Uit de oude doos: Racistische psychologen met IQ-fantasieën

Het weekblad Nieuwe Revu laat deze week de racist Joost Niemöller uitgebreid aan het woord. Niemöller: “Ik baseer me onder andere op The Bell Curve, de bestseller van de Amerikaanse wetenschappers Richard Hernstein en Charles Murray. Zij schrijven dat het gemiddelde IQ van zwarten ongeveer 85 en dat van blanken 100 is. Noord-Afrikanen scoren ook lager dan wij. Er is een duidelijk verband tussen IQ en criminaliteit, weten we uit onderzoek. Linkse wetenschappers roepen graag dat criminaliteit door sociale achterstand komt, maar in The Bell Curve wordt aangetoond dat dat verband heel klein is.” En zo gaat hij nog even door. Maar alle wetenschappelijke theorieën over dommere zwarten zijn gebaseerd op de verzinsels “ras” en “IQ”. Het begrip “ras” is in de negentiende eeuw bedacht om de onderdrukking en uitbuiting van zwarten te rechtvaardigen. Maar “menselijke rassen’ bestaan helemaal niet en alle onderzoeken waarbij “rassen” worden vergeleken, gaan dus letterlijk helemaal nergens over. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

5 gedachten over “Uit de oude doos: Racistische psychologen met IQ-fantasieën”

 1. Leuk stukje. Ik zou er graag aan toe willen voegen, dat er niets eenvoudiger is dan een laag gemiddeld IQ aan een Ras te koppelen, voor zover dat al wetenschappelijk relevant zou zijn. Het gaat om de personen die uitgekozen worden om te meten. De keuze van die personen is zeer van invloed op het uiteindelijke resultaat. Tot nu toe is er nog niemand aan begonnen de intelligentie van alle mensen te meten, toch een belangerijke voorwaarde als je een gemiddelde van überhaupt wat wil bepalen.

 2. Joost Niemöller, is dat niet onze nationale troetel-nazi? Of knuffel-racist, kan natuurlijk ook.

 3. @Cornelis: inderdaad, het gaat om de personen die worden gemeten. Als Niemöller bijvoorbeeld het gemiddelde IQ van zijn PVV-vriendjes eens zou laten doormeten kwam hij waarschijnlijk ergens rond de 60 en de 70 uit.

 4. Iemand die uit de daken schreeuwt dat hij op de “Bell Curve” zegt te steunen, mag openbaar voor fascist oftewel extreem-rechts uitgemaakt worden. Het betreft hier het goedpraten van de oude cultuur van de slavernij.

  De masker is uiteindelijk gevallen.

  We hebben hier met ordinair extreem-rechtse gedachtengoed te maken en de gebruikelijke burger-fascisme die naar goedpraten van hun eigen fascistoïde idee verlangt.
  Je zou in principe niet verder moeten zoeken, het feit alleen dat Nieuwe Revu openbaar een Nederlandse fascist aan het woord laat is kenmerkend voor de fascistoïde sfeer die tegenwoordig in de Nederlandse samenleving aanwezig is.

 5. Ome Joost, de sterauteur van de Slegte, is niet over zijn eerste stereotype en vooroordeel gestruikeld. “Criminelen zijn crimineel, omdat ze een laag IQ hebben en zwarten hebben een gemiddeld laag IQ. Ze hebben trouwens veel meer testosteron dan blanken en zeker meer dan Aziaten. Vandaar dat verkrachtingen onder zwarten vaker voorkomen.

  Hoe zit het,Ome Joost, dan met de criminelen onder de banksters en beleggingsboys van Wall Street en the City of London? Hebben deze blanke boorden ook een IQ van 80 zoals de zwarten uit de ghetto’s?

  De stelling is dus onhoudbaar, want de witman belazert, graait en licht op, ook met een IQ van 120 en meer.

  Helemaal funny wordt het wanneer Ome Joost het testosteron van de zwarte man erbij haalt en dit naadloos koppelt aan verkrachtingen.Testosteron is dus geslachtsdrift.Afrika kent een groot kindertal, maar heeft dit met IQ te maken of met armoedige-en uitzichtloze leefomstandigheden? Het is toch algemeen bekend dat Afrikaanse ouders kinderen krijgen om op hun oude dag verzekerd te zijn van eten, drinken en een dak boven hun hoofd via hun kinderen? Wanneer de leefomstandigheden verbeteren en het inkomen stijgt, daalt het kindertal.
  Ook dit is allang bewezen in sociologische-en antropologische studies.

  The Bell Curve, waarop Niemoller zich baseert is vanaf de eerste dag van uitkomen, omstreden.Het boek werd gefinancierd door de neoconservatieve Bradley Foundation.Dat mag. Wat echter niet mag, is the Bell Curve als Gods Ware Woord beschouwen, zoals Joost Niemoller doet.

  Net als bij de boeken van prof. Hans Eysenck en de studies van prof. Buikhuisen is er geen eenstemmige concensus en daarom is het levensgevaarlijk wat Niemoller doet.Een interessant onderwerp waarop nog veel studie mogelijk is, wordt door de platte praatjes van Ome Joost in de ranzige hoek van de rassenleer gedrukt.

Reacties zijn gesloten.