Vastgesteld: katholieke kerk handlanger van Videla (Argentinië)

Dertig jaar na dato komt het er dan toch van: de rooms-katholieke kerk is medeplichtig bevonden aan de misdaden van de ‘vuile oorlog’ in Argentinië. (Trouw)

De rooms-katholieke kerk is een dusdanig groot orgaan dat er altijd belangen te verdedigen zijn. Waar belangen (macht = geld) te verdedigen zijn, gebeuren onfrisse dingen. Doordat dit orgaan ook nog met geloven te maken heeft, is misbruik (op welke wijze dan ook) door dit orgaan (of leden ervan) begaan voor mij dubbel zo erg.

De rooms-katholieke kerk als orgaan is te invloedrijk, nog steeds, en denkt dat ze boven vele wetten staat omdat ze een eigen ‘staat’ zijn. Het wordt tijd dat dat eens teruggedraaid wordt en ze in de echte wereld gaan leven. Sprookjes hebben nooit bestaan en zullen nooit gaan bestaan.

Videla had ook een droom, Argentinië weer ‘rein’ maken. Alles wat anders dacht dan hij en zijn handlangers moest verdwijnen. Op internet is daar alles over te vinden. De rooms-katholieke kerk heeft daar aan meegewerkt, wie daagt ze voor het gerecht?

Alles dat anders is moet verdwijnen, zie jij ook de parallel met de boodschap die de peroxideprofeet verkondigt? Ik wel.

 

1 gedachte over “Vastgesteld: katholieke kerk handlanger van Videla (Argentinië)”

Reacties zijn gesloten.