Van wie zijn deze uitspraken?

Het probleem is, dat als je over iemand schrijft, je beeld direct vertroebeld wordt door de voorkennis die je over iemand hebt. Soms krijg je door zijn of haar achtergrond al direct een waas voor je ogen en ben je niet meer in staat om helder na te denken en de uitspraken op zijn waarde te schatten.
Vandaar dat ik het nu eens anders doe. Ik sluit je vooroordelen af en plaats uitspraken van iemand. Jullie mogen dan raden van wie de uitspraken zijn. Na twee dagen zal ik het antwoord bij de reacties plaatsen. En niet gaan zitten Googelen want dat is niet eerlijk. En je kunt er ook geen prijs mee winnen. Het gaat om de eer. Als je losse opmerkingen overneemt, trek je het verhaal uit zijn verband. Dat merkte ik toen ik de zinnen opschreef. Ben je echt geïnteresseerd geraakt, kan je achteraf meer lezen om het verband weer terug te vinden.

Ik geef een hint. Ze komen van een geleerde professor.

Daar komen de uitspraken
– Een schande hoe de mensen werden behandeld die uit Indonesië moesten vluchten. Nadat ze eerst hadden geploeterd om Indonesië op te bouwen werden ze verjaagd om hier te worden opgevangen in houten barakken. Een heel verschil met het gespreide bedje waar vluchtelingen tegenwoordig in terecht komen.
– Opgroeien in een tijd dat de straffen nog hoog waren, de huizen geen sloten nodig hadden en ook nog niet gekraakt werden.
– Toen de samenleving nog geleid werd door echte autoriteiten.
– De tijd dat familiebanden nog hecht waren en echtscheiding heel erg was.
– De tijd dat je gulden op de markt nog een daalder waard was.
– Huidige criminelen worden niet of nauwelijks bestraft.
– Thee drinken met Imams, terwijl allochtone jongeren de buurt terroriseren.
– ‘Nederland is een land dat verantwoordelijkheid neemt in de wereld’. Deze zin getuigt van grootheidswaanzin, alsof ons land met zijn gedecimeerde strijdkracht mondiaal wel even orde op zaken zal stellen.
– En dat is onvermijdelijk omdat we verwend en overbevolkt zijn.
– Over het milieu. In 1950, toen Nederland nog geen 10 miljoen inwoners had, had men de moed om dit in de troonrede aan de orde te stellen. Koningin Juliana zei toen, “Nederland is vol, ten dele overvol”. Thans telt Nederland ruim zestien miljoen inwoners en het einde is nog niet in zicht.
– Nederland is slechts prettig bewoonbaar met 10 miljoen inwoners, maar heeft eigenlijk slechts een capaciteit van 5 miljoen.
– Alles wordt verhuld met de bekende holle frasen van privatisering, deregulering, transparantie en liberalisering.
– Het is dan ook zeer aannemelijk dat de bij ons snel aan invloed winnende Islam bij minister Donner op respect kan rekenen.
– Onze maatschappij is gebaseerd op een Joods-Christelijke cultuur van meer dan 3000 jaar oud.
– De meeste wantoestanden zijn uit onze maatschappij uitgebannen. Dit alles is niet het geval bij de Islam.
– De ‘weg-met-ons’ mentaliteit is ons land gaan overwoekeren sinds de tijd van Joop den Uyl.

Doe je best.

18 gedachten over “Van wie zijn deze uitspraken?”

 1. Oh, die zijn van zelfbenoemd schooldirecteur prof. dr. mr. ir. Richard de Mos (PVV). Het heerschap die tegen kinderen liegt.

  Of toch van die kale relnicht, die ‘het’ graag met kinderen deed. Vooral die met een Marokkaanse achtergrond.

 2. #1
  Citaat Salonsocialist:
  “Ik geef een hint. Ze komen van een geleerde professor.

 3. #2
  Fortuyn kan het niet zijn want die heeft Donner nooit als minister meegemaakt.

  Overigens kan ik me haast niet voorstellen dat ze van een (geleerde) professor komen, daar zijn ze te dom voor al zou Afshin Ellian van Elsevier aardig in de buurt komen en die is toch hoogleraar.

 4. Vieze Smalhout 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 Telegraaf Hoernalist en wapenbezitter die wel mekkert over regels maar ze zelf niet opvolgt …

 5. @5 Daar dacht ik ook gelijk aan, want die spuit al jaren van dat soort crap, deed hij al met zijn dikke kop toen ik nog een kind was.

  Ik denk dus dat jij de eer krijgt :).

 6. Er is trouwens nog zo’n dikkop die ook wel eens in de telegraaf schrijft, heeeeelee dikke kop met kraal oogjes. Ook Professor zogenaamd… ach hoe heet die man ook alweer.

 7. Prof. dr. ir. P. Akkermans?

  (Niet dat ik echt verwacht dat hij het is, maar hij is nu tenminste genoemd.)

 8. Antwoord

  Professor Bob Smalhout., alias alias Kalashnikov Bob, alias Bob de wapenhandelaar.
  Schrijft wekelijks zijn column voor dagblad de Telegraaf.

  Smalhout was lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen in 2003 voor de LPF. Hij trok zich echter voor de verkiezingen terug omdat hij anders zijn column in De Telegraaf zou moeten opgeven. De nummer twee op de lijst, Rob Hessing, werd formeel met voorkeurstemmen gekozen.

  Al meer dan vijftien jaar schrijft professor Bob Smalhout een wekelijkse column in het dagblad De Telegraaf. Deze bijdrage is in de loop der tijd een soort instituut geworden waar vele lezers steeds weer iedere zaterdagmorgen naar uitkijken.

 9. #15
  Smalhout was ook anesthesist. M.a.w hij heeft z’n kapitaal vergaard dankzij de handel in verdovende middelen.

  (Overigens is het niet netjes van jou Salonsocialist dat je ons 2 dagen bedenktijd beloofd en ineens stiekem die te halveren.)

 10. Dit is wel aardig:

  Over het milieu. In 1950, toen Nederland nog geen 10 miljoen inwoners had, had men de moed om dit in de troonrede aan de orde te stellen. Koningin Juliana zei toen, “Nederland is vol, ten dele overvol”. Thans telt Nederland ruim zestien miljoen inwoners en het einde is nog niet in zicht.

  Men had toen berekend dat rond 2000 Nederland 21 miljoen inwoners zou hebben.
  Dat zijn er dus 16 miljoen geworden. Zonder de tsunami van allochtonen zouden het er 13 miljoen zijn. Tijdens die tsunami is de werkloosheid gedaald van 800.000 naar 300.000. Gelukkig voor Smalhout dat hij voor de Telegraaf schrijft en dat hij terecht daarvoor heeft gekozen. Hij zou in elke andere functie zich onsterfelijk belachelijk maken.

 11. #18
  Zie je wel. Die jongen is niet te vertrouwen. Heeft ons ook al 2 dagen bedenktijd gegund en halveert dat ineens. Wat moeten we toch met zo’n vent? 🙂

Reacties zijn gesloten.