Vandaag debat over steun Griekenland. Warme dag voor Mark Rutte?

PvdA en SP hopen dat Mark Rutte vandaag wel uit kan leggen wat er nou is afgesproken over de hulp aan Griekenland. Ik denk dat ze dan optimistischer zijn dan ik. Ik denk dat hij zich er doorheen fietst met een:,,Ach jongens, doe niet zo moeilijk!” Zwaaitje, glimlach en amicale wijsbewegingen makend van herkenning. Knipoog, ach kom jullie snappen het toch wel?

Kortom, ik heb, zeker met deze oppositie, geen enkele illusie van een verhit debat of Rutte op zijn lazer geven. Geert zal wel verveeld met zijn pen zitten spelen en een beetje verongelijkt zitten doen. Hij had die steun niet gewild, dus waarom doen ze het dan toch? *stampvoet, pruillip* (of is hij nog op vakantie, mét lijfwachten, van onze belastingcenten ?)

Kamer maakt zich op voor eurodebat – Het Parool

6 gedachten over “Vandaag debat over steun Griekenland. Warme dag voor Mark Rutte?”

 1. @ Keira

  `Kortom, ik heb, zeker met deze oppositie, geen enkele illusie van een verhit debat of Rutte op zijn lazer geven. ‘

  Inderdaad. Is er überhaupt oppositie?
  Volgens mij is dit de eerste Tweedekamersamenstelling waarin tot dusver nadrukkelijk nièt wordt gedebatteerd met het Kabinet.

 2. jvdheuvel Schreef:

  Een beetje met Plasterk kletsen en die zet dan wel even zijn handtekening en dan plaatst De Lijder een tweet.

  Plasterk heeft volgens mij al met Sap ,Rutte en Pechthold onderhandeld over ” Verraad 1 “het kabinet waarin de PvdA onder hem de laatste linkse veren afschud en waardoor een puur neo-liberaal beleid gaat worden gevoerd .. een soort Bruin 2 waarbij het beleid van Bruin 1 word voortgezet maar waar de hoop stront in een mooi kadopapiertje wordt verpakt …

 3. Eén ding is zeker: Over een maand krijgen we de èrgste Prinsjesdag aller tijden. Met een Troonrede als een vonnis. Ben benieuwd of Majesteit die nog fatsoenlijk uit kan spreken.

 4. In Volkskrant aardig artikel over de boekhoudtrucs van De Jager om recht te praten wat krom is.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/2850708/2011/08/16/De-boekhoudtrucs-die-De-Jager-gebruikte-om-Ruttes-verhaal-te-onderbouwen.dhtml

  Helaas zal de oppositie niet terug komen op hun standpunt dat Griekenland geholpen moet worden, dus een een beetje schieten met propjes op Rutte die het allemaal minzaam zal ontvangen. Het enige wat te hopen is dat Rutte “iets te zelfverzekerd is ” en dat bij de oppositie in het verkeerde keelgat schiet en morgen de Kamer wordt teruggeroepen vanwege een of meerdere moties. Dan moet de PVV met de billen bloot. Tegen stemmen of zich onthouden van stemmen.

Reacties zijn gesloten.