De veiligheidsdienst en zijn leunstoelbreivikjes

Alweer bijna zes weken geleden heeft Roel van Duijn, oud-raadslid en oud-wethouder van Amsterdam, vervolging geëist van de Binnenlandse Veiligheidsdienst of diens opvolger de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, omdat deze zijn ontvoerders beschermt en daardoor de indruk wekt zelf de hand te hebben gehad in de ontvoering.

Ik beschuldig de BVD, de politie en het OM ervan dat men met de handen over elkaar heeft toegezien hoe een volksvertegenwoordiger ontvoerd werd en met de dood bedreigd door politieke terroristen.
Sterker nog, dat de AIVD de verdenking op zich laadt de persoonsgegevens van de daders en andere betrokkenen te beschermen. Omdat dit zou onthullen dat de BVD en de politie zelf de hand hebben gehad in de ontvoering en doodsbedreiging.

Het kan in Nederland met zijn geheime dienst: een raadslid wordt in een auto gepropt en over de grens gezet, onder verdere bedreiging. Een van de ontvoerders was de echtgenoot van een ander raadslid, voor de in het openbaar gesmade Boerenpartij, zijn naam is Joop Baank. De andere ontvoerder heet Kick Koster.
Het volledige persbericht over de aanhangig gemaakte zaak staat hier. Haast wordt er zo te zien niet gemaakt.

Moeten wij verbaasd zijn over zo’n opzetje? Vaak wordt de Dienst lacherig afgedaan, hoe kan dit als hij eigenhandig een Marxistisch-Leninistische Partij Nederland er op na heeft gehouden, compleet met erkenning van en bezoek aan Peking, waar men allang niet meer wijs kon uit de wildgroei aan zich op Mao Zedong beroepende clubjes in Nederland?
Roel van Duijn zegt het niet uitdrukkelijk maar de nooit uitgevoerde aanslag op een metrostation in aanbouw in Amsterdam, februari 1975, ziet er uit als eveneens een opzetje van de Dienst. Of het ooit bekend zal worden? In Nederland zal in tegenstelling tot in de DDR het kantoor van de dienst niet bestormd en bezet worden om inzage te verkrijgen over alle geloer en geïntrigeer. En er wordt wat afgeloerd in Nederland.

Hetgeen ons bij de kwestie brengt: hoeveel van het ultrarechtse gebalk en gehuil dat Nederland vervuilt dezer dagen wordt van onze eigen belastingcenten in het leven geroepen en gehouden. Leunstoelbreivikjes die hier eerder genoemd zijn, hoe kan het dat terwijl de liberalen Opstelten en Teeven bij ieders computer willen kunnen inbreken om te zien wie er naar kinderporno kijkt, er openlijk anoniem opgeroepen kan worden tot het beschieten van het kantoor van een regeringspartij? De Dienst gaat mij toch niet vertellen dat men niet weet wie hier achter zit? Als dit echt het geval is dient hij onverwijld wegens overbodigheid opgeheven te worden. Maar zo zit het natuurlijk niet. Men weet dondersgoed wie de oproepers tot geweld tegen links of “allochtonen” of beide zijn. Voorzover men het niet zelf is.

28 gedachten over “De veiligheidsdienst en zijn leunstoelbreivikjes”

 1. De “aanslag” op de in aanbouw zijnde metro-oostlijn was het werk van Max Lewin en consorten. Van hen is BEWEZEN dat ze voor de BVD werkten.
  De bedoeling was, om het bommetje in de schoenen van het comité tegen de afbouw van de metro te schuiven (Luud Schimmelpenninck c.s.). En zo indirect een rechtvaardiging te construeren voor de gewelddadige ontruiming van de Nieuwmarktbuurt, die in voorbereiding was.
  In die periode (1974-75) blijken wel meer intriges te zijn gestart met behulp van de BVD of van lieden die door hen werden “gestuurd”. Onder andere initiatieven van de Kamer van Koophandel (advertentie in dagbladen) en uit de hoek van rechtse ex-verzetsmensen die toen nog in “gladio” (speeltje van de NAVO) verenigd waren. Uit die hoek kwamen ook pogingen tot het opzetten van rechtse milities. Als jonge student was Raymond de Roon (nu PVV) daarbij betrokken. Aan ex-minister Luns werd voorgesteld om zich aan het hoofd te plaatsen van een staatsgreep tegen het kabinet-Den Uyl (!).
  Als mede-slachtoffer van die manipulaties vanuit de BVD, ondersteun ik Roel van Duijn’s eis tot openbaarmaking van de desbetreffende archieven.

 2. @3: Huib:

  Denk je echt dat ze die stukken openbaar maken zonder de belangrijkste documenten eerst versnipperd of opgegeten te hebben?

 3. @3, en ik steun Huub en Roel want dit is allemaal ten bate van de ontwikkeling van onze democratie.

 4. @4 Ik weet toevallig hoe je kunt nagaan of er papieren vernietigd zijn of achtergehouden. Van Duijn krijgt zeker een keer gelijk van de rechter. Wat Opstelten nu aan het doen is, is alleen maar tijdrekken. Misschien in de hoop dat de belanghebbenden eerder zullen overlijden.

