Uri Rosenthal trapt in Rode Kruis-hoax voor Gaza

Internet en nieuws, het blijft een lastig ding. Iemand tweet iets, de ander neemt het klakkeloos over, voor je het weet staat het op een website of in een persbericht et voilà: een nieuwe waarheid is gecreëerd.

Zo ook ongeveer met het Tweede Kamer debat over de Gaza Flotilla. Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken refereerde aan Mathilde Redmatn, “een Rode Kruis medewerkster in Gaza”, die zou hebben gezegd dat er geen sprake is van een humanitaire crisis in de regio. De supermarkten zitten immers tjokvol, er zijn restaurants en o wat is het strand daar mooi! Met andere woorden, een heel idyllisch leven.

Schrijfster Hasna El Maroudi heeft het over Uri Rosenthal en moderne communicatiemiddelen, laat ik daar nou wat moeite mee hebben :grin:.
Deze man is zo wereldvreemd als wat. Maar ja, misschien is daar ook wel de verwarring ontstaan, dat hij geloofde wat er werd gezegd, omdat het toch op het scherm stond?

Maar ik ben het wel met haar eens, als er eerst gezegd werd:, “Rode Kruis zegt dat er geen nood is, dus hulp hoeft niet.” En als dat nu is van het ECHTE Rode Kruis: “Er is wel echte nood.” Nou stuur dan die goederen maar, geen reden meer om het niet te doen.
Wie ben ik om het Rode Kruis tegen te spreken? 8)

En verder, Uri trek je weer terug achter je boeken in je kamer en laat de politiek aan minder wereldvreemde mensen over. Voorkomt dat er nog meer doden vallen of ongelukken gebeuren.

3 gedachten over “Uri Rosenthal trapt in Rode Kruis-hoax voor Gaza”

  1. Wordt extra vervelend voor Uri en zijn vrinden nu het nieuwe Egypte de grens met Gaza gaat openstellen…

  2. wat een enorme faalhaas

    misschien kunnen we de blokkade breken met een helikopter, er staat er nog eentje in de regio

  3. Nederland lijkt het normaal te vinden dat zijn minister van BuZa in de eerste plaats de belangen van een buitenlandse mogendheid behartigt.

Reacties zijn gesloten.