Veel doden verwacht door gebrek aan sociaal beleid in EU

Het aantal artsen in Roemeense ziekenhuizen is in drie jaar tijd met een derde gedaald. In sommige EU-lidstaten verdienen ze gemakkelijk tienmaal zoveel als in Roemenië. De voorzitter van de Roemeense artsenorganisatie luidt de noodklok.

“There is a major crisis in Romania when it comes to having enough doctors. In 2011 there were 21,400 doctors working in Romanian hospitals. On 1 November 2013 there were only 14,400,” he said.
(The Guardian)

Roemeense artsen is niets kwalijk te nemen als ze hun positie willen verbeteren. Het gebrek aan sociaal beleid, aan compenserende maatregelen door de EU is echter bijna misdadig. Er zullen veel mensen onnodig sterven in Roemenië.

5 gedachten over “Veel doden verwacht door gebrek aan sociaal beleid in EU”

 1. Omdat je over de medische wereld en zijn relatie met de politiek begint is het tijd om te vertellen dat in Engeland probeert de regering uit “goede bedoelingen” een algemene databasis voor alle medische patiënten vast te leggen waarbij het excuus is dat ermee de behandelingen zullen vergemakkelijkt worden.

  In wezen is het bekend geworden dat deze database tegen betaling aan verzekeraars en andere commerciële partijen (privé)gegevens over iedereen uit de database zal gaan verstrekken.

  Vandaag is het bovenop bekend geworden dat de database zal ook de zogenoemde “backdoors” bezitten zodat politie en alle inlichtingendiensten de gegevens van de medische patiënten naar hartelust zullen kunnen doorspitten en gegevens gaan verzamelen:

  http://www.theguardian.com/society/2014/feb/06/police-backdoor-access-nhs-health-records

 2. Nou, verander het maar die EU. Als je dan wel even zegt hoe, dat zou wel zo makkelijk zijn.

 3. PVV-niveau
  Hebbûh die Roemenûh nog niet genoeg geskimmed [ https://en.wikipedia.org/wiki/Price_skimming ] ??1???1?1
  Paspoort afpakkûh en opzoutûh, met ‘die gasten’.
  Slash PVV-niveau

  Het gebrek aan ‘sociaal beleid’ draagt er mede toe bij, dat doktoren ‘iets anders’ kunnen gaan doen. Het gepeupel mag de onderbuik los laten gaan, vanwege een zoveelste familiedrama. Mogelijk gepaard gaande met het doden van hun eigen kinderen. Wereldwijd, overigens.

  Vanuit financiele wanhoop. Tegenwoordig mede mogelijk gemaakt door PvdA. De hilarische krokodillentranen van Diederik Samson doen daar verder niets aan af. Menig onderzoek wees het e.e.a. namelijk al veel eerder uit.

  (ps. Ik heb zelf geen kinderen, noch ben ik van plan om iemand, wie dan ook, op enigerlei wijze van ‘het leven’ te ontnemen. Dit om mogelijke verwarring te voorkomen. /disclaimer & peace)

 4. P.p.s.

  Hebben ‘die Roemenûh’ eigenlijk ook Karpaten-koppen? Heeft iemand het mailadres van Dion Graus? Geachte Jhim, toevallig?

  Of plaats ik hier, nu, een: ‘Kop ‘em er maar in’? ;-p

 5. Met rechts aan de macht gaat het altijd slecht in de wereld. Die geven geld uit aan mensen die het niet nodig hebben de super rijken. Die geven geld uit aan wapens waar 0,0 werkgelegenheid uit voortkomt de JSF bijvoorbeeld. Ze zorgen voor vergroting groep armen en verdiepen de armoede enorm. Door grotere kloof arm en rijk meer spanningen en criminalteit. Ze zorgen dat de kennis economie omzeep gaat studeren wordt te duur voor J.met Pet. Ook kan daardoor talent niet uit de verf komen als je doosjes zit te plakken dus ze vertragen de komst van een nieuwe Einstein. Ze zijn zeer slecht voor het millieu en dat kost ook levens. Check bijenstefte het klinkt als niet zo boeiend maar we zijn gewoon onderdeel van een ecosysteem. Zonder bomen kunnen we niet zonder auto’s wel. En het was reli rechts dat heel lang dacht dat de wereld plat was. Wapens, haat, oorlog, reliefanaten, angst, tweedeling en een vervuilde wereld. Dat is waar rechts voor staat al eeuwen lang. Geld en Macht is hun ding en voor de rest kan het ze geen fuck schelen. Hitler, Stalin, Mao, Reagan, Tatcher, Rutte, Wilders…. allemaal megalomane idioten egocentrisch tot op het bot.

  Gandhi was ze allemaal de baas.

Reacties zijn gesloten.