Valt dit ook onder de nieuwe leus dat er voor de slachtoffers opgekomen moet worden?

Een kraakster die tijdens de krakersrellen een barst van 10 cm in haar schedel heeft opgelopen door – naar eigen – zeggen meerdere slagen met politieknuppel op hoofd, heeft een aanklacht ingediend tegen politie.

Ik ben benieuwd of zij ook als slachtoffer wordt gezien door de heren Opstelten en Teeven of dat ze vinden dat het eigen schuld dikke bult is. Zal het laatste wel zijn omdat het geen braaf oppassend burger is die doet wat er gezegd wordt.

Wat er ook gebeurt, politie mag geen mensen half of heel doodslaan in het uitoefenen van hun werk, zijn ze gek geworden?

8 gedachten over “Valt dit ook onder de nieuwe leus dat er voor de slachtoffers opgekomen moet worden?”

 1. Natuurlijk is ze geen slachtoffer. Krakers zijn tuig volgens Geert Wilders. Ze mag blij zijn dat ze niet overhoop is geschoten. Ik verwacht elk moment een kamervraag over het veel te zachtaardige politie optreden.

 2. Sorry hoor, maar wat doe je bij krakersrellen als je heel wil blijven?
  Natuurlijk vind ik het prima dat iemand zich sterk maakt voor het behoud van het recht op kraken, maar waarom moet dat via rellen? Jarenlang hebben zij de wet aan hun kant gehad en er beroep op gedaan, nu het andersom is, wat nou eenmaal kan gebeuren in een democratie – die is echt niet alleen van de krakers, moet er geweld aan te pas komen? Er zijn zat geweldloze demos in Nederland van links en rechts die zonder tussenkomst van de ME vreedzaam verlopen. Dat het hier om rellen gaat, zegt dus wel degelijk ook iets over het slachtoffer in kwestie.
  Het zou fijn zijn als oom agent in alle omstandigheden geweld goed weet te doseren, maar op het moment dat de ME heeft besloten tot een charge, wordt er niet meer onderhandeld of uitgekeken. Daar lopen dan namelijk alleen nog mensen die willens en wetens de confrontatie aangaan.
  Ik vind het heel zielig voor het meiske, maar ze zou zich beter kunnen bedenken of er geen meer geweldloze manier is om haar mening duidelijk te maken. En ze moet maar blij zijn dat ze uberhaupt naar de rechter kan om na te gaan of de agent inderdaad z’n boekje te buiten is gegaan. Ook al gaat zij rellend de straat op omdat zij vind dat de Nederlandse wet niet voor haar zou moeten gelden.

 3. Hmm heb even gekeken (niet naar de filmpjes trouwens) maar de site komt me ook niet erg onbevooroordeeld over. Is ook een beetje elitair. Ik ben eenheidsworst en begrijp er niks van, maar laat me gedrogeerd indoctrineren door de staatsmedia. Het lijkt goddomme Wilders wel.
  Maar daar doorheen proberend te lezen: omdat er lieve krakers zijn (ik heb heel wat stapavondjes in den Haag en Nijmegen in krakerspanden doorgebracht en genoten van de probeerselen van krakers om iets meer te doen met zo’n pand dan graties te wonen), wil toch nog niet zeggen dat er geen geweld heerst in de krakersscene?
  De dame in kwestie is zelfs ook aangeklaagd voor mishandeling. Hoe verklaar je dat dan?
  En laten we ajb niet beginnen te strijden over wie er begonnen is, zo’n discussie duurt in het M-Oosten ook al 65 jaar… beide partijen zullen zich moeten gedragen, maar de politie is er wel om de wet te handhaven. En die zegt dat demo ok is, maar rellen niet.

 4. Altijd als er sprake is van krakersgeweld moet ik denken aan de Piersonrellen in Nijmegen. Het is al lang geleden, maar ik verbaas me er nog steeds over. De overheid zal altijd bereid zijn overmacht te gebruiken wanneer bepaalde (van de rijken; het establishment?) belangen worden belaagd. Tanks, helicopters en desnoods schieten met scherp, alles is geoorloofd als de burgerij niet gehoorzaam genoeg is.
  http://www2.nijmegen.nl/content/814591

 5. Ed Schreef:

  En ze moet maar blij zijn dat ze uberhaupt naar de rechter kan om na te gaan of de agent inderdaad z’n boekje te buiten is gegaan. Ook al gaat zij rellend de straat op omdat zij vind dat de Nederlandse wet niet voor haar zou moeten gelden.

  Ai, ja daar moet ze heel blij mee zijn. Gelukkig kan dit in Nederland nog voor iedereen. Maar als Geert zijn zin gaat krijgen krijgen we 1e klas en 2e klas burgers en die 2e klas burgers moeten vooral hard werken en hun mond houden. En daar word ik dus heeeeeeeeeel erg 👿 van.

  Dat er rellen waren oke, dat er geweld tegen de ME wordt gebruikt niet oke, maar dat zo’n grote ME figuur met zijn knuppel op een meisjesschedel staat te rammen NIET OKE!!!!!! 👿 👿 👿

 6. Pyr0, volgens mij je hier best fuck zeggen hoor (of niet?, ben redelijk nieuw). En dat er geen sprake is van willekeur lijkt me duidelijk. De ME pakt iemand die actief participeert in rellen, daar is niks willekeurigs aan. Misschien te hard, maar dat mag dan de rechter bepalen.
  Maar goed van iemand met zo’n onderschrift mag je natuurlijk geen evenwichtig beeld richting politie verwachten.

  En Keira #6 (zo werkt dat hier blijkbaar) volgens mij is iedere dag op televisie te zien dat ook die zogenaamde 2e rangsburgers ook het recht hebben om naar de rechter te gaan als ze vinden dat ze onrecht aangedaan is. En meer dan dat. Zo vaak wordt het OM niet gedwongen een zaak daadwerkelijk voor de rechter te brengen, meestal mag het OM dat zelf bepalen en heb je als aangever pech als ze er niet aan willen.

  En wat heeft het er in hemelsnaam mee te maken dat het slachtoffer in kwestie een meisje is? Dat is een beetje de zieligheidstroefkaart uitspelen, vind je niet? Zou je niet moeten willen als geemancipeerde topvrouw die vol in het leven staat en politiek geëngageerd is.
  Of zeg je nou dat meisjes fundamenteel anders zijn dan mannen en dus anders behandeld moeten worden?

Reacties zijn gesloten.