UEFA straft Feyenoord om racisme fans

Feyenoord is bestraft door de UEFA voor het wangedrag van een groep supporters tijdens de wedstrijd tegen Beşiktaş in de voorronde van de Champions League. De club moet onder meer een boete van 45 duizend euro betalen. Fans van de Rotterdamse club maakten zich eind vorige maand in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen de Turken schuldig aan het roepen van racistische leuzen. Ook staken ze vuurwerk af. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Google-news: racisme

11 gedachten over “UEFA straft Feyenoord om racisme fans”

 1. Slechts 45k? Laat UEFA daar eerst eens 450k van maken. Levenslange stadionverboden zou ook al een stuk helpen.

 2. Neehoor, racisme bestaat in Nederland niet, hoor! We behandelen iedereen als gelijk en maken geen onderscheid tussen autochtoon en allochtoon, hoor en tussen eigen volk en buitenlanders ook nooit!

  Dit moet weer een fout van UEFA zijn.

 3. Dus Krapuul vindt die groepje schreeuwers representatief voor heel de Feyenoord aanhang. Marokkaanse raddraaiers zijn dus ook representatief voor heel de marokkaanse gemeenschap.
  Marc: Over hard straffen gesproken. Pro Isis betogers dan maar gelijk uitkering stop zetten; paspoort afpakken en terugsturen

 4. Voor de oorlog (amateurs) en na de oorlog vanaf 1956 had je in Amsterdam 4 semi-profclubs.Blauwwit in Zuid, de club van de middenstanders aldaar.DWS in West, de club van de havenarbeiders.De Volewijckers in Noord, de club van de dokwerkers en andere handarbeiders.In Oost Ajax, de club van de gegoede middenstand met in hun midden veel joden. De Caransa’s, de van Praags, de van Gelders, de Danielsen, de Kroonenbergs, de van Dams etc en hieronder veel textieljongens.

  Op een gegeven moment ontstond er een georganiseerde supportersclub: De F side. Die zochten naar een symbool, waarin ze zich konden onderscheiden van andere supportersclubs. Dat werd de kreet Joden en de Israelische vlag.Feyenoord is van oudsher de aartsvijand van 020.Algauw werd er door Feyenoordfans geroepen: Hamas,hamas, alle joden aan het gas.De Ajax fans antwoordden met Kakkerlakken, naar het lied van Ketelbinkie’s Toen wij uit Rotterdam vertrokken.

  De laatste jaren is een geliefd strijdlied van de Ajaxieden Wie niet springt(omhoog gaat) is geen jood ( geen fan dus blijft zitten). Feyenoord supporters antwoordden Wie wel springt is een jood.

  De strijdkreet die het meest in het oog springt is natuurlijk Hamas,hamas, alle joden aan het gas, gevolgd door het gesis, gas voorstellend dat de gaskamer instroomt. Een walgelijke kreet, niet onder woorden te brengen en een slag in het gezicht van alle nog levende joden in Nederland.
  Maar is dit nu antisemitisme of een oerwoudgeluid van laagschedelige kaalkoppies met het IQ van een teddybeer.Eerlijk gezegd ben ik er nog niet uit.

 5. fr1908, begrijpend lezen is lastig voor verstandelijk beperkten. Maar laat ik zo vriendelijk zijn om je even een handje te helpen.

  “Dus Krapuul vindt die groepje schreeuwers representatief voor heel de Feyenoord aanhang.”

  Artikel geeft aan: “het wangedrag van een groep supporters”

  ~nergens in het artikel staat dat het om de gehele Feyenoord aanhang gaat. Dat komt toch echt voort vanuit je onvermogen tot lezen.

  “Marokkaanse raddraaiers zijn dus ook representatief voor heel de marokkaanse gemeenschap.”

  Zo stuitend stupide dat ik je met plezier even doorverwijs: https://yourlogicalfallacyis.com

  ~kom maar terug wanneer je eindelijk eens doorhebt wat bijvoorbeeld een drogreden is. Hetzelfde over je stompzinnig gebazel over dat kleine groepje pro-IS betogers.

  Verder