Unoccupy hartje Amsterdam

Op last van onroerendgoedmafioso-zich-noemende burgemeester Van der Laan is het restant van het Occupykamp weg van het Amsterdamse Beursplein. Zoals overal is hier het ongelooflijke nepargument van hygiëne aan de ontruiming verbonden. Het kamp, moet u weten, trok daklozen aan die ook in de tent verbleven en er zelfs sliepen. En zoals algemeen bekend is het de taak van daklozen dakloos te zijn en gaat het hier hoe dan ook om Vieze Mensen die derhalve niet in tenten horen op een heilige plaats die Beursplein heet. De grote poppenkastachtige stal die het informatiepunt van Occupy Amsterdam vormt mag wel bij gelegenheid op het Beursplein staan.

De klok is vooruitgezet, de binnenstad (en zij niet alleen) baadt in de zon, net als die magische vijftiende oktober vorig jaar. Op de Dam is een tipi neergezet, makkelijk op te zetten, makkelijk af te breken. De infostand is er, er zijn deejaytafels en er wordt gemusiceerd. De Dam is van ons. Nu.

Mocht de tipi blijven staan (het is iets anders dan een tent) dan kan er ruim in geslapen worden door heel wat mensen. Zelfs door daklozen.
Terwille van de hopelozen is ons de hoop geschonken.

5 gedachten over “Unoccupy hartje Amsterdam”

  1. Als Occupy erg leefd onder de bevolking van NL dan wordt de ”” infostand ”” zeker overspoeld door duizenden
    mensen. Of is het misschien zo dat het de mensen weinig interseert en liever naar het strand gaan?

  2. @2 weer zo’n typisch PvdB commentaar .. wel even mekkeren dat links nu met jullie verraderspartij moet samenwerken nu een meerderheid met VVD of CDA ( jullie natuurlijke Neo-liberale partners ) niet mogelijk lijkt maar ondertussen kunnen jullie je niet inhouden en moet je initatieven die tegen de status quo ingaan wel afzeiken .. zal met de S.P. ook wel weer gebeuren zodra die niet meer voor een meerderheid nodig is .. tot die tijd produceert Jochum nog even wat hol gevat over “linkse samenwerking “

  3. @3: Al B.

    Nicky en Jocghum kunnen het vast goed vinden met elkaar. Duo “kan niet & het wordt toch nooit wat”.

  4. Ach , het standaardsysteem van hun partij : Zeggen dat het niet kan en dan wanneer het bijna voor elkaar is de boel overnemen en doen alsof het helemaal hun idee is .. Om het vervolgens later weer te slopen als dat een coalitie met hun Neo-liberale kameraden van D66 , VVD en/of CDA mogelijk maakt …

Reacties zijn gesloten.