Van Haersma Buma (CDA) doet niet wat hij heeft beloofd

Op het CDA congres in Arnhem was ongeveer 1/3 van de aanwezigen tegen samenwerking met de PVV. Omdat 2/3 wel voor samenwerking was, is er een samenwerking gekomen. Met als resultaat het huidige minderheidskabinet Rutte-Verhagen. Wel is er beloofd aan de CDA-leden die bezwaar hadden tegen de samenwerking dat hun mening serieus genomen zou worden en dat ook hun belangen behartigd zouden worden.

Nou, daar heb ik gisteren helemaal niets van gemerkt in het debat. Van Haersma Buma (makkelijker Buma Stemra) nieuwe fractieleider van het CDA heeft zijn speech netjes voorgelezen en vond dat hij daarmee weer zijn plicht had gedaan. Wilders ging vol op het orgel tijdens zijn beurt, gooide er weer wat beledigingen tegenaan, plaatste weer wat gemeenplaatsen, verdraaide weer wat feiten, kortom, was gewoon Wilders. En waar was Buma Stemra, om te laten zien dat hij de bezwaren van dat 1/3 deel van het CDA had begrepen? In zijn stoel, instemmend knikkend leek het wel. Als ik CDA lid was en ik was één van die tegenstanders, dan zou ik me goed bekocht voelen. Ik zou me in de kou gezet voelen door deze houten klaas die blijkbaar ook een marionet van Wilders is. Het werd me duidelijk dat Wilders van het CDA heel weinig last zal krijgen in de Tweede Kamer. Buma Stemra is tevreden dat het CDA weer in vak K zit en heeft hier zelfs uitverkoop van eigen leden voor over. Wat is nieuw bij het CDA?

6 gedachten over “Van Haersma Buma (CDA) doet niet wat hij heeft beloofd”

  1. Vond daarom ook heel typerend dat Bumaatje bleef zitten nadat Pechtold en Halsema hem expliciet uitnodigde voor een reactie op het orgelsspel.

    Dit lijkt me wel de duidelijke taktiek om dit kabinet te bespelen. Elke keer iemand uit het kabinet laten opdraven voor uitspraak Wilders. Laat het kabinet de bruine smurrie van Wilders aanvechten. Wat dat betreft moeten ze inzetten op deze incontinentie van Bruin,

  2. drhollie Schreef:

    Wat dat betreft moeten ze inzetten op deze incontinentie van Bruin,

    Ha-ha-ha. Da’s een goeie: Bruin I lijdt al vanaf de eerste dagen aan incontinentie. 😆 😎 😆

  3. Vandaag kwam-ie wel in actie, toen de gehele oppositie Rutte eens even goed bij de ballen had over die paspoortenkwestie.

Reacties zijn gesloten.