Vakantietijd en dus maar een boerkaverbod

Dat had je dus net gedacht: vakantietijd, komkommertijd, echter het kabinet heeft het weer zo tactisch gedaan, om net voor de vakantie een wet op actief te zetten, waarna men op vakantie ging en ‘de ellende over Nederland’ heen kwam. Want rechts en links vallen weer over elkaar heen, als het gaat over het zogenaamde boerkaverbod dat per 1 augustus dus echt complete ellende gaat geven en gewoon voor niets.

Eva van Vugt schreef in augustus 2018 hier al een artikel over: “Blote jurk mag, nikab is een probleem” en ze heeft gelijk, want als je rondkijkt in Nederland – en nu bedoel ik dus niet op het strand, maar gewoon in de stad – moet het alleen maar bloter en nog bloter en dat begint al bij de jonge dames en nog jonger. Soms vraag ik me echt af of moeders van die kinderen wel weten wat die kinderen dragen als ze buiten zijn.

Maar ja, de minister heeft zich er maar weer eens tegenaan bemoeid en dus gaat het boerkaverbod in werking op 1 augustus a.s. Maar in een land als Nederland, komt er dan meteen van alles los en krijg je artikelen als “Grutjes! Ziekenhuizen gaan boerkaverbod niet handhaven, uit angst voor zorgmijding” van de roeptoeter media DDS, die ook maar meteen aangeeft: “ … Het mag wel eens afgelopen zijn met dat helemaal kapot tolereren van andere culturen. Met name als het een dreiging voor onszelf aan het worden is … “ Deze roeptoeter geeft dus aan dat Nederland eens moet stoppen met respect te hebben voor vrouwen in onze maatschappij die een nikab of boerka dragen, want dat zou volgens deze roeptoeter een dreiging kunnen zijn voor Nederland.

Boerka zou gevaar kunnen zijn

Een boerka zou een gevaar kunnen zijn .. zegt men … en daarom heeft deze roeptoeter het gewonnen met zijn rechtse maatjes in de Tweede en Eerste Kamer, want er is een verbod gekomen: ‘Het is verboden om kleding te dragen die het gezicht geheel bedekt of zodanig bedekt dat alleen de ogen onbedekt zijn, dan wel onherkenbaar maakt’. Natuurlijk zal dwarsliggend rechts meteen zeggen, dat het ook geldt voor een integraalhelm en een bivakmuts, maar dat geloven die personen zelf niet eens; sterker nog de politiek gelooft het niet eens, daar uit de toelichting op de wet duidelijk is gebleken, dat “ … het verbod een reactie is op discussies over Islamitische gezichtssluiers in de publieke ruimte … “ (uit artikel van Eva van Vugt). 

Natuurlijk een ieder aan de rechtse en rechts-radicale kant van de politiek zal meteen al jankend zeggen dat er vele organisaties nu al hebben aangegeven dat men zich niet bezig zal houden met het handhaven van deze wet, maar daar gaat het niet echt om: er is een wet op gezichtsbedekking op bepaalde plaatsen in onze maatschappij en door deze wet zal men op de duur moslima’s door de wet van straat verwijderen of dwingen op bepaalde plaatsen niet meer te komen, daar deze dames niet meer kunnen of mogen dragen wat ze zelf willen en dus worden de fundamentele mensenrechten van deze moslima’s aangetast. 

Bewegingsvrijheid

Eva van Vugt zei het in haar artikel zo: “ … Het boerkaverbod tast namelijk niet alleen de vrijheid van godsdienst en meningsuiting aan, maar ook de bewegingsvrijheid van gesluierde vrouwen en hun recht op zelfbeschikking … “  Nederlandse vrouwen kunnen natuurlijk wel half naakt rondlopen in de stad, want dat willen de heren nl steeds zien – hoe meer men kan zien, hoe ‘beter’ het is voor die heren – en helaas roeptoeters, bij boerka of nikab is niets te zien. Grutjes, wat jammer nu voor die roeptoeters. 

Inderdaad is het voor de moslima die van mening is dat ze een boerka of nikab wil dragen, vervelend dat de wet ingaat op 1 augustus. Stel dat het nu eens anders zou zijn: per 1 augustus gaat de nieuwe wet in, die aangeeft dat een persoon op straat, openbare gebouwen, zoals Tweede Kamer, gemeentehuis, ziekenhuis, niet meer mag lopen, wanneer meer van het lichaam dan het gezicht en de handen te zien zouden zijn; dan zou rechts en rechts-radicaal Nederland lopen stuiteren als kleine knikkertjes, want dat tast de persoon in zijn beweging aan en dat die persoon zelf bepaalt hoe hij of zij wil lopen. 

Kan nog erger

Ho, ho, het kan nog erger met het jennen van moslims, het islambashen. Er is nog een rechtsere scheepstoeter, Elsevier Weekblad, waar nog een artikel te vinden is van ene heer Wynia van april 2017 (ook in 2015 gepubliceerd), waar alles wat er gebeurt in Nederland de schuld is van de Islam of in de woorden van dit heerschap: “Meebuigen met de moslims: hoe de islam Nederland verandert”. Van dit artikel daar lusten de honden tot geen brood van; zo maar een greep uit het artikel: “ … Veel opvattingen die moslims nu meenemen, wijken niet zo af van wat in Nederland vijftig jaar geleden gangbare opvattingen waren … “; “ … Moslims eisen hun plaats op … “; “ … De islamisering wordt op begrijpelijke gronden niet al te vaak als een verrijking gezien, maar eerder als een Paard van Troje … “ en zo gaat het maar verder. Wat heeft die man het slecht, zelfs in zijn dromen is hij nog bezig met de Islamisering van Nederland. Zo iemand zou toch niet meer zijn ogen dicht durven te doen … maar ja, u moet maar zo denken: hoe meer dit soort dingen uit zijn elitepen komen, hoe meer het op een verslaving gaat lijken. 

Het artikel eindigt dan nog met een opsomming, wat het heerschap dan bedoelt als Islamisering van Nederland, die begint in 1951 wanneer er Islamitische Molukse militairen naar Nederland komen en 1954 met de eerste Nederlandse vertaling van de heilige Qur’an. 

Grutjes, ik heb echt medelijden met zo iemand en die dan ook nog een belangrijk opinieschrijver is van die rechtse scheepstoeter; tja, het kan verkeren. Nog een kleine opmerking aan het adres van de heer Wynia: als mensen naar Nederland komen om werk te zoeken, komen ze in eerste instantie om WERK te zoeken – misschien is dat een moeilijk woord – en niet om de Islam te verspreiden. Mocht u ooit het geluk hebben om naar een vreemd land te verhuizen, dan neemt u uw ballast toch ook mee, uw kennis, uw elitepen en misschien ook wel uw geloof, als u überhaupt ergens in gelooft.

1 gedachte over “Vakantietijd en dus maar een boerkaverbod”

 1. Van de dienstdoende redacteur:
  Het boerka/niqabverbod is moslimapesten in legale vorm, zeker en vast.
  Maar dat betekent niet dat de wereld dan maar op zijn kop moet.
  Vrouwen “willen” in boerka lopen en komen dus niet meer op straat na het verbod.
  Andere vrouwen “lopen halfnaakt” want dat moet, dan kunnen “de mannen” naar ze kijken.

  Tegen een boerkaverbod zijn betekent nog niet de boerka toejuichen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.