eens druk maken over hoe zij de samenleving zo kunnen inrichten dat iedereen hier normaal kan leven, dat we veilig over straat kunnen, dat onze pensioenen veilig zijn en dat iedereen zich gedraagt!
Daarom roep ik ook eenieder op zijn/haar stem te laten horen! Zeker de zwijgende meerderheid die tot op heden lijdzaam toekijkt en toehoort in de hoop dat onze huidige politieke leiders het wel zullen klaren! Van Wilders hoeven we het zeker niet te verwachten. Die bedrijft meer politiek in Israel dan in Nederland!
Geef de kleine percentage van mensen die de boel verzieken/willen verzieken niet de gelegenheid om een negatieve stempel te drukken op onze maatschappij.
Gelukzoekers, mensen die de rechtstaat willen ondermijnen, mensen die de sharia willen invoeren of onschuldigen slachtoffer (willen) maken van menselijk leed hebben geen plaats in Nederland! Terroristen die hier aanslagen willen plegen in naam van de Islam opzouten! Ik en de overgrote meerderheid van de moslims zitten niet te wachten op jullie inmenging! Als wij iets willen laten wij onze politieke stem horen in Nederland!
Geen wapen gekletter!
Ik als moslim neem afstand van en verwerp elke vorm van geweld tegen mensen die anders denken, anders geloven of anders willen leven!
Nederland laat je stem nationaal en internationaal horen!
Ik ambieer absoluut geen politieke carrière! Ik, als individu, maak me alleen zorgen om de maatschappij waar ik in leef, om onze toekomst en hoop op deze wijze de ogen te openen van mensen! Stel vragen aan “anders denkenden” of “ anders gelovenden”. De antwoorden zouden je misschien wel eens heel erg positief kunnen verrassen! Ga het gesprek aan!

Wellicht voor velen een saai stuk maar als je het toch hebt gelezen en tot hier bent gekomen blijft er voor mij toch een erg belangrijke vraag over.
Wat en wie bedoelde die rechtschapen burger nu met zijn opmerking ”het wordt tijd dat Geert Wilders President wordt, dan zullen we jullie de mond eens snoeren!”?

8 gedachten over “Verdeel en heers werkt!”

 1. Dezelfde grote bek kreeg ik van een onnozele, die de deur voor mijn gezicht liet dichtvallen. Toen ik hem daar op wees, kreeg ik een agressieve “dan sodemieter je toch op als het je niet bevalt”. Ik ben daarop hard in de lach geschoten. Ze zijn voorgeprogrammeerd en lopen op de verkeerde batterijen. Fout afgeleverde robots, geen input, alleen domme output, en ze hebben slechts 2 regeltjes communicatie onder de knie,het bovenstaande en nog één ander, in te vullen naar genoegen. Het heeft niets te maken met de met agressie aangesprokene, slechts met het gebrek aan intelligentie en opvoeding van de schreeuwer. Na mijn lachen schoof de domme man een hele lading tassen van de toonbank bij het warenhuis waar we naar binnen gingen. Gefrustreerd in zijn poging om met domheid te intimideren. Scholing en opvoeding is het enige dat nu nog helpt. Verplicht doorleren totdat je in staat bent om minstens 5 intelligente zinnen uit je mond te krijgen. Ik ben een Hollandse, het maakt dus geen verschil. Het ligt niet aan ons Piet-Ahmet ;-))

 2. Piet-Ahmed, chapeau! Ik heb je stuk met grote interesse gelezen, ben het helemaal met je eens en hoop dat je vaker gaat schrijven. O, ik vind het geen saai stuk hoor, het is met je hart geschreven en boeit omdat het zo herkenbaar is.

 3. Dit legt nu eens precies uit hoe het zit: het is niet allochtonen vs. autochtonen, het is redelijke mensen (auto- en allochtoon) vs. extremistische idioten en hufters (auto- en allochtoon)!

 4. ” ”het wordt tijd dat Geert Wilders President wordt, dan zullen we jullie de mond eens snoeren!”

  Het is gewoon het bewijs dat je hier met een xenofoob/racist te maken heb.
  @Gavi , bijna dezelfde zin heb ik een medische specialist in een ziekenhuis enige tijd geleden horen uitspreken. Gelukkig niet alle medici denken hetzelfde, doch ligt het in zijn geval niet aan doorleren maar de mentaliteit van de mens zelf.
  Wat ik als positieve ontwikkeling de laatste jaren zie, is dat Geert Wilders heeft steeds naar deze mensen geluisterd, PVV is door die mensen in de Tweede Kamer gekozen, en daarom kunnen we eindelijk(!) in discussie hier over gaan. Aantal jaren daarvoor heb ik de discussie proberen aan te wakkeren, maar men kwam toen altijd met stellig (en heilig!) ontkennen van dit probleem.

  Nu is dit fenomeen niet meer te verbergen in de trant “We doen niet zo, hoor”, en dan kunnen we daarop discussiëren.

 5. Piet-Ahmed, zeer goed stuk. Met genoegen gelezen.

  Ik herken in jouw stuk mijn best vriend Mo, een Marokkaan, met wie ik regelmatig over politiek en de maatschappij spreek. En als Surinaams-Hindustaanse Nederlander kan ik mij ook plaatsen in veel aspecten van jouw stuk, alhoewel ik af en toe last heb gehad van discrimatie en ronduit racisme (veelal indirect).

  Er wordt vaak een verwijt gemaakt dat een mening van de Moslim uitblijft. Door jouw bijdrage kan men een beetje dieper inzicht krijgen. Dat is goed, want onbekend maakt onbemind, vooral in deze tijden waarin we moeten werken aan het informeren en educeren van het publiek. Er is geen beter voorbeeld dan een hoogspersoonlijke.

  Dus, dank je wel.

Reacties zijn gesloten.