Verantwoordelijkheid

Ik had me een tijdje geleden voorgenomen om PVV-aanhangers geen tokkies, nazi’s of fascisten meer te noemen. Waarom niet? Omdat ik denk dat dergelijke kwalificaties de partijen niet dichter bij elkaar brengen. Omdat ik denk – en dat is het belangrijkste – dat je met dit soort termen mensen niet overtuigt van je gelijk. Er komt, kortom, niks goeds van. Het kost me soms moeite, dat geef ik grif toe. Zeker als ik vandaag weer lees over wat er in Woerden is gebeurd. Laffe, met bivakmutsen uitgeruste types die met vuurwerk asielzoekers, waaronder kinderen, de stuipen op het lijf jagen. Het is puur terrorisme en niets anders. Ik heb daar wel kwalificaties voor, voor dit soort lieden. Schorem, tuig, menselijk leven van de laagste soort is het wat mij betreft. Ik neem aan dat zelfs een deel van de virtuele PVV-aanhang dat met me eens zal zijn. Deze mensen zouden nog eens driemaal na moeten denken voordat ze hun stem aan die verderfelijke club geven.

Dezelfde kwalificaties zijn van toepassing op een aantal politici. Namelijk de politici die niets anders doen dan de bevolking ophitsen tegen asielzoekers. Figuren zoals (uiteraard) Geert Wilders en zijn bruine club, maar ook types als Halbe Zijlstra, Sybrand Buma en Kees van der Staaij, die willens en wetens, omwille van een paar zeteltjes winst in de peilingen, PVV-standpunten overnemen en uitdragen en met compleet van de pot gerukt suggestief geleuter komen zoals Zijlstra vandaag deed in zijn asielplan. Dat asielzoekers hier naartoe zouden komen omdat ze gratis borstvergrotingen en ooglidcorrecties zouden kunnen krijgen. Dan ben je toch niet helemaal lekker in je bovenkamer, of wel soms.

“Voor borstvergroting en penisverlenging gaan ze graag zo'n bootje in, dat gaat mooi niet door (screenshot eigen archief)
“Voor borstvergroting en penisverlenging gaan ze graag zo’n bootje in, dat gaat mooi niet door”
(screenshot eigen archief)
Ik had al geen hoge pet op van Zijlstra, om het zwakjes uit te drukken, maar dit is echt het niveau van een straattokkie die van horen zeggen heeft dat asielzoekers katten van de straat roven om ze op te vreten (zoals in een anti-AZC-Facebookgroep in mijn woonplaats door een of andere halve zool werd beweerd). Je gelooft het gewoon niet. Je gelooft als weldenkend mens niet dat dít de politici zijn die Nederland in deze moeilijke en complexe tijd moeten leiden. En dat zo’n Rutte dan dezelfde dag die noodopvang in Woerden durft te bezoeken en wat loze kreten als ‘dit is ontoelaatbaar’ in het rond kwaakt terwijl zijn eigen partij de godganse tijd meedoet met het stemming maken tegen asielzoekers. Rutte is simpelweg mede verantwoordelijk. Zo is het en niet anders.

Wat wil je, als de mensen die het land moeten leiden en de volksvertegenwoordigers zich zo godvergeten onverantwoordelijk gedragen. Dan smeek je om narigheid. Zo’n Wilders met zijn #kominverzet is natuurlijk hoofdschuldige en zou onmiddellijk van de straat moeten worden gehaald en opgesloten, ik zei het al in mijn vorige column. Het wordt van kwaad tot erger, dag na dag. En dat is logisch: als de man in de straat lieden in de Tweede Kamer en leden van regeringspartijen, nagekwaakt door de media, iedere dag hoort afgeven op asielzoekers en ze zelfs rechtstreekse oproepen hoort doen om ‘in verzet te komen’, dan krijg je dit soort wantoestanden. Ik begrijp werkelijk niet dat deze sukkels, ik heb er geen andere kwalificatie voor, deze ultieme sukkels dus, die toch geacht worden over enige hersencellen te beschikken, dit niet zelf kunnen verzinnen.

Ik zeg het nog een keer: politici van Nederland, neem je fucking verantwoordelijkheid. Stop met het opruien van de bevolking voor een paar virtuele kutzeteltjes winst, want er komt grote narigheid van. Leg de mensen uit wat er gebeurt in de wereld en waarom we deze slachtoffers van oorlogsgeweld (want daarover hebben we het) moeten helpen. Christelijke politici: gedraag je verdomme eens christelijk. Jullie zijn een lachertje. Jullie zouden je kapot moeten schamen. Als God bestaat dan flikkert hij jullie straks rechtstreeks de hel in.

Dat wilde ik even kwijt. Dank u voor uw aandacht en gebruik alstublieft uw hersens. Laat u niks wijsmaken door politici of door de media. Zij geven niets om u. Denk zelf na. Wees wijs. En heb mededogen.

1 gedachte over “Verantwoordelijkheid”

  1. Pingback: Excuses voor het etnisch-fascistisch geweld | Krapuul

Reacties zijn gesloten.