Uitverkoop van de thuiszorg

Veel thuiszorgmedewerkers moeten kiezen tussen een lager salaris of ontslag. Geen wonder dat ze gaan staken.

Annemieke Couzy is woedend. Ze werkt al 21 jaar in de thuiszorg en is nu voor een onmogelijke keuze gesteld. Of ze accepteert dat haar salaris daalt van 13,10 euro bruto per uur naar 9,92 bruto per uur, of ze wordt ontslagen. 650 collega’s zijn voor dezelfde keus geplaatst. 350 medewerkers weigeren te tekenen.

Mooi stuk van Pieter Hilhorst. Een kennis van me werkt ook in de thuiszorg en de tranen schieten me soms in de ogen. Die mensen werken zo hard en hebben zoveel hart voor hun werk en de mensen waar ze mee omgaan. Er wordt met ze gesold en gedaan en toch blijven ze proberen er te zijn voor de mensen die ze nodig hebben. Maar soms lijkt het wel eens of de mensen die contact hebben met degenen die zorg nodig hebben het maar als vrijwilligerswerk moeten gaan doen, dus voor niks. Dat zou de regering wel willen! En al die dikke managers ook.

1 gedachte over “Uitverkoop van de thuiszorg”

  1. En de bovenlaag maar zeuren over de Balkenende norm. Een directeur kan toch niet goed rondkomen van zo’n loontje….

    De onderkant moet echter niet zeuren als hun inkomen op elke manier wordt bekort door daadwerkelijke loonkortingen maar ook door premiestijgingen en huurverhogingen.

Reacties zijn gesloten.