Veelverdienende VVD-stemmers moeten huilen

Ja mensen, die arme sloebers met een inkomen vanaf 55.991 euro per jaar worden KEIHARD gepakt door hun eigen VVD, het is een grove schande! Voor hen verdwijnt namelijk de algemene heffingskorting van 2000 euro, en alles wat je meer verdient boven een schamele twee tot drie keer  modaal per jaar wordt met 60% belast.

Dit is een flagrante schending van de Rechten van de Egocentrische Veelverdiener, waarvoor de VVD pal verondersteld wordt te staan, dit kan niet geaccepteerd worden na twintig jaar heilzame verrechtsing van Nederland!

21 gedachten over “Veelverdienende VVD-stemmers moeten huilen”

 1. Vrees niet, veelverdienende medeburger, het CDA is er ook nog. Wanneer de nood het hoogst is, komen de gezanten van God op aarde te hulp. Het CDA verleent in de Eerste Kamer slechts steun aan het kabinet wanneer alle nivelleringsmaatregelen worden uitgeband.

 2. Klopt, waar dat CDA de brutaliteit vandaan haalt die C in hun partijnaam te handhaven is al minstens tien jaar tamelijk onduidelijk.

 3. Waarschijnlijk denkt het cda dat egoïstisch met een c geschreven word. Egoïstisch democratisch appel dus.
  Als Christen ben ik de mening toegedaan dat je niet Christelijk kunt zijn zonder socialistisch te zijn.

 4. Vanaf € 33.000,- (dat is € 2.500,- per maand + 8% vakantietoelage) ga je in dit land 42% belasting betalen. Kom je boven € 55.991 dan mag je 52% over iedere extra euro afdragen. En binnenkort raak je dan ook € 2.000,- heffingskorting kwijt.
  Dat is een absurde belastingdruk en het stimuleert werken niet. Ja, zwartwerken, dát wordt gestimuleerd.
  Ik schat dat € 2.500,- bruto zo’n € 1.700,- netto oplevert (als je ook inhoudingen sociale lasten en belasting over werkgeversbijdrage zorgverzekeringswet meerekent)
  Bij € 55.911 kun je maandelijks netto op zo’n € 2.700,- rekenen.
  Ben je dan rijk ???

 5. Staat er ergens ‘rijk’? Nee, in de link gaat het over de hogere inkomens, lastig hoor allemaal.

  Maar inderdaad hemeltergend als hardwerkende Nederlander om 55+ te verdienen en dan 2000 euro heffingskorting kwijt te raken dus over 2000 euro bruto belasting afdragen zeg 80 euro p/m 3% op je netto maandsalaris poe poe nou nou, echt de tranen springen in m’n ogen. Kunnen ze gvd die klote bejaarden niet nog wat meer uitkleden?

 6. Jan, je snapt geen snars van de werking van de heffingskorting. Die € 2000,- gaan netto van je inkomen af. Volgens mij is dat € 167,- netto per maand. En aan jouw domme geblaat is te merken dat jij in ieder geval nog nooit een gezin onderhouden hebt.

 7. Ja, sorry je hebt gelijk ik verwarde ‘m met een vrije voet. Maar doet verder niet af aan de point van het artikel, er wordt niet gesproken over rijke mensen en het gaat over salarissen vanaf 55K, voor heel veel mensen zijn dat veelverdieners.
  En m’n privé leven gaat je geen ruk aan, da’s volgens mij ook één van de regels hier.

 8. Kom dan ook niet zo dom uit de hoek. Jijzelf geeft een inkijkje in je privé leven.
  Maar mensen die 55K verdienen hebben dat geld niet gestolen, of wel ?
  Een alleenverdiener die een gezin moet onderhouden met € 2.700,- heeft het veel zwaarder dan twee samenwonende partners die samen met € 3.400,- naar huis gaan (bij 33K pp) En dan mag die alleenverdiener, wellicht met kinderen, nog eens flink inleveren.
  En volgens mij beschouwt bijna niemand een inkomen van netto € 2.700,- tot de topinkomens. En dat is het trieste in dit land. We moeten al bij dit soort inkomens naar 52% belastingdruk en dan ook nog de heffingskorting afnemen.
  Topinkomens, dat is 100-120K en hoger, dát zijn topinkomens, maar toch niet 55K.