 5. huib jij weet veel van die tyd, ook ik heb gerend om politieknuppels toen te ontwyken,
  maar roel van duyn was wel een egotripper en wy waren als Hippies of provoos NIET populair by de PVDA

  uiteindelyk waren het de academici die de mensen van de daad ff gingen vertellen hoe of wat te doen.

  maar we wilden een baan een woning en geen slap gelul.

  al met al gebeurt er aan de wortels vd crisis nada, niks zodatwe lanfzaam en zeker naar een derde oorlog dobberen

 6. Inderdaad, ze moeten het weten wie die oproepers zijn die geweld willen plegen. Dus ze wisten het waarschijnlijk ook van de moord op Pim Fortuyn. Ach, dat wordt natuurlijk maar voor het gemak weggelaten hier!

 7. De opmerkingen die Matty Verkamman (Trouw) destijds plaatste ging natuurlijk elk fatsoen te boven.

 8. Oh, nu klets ik maar wat. Doe alsjeblieft niet zo onnozel. Jij weet als geen ander dat Pim Fortuyn enorm bedreigd is en nu weet je ineens nergens wat van. Er werden zelfs pamfletten in omloop gebracht waarin `letterlijk` werd opgeroepen om hem “de mond te snoeren” maar selectief dat jij hier bent zal dat je geheel ontgaan zijn.

 9. @13 In jouw sufkutige werkelijkheid roept Wilders dus op tot moord op iedere Moslim en linksdenkende die hij het zwijgen wil opleggen ???

 10. @14 Nou ik denk inderdaad (in mijn sufkuttige wereld) dat, indirect, Wilders mensen kan aanzetten tot afschuwelijke dingen hoe moeilijk dat ook te begrijpen is voor weldenkende mensen. Laten we nu eens eerlijk zijn, we beginnen toch steeds meer te radicaliseren, het is steeds meer een strijd tussen Links en Rechts. Het debat en de discussie daarover worden ook steeds harder. Ik volg deze site al een paar jaar maar ik merk dat het steeds radicaler aan het worden is.

 11. Heb mijn buurman bij gelegenheid verteld dat ik het brutaal vind dat zijn hond overal op straat poept en hij nets eraan doet.

  Hij vond mijn mening radicaal.

 12. @18 als iemand anders dat hoort en gebakken spons aan die schijtfabriek voert , is Nexus dan verantwoordelijk voor de dood van dat beest ???

 13. Deze site radicaal noemen nou dan heb je het echt niet goed begrepen. Ieder andere site zo’n beetje is duizend keer zo radicaal. Ga eens op nujij, geEnstijl, elsevier of telegraaf kijken. Het enige radicale wat we hier hebben zijn soms wat radicaal-achterlijken maar die houden het meestal niet al te lang vol. Daar maak ik tamelijk radicaal korte metten mee meestal.

 14. @ 21 een beetje links is voor velen al radicaal . , nekzagende opmerkingen van rechts “vrijheid van meningsuiting “

 15. @18 moet het in een ander taal?

  Toen ik mijn collega’s gewoon over misstanden binnen de organisatie vertelde, vonden ze dat radicaal.

  Ahja, we zijn inmiddels al zo lekker gewend met alle dofpotgedoe.

  Kwestie van cultuur, weetjewel.
  De rest is puur radicalisme!

 16. @16: Johan:

  [ Ik volg deze site al een paar jaar maar ik merk dat het steeds radicaler aan het worden is.]

  Je praat poep. Als ik dezelfde visie hou word ik vanzelf linkser gevonden, snap je die?

 17. Als ik lees dat mensen menen te moeten zeggen dat ze het totaal niet erg vinden dat Pim Fortuyn vermoord is of als er over 65000 politiemensen wordt geroepen dat die allemaal `tuig van de richel` zijn sta ik toch vreemd te kijken. Zelf haardracht wordt nu ineens erbij gehaald. Ik lees soms met verbazing hoeveel hier als slecht wordt gezien….politie, leger, de Telegraaf, bijna elke politieke partij behalve de SP, alle ministers van het huidige kabinet, menig programma maker, huidige Sinterklaasfeest, enz. Het begint steeds meer `Hun tegen ons` te worden terwijl ik van mening ben dat we juist toenadering naar elkaar moeten zoeken in plaats van tweedracht. Begrijp mij niet verkeerd, ik respecteer deze site zeker en @19 het niveau van de sites die jij benoemde zijn zeker bijzonder laag maar daar moet je je niet aan willen meten, daar doe je jezelf mee tekort.

 18. ik bedoelde: @21 het niveau van de sites die jij benoemde zijn zeker bijzonder laag maar daar moet je je niet aan willen meten, daar doe je jezelf mee tekort.

 19. Ik heb het niet over nivo ik reageer op iemand die beweert dat deze site radicaler wordt. Notabene de enige site in NL waar bijvoorbeeld het iemand toewensen van een neusverkoudheid nog tegen de REGELS is.

 20. @26 Er is ook een theorie dat de BVD Pim volgde….
  Niet bewezen, maar dat van Roel wel…

Reacties zijn gesloten.