De V van Vrijbrief voorbijgangers te mishandelen

Skinheads in een apepakkie met een V er op. Dat staat voor Veiligheid weet u wel. Opstelten zegt het zelf.
Maar voor de skinheads betekent het Vrijbrief zich te misdragen.

Gisteren 9 juni was er in Rotterdam een demonstratie tegen het ACTA-verdrag. Beveiligingsmannetjes vonden het gepast er op in te timmeren. Meermalen. Dit is een van de keren waarbij dit gebeurde.
De politie vond het allang best. Die hebben meestal ook kaalgeschoren koppen tegenwoordig tenslotte.

http://www.youtube.com/watch?v=GVRiQM4UMrQ

Meer hierover hier.

12 gedachten over “De V van Vrijbrief voorbijgangers te mishandelen”

 1. De camera doet het nog, klepje is beschadigt en de opnamen van PRECIES dat stuk is mislukt. (maar we hebben dus genoeg andere cameras waar het ‘wel’ op staan 😉 😉 )

 2. Even 1 korte mededeling, we zijn niet mishandelt, er is wel een camera beschadigt en het nodige duw werk en vooral agressief gedrag van de beveiliging mannetjes, daarvoor zei het korte beveiligertje tegen de automobilist, terwijl er nog mensen op het zebrapad zitte, wat deel uitmaakte van de actie (digitale snelweg blokkeren, weg blokkeren als statement hoe vervelend dat is) “gas geven gas geven” Dat is op zijn minst verontrustend, want wat als de automobilist dacht “oh wegpolitie in alle commotie, laat ik maar gewoon rijden dan” .. dat is behoorlijk apart gedrag voor iemand met een voorbeeld functie.

 3. Wat hadden jullie dan verwacht van de aanhangers van de rechtse bende welke zegt Nederland te regeren? Wel eens gezien hoe beveiligers bij popconcerten tekeer gaan? Mensen zonder kaartje kopen deze beveiligers gewoon om en dan kunnen ze ook naar binnen!

 4. Nou lees ik dat terugduwen door dat V’tje niet is toegestaan. Dat is toch geen officieel uniform of zo. Als zo’n hufter je duwt duw je toch terug? Ik ben niet van de agressieve, maar ik mag best terugduwen toch? Een V is niet meer dan ik, en mag ook niet meer vind ik.

  Ik heb hier ook wel eens te maken gehad met een hysterisch V’tje, die was aan het duwen en greep me vast, ook onterecht. De politie weet idd niet wat te doen in die situaties, ook niet toen ik het V’tje voorzichtig aan de kant zette trouwens.

 5. @3
  Staat de V dan voor voorbeeldfunctie? Denk het niet…
  Ik vind ongewenste lichamelijke benadering (duwen, stompen) gelijkstaan aan mishandeling.

 6. @8 Jap

  En wat voor drugs gebruik jij precies? Dat was in Rotterdam niet in Den Haag. Uilskuiken.

 7. so hee @rob typefoutje…

  Heb het wat drukker als alleen een acta demonstratie…

  kan wel wat minder eerlijk gezegd.

  maar ja.. ik spreek wel vaker mensen die zeggen een betere wereld te willen… maar ondertussen.

  Bietje jammer dit.

  jap

 8. @admin…

  zou u even den haag in Rotterdam willen veranderen en de laatste paar reacties verwijderen.

  ik kan het zelf niet!

  jap

Reacties zijn gesloten.