 9. 55K is gewoon veel verdienen, ik zeg nergens dat het een topinkomen is ik zeg nergens dat ze ’t gestolen hebben.

  Het enige wat ik bij @9 wil aangeven dat er hele groepen zijn die veel harder gepakt zijn die het noodgedwongen met veel minder moeten doen.

 10. Jij zegt niet dat 55K een topinkomen is, maar het is wél de realiteit dat deze mensen vanaf hier over iedere euro 52% belasting betalen én ook nog eens hun heffingskorting zien verdwijnen. en dit artikel steekt daar de draak mee, zo mag ik dat toch wel interpreteren. En dit zijn mensen die nergens iets kunnen krijgen. geen huurtoeslag, geen zorgtoeslag, hun kinderen studeren met enkel een basisbeurs.

  Het zijn wel heel sociale mensen. Ze blijven werken en vullen daarmee de sociale pot om alle potverteerders aan een gratis inkomen te helpen. Wie is er sociaal in dit land ? De mensen die de sociale pot vullen ? Of zij die nauwelijks iets bijdragen maar wel een grote mond hebben over de besteding daarvan

 11. Vind je het zelf ook niet behoorlijk generaliserend? Iedereen onder de 55K of ziek, gehandicapt, werkeloos, ouderen doen niet mee of hebben niet meegedaan?? We hebben allemaal ons deel gehad.

  Overigens ik zou ervoor tekenen als ik 167 euro zou moeten inleveren om eindelijk es een keertje een paar jaar zonder geouwehoer m’n vak te kunnen uitoefenen, mogen ze het zo hebben van me.

  Als zelfstandige zorgverlener ben je er namelijk op voorbereid dat je je gezin gewoon kan onderhouden ook als er wel eens mindere tijden zijn.

 12. De kop is fout: als het hoogste doel in je armzalige, intellectuelel en moreel volstrekt lege, egoistische en volkomen zinloze bestaan graaien, graaien en nog eens graaien is en je misplaatste bestaan synoniem is met corruptie, dan verdien je niets. Dan is elke cent waar je de ahdn op weet te leggen middels je machinaties, gefoezel, gekonkel en zwendel er één teveel.
  Het enige dat VVD’ers verdienen is dwangarbeid. Keihard aanpakken dat tuig.

 13. @8 Leuk toch altijd hoe men zich vanaf 2x modaal altijd gelijk niet meer gestimuleerd voelt om te werken als er even wat van hun inkomen af gaat. Toch zie je ze dan niet massaal ontslag nemen, blijkbaar blijft er genoeg stimulans over.

  Als je trouwens wél zonder baan komt te zitten, in de bijstand, hebben ze tegenwoordig heel fijne manieren om je te stimuleren, je wordt gewoon zomaar de dwangarbeid ingestimuleerd voor je bijstandsinkomen.

 14. Aan de huilers: vergeten jullie je hypotheekrenteaftrek niet mee te rekenen? Bovendien is die maatregel er ook om amongst others jullie speelgoed-JSF te betalen.

 15. Neemaar, nu pas treedt de echte armoede Nederland binnen zodra de welvarende mensen 100 pleuri per mand moeten inleveren.

  Als je denkt dat het erg veel gevraagd is van mensen die net 55K p/j verdienen, vraag dan dat deze maatregel wel natuurlijk verdubbeld en of verdriedubbeld pas vanaf 100k p/j wordt toegepast. Dan heb je eigen reet gered en anderen moeten voor de JSF gaan betalen.

  Snik, dit is gewoon het einde, snik…

 16. Heb niet eerder kunnen reageren omdat ik wél moet werken, maar tegen domheid valt niet te discussiëren.
  Lees dan die dwaas van een Ralph van der Geest. De gek springt haast van woede door het beeldscherm heen. Maar hij geeft haarfijn aan waarom het socialisme zo;n zielloze ideologie is: hij wil mensen die zich tegen broodroof verzetten opsluiten in een werkkamp.
  Does it ring a bell ?

 17. @20 Ja je kletst uit je nek.

  De gemiddelde VVD heeft al vele malen meer aan broodroof gedaan. Werkloosheid neemt toe weet niet of je onder een steen leeft maar het lijkt er wel op.

  De VVD is de partij van de harde aanpak en als het om eigen tuig gaat gaat die vlieger ineens niet meer op ?

Reacties zijn gesloten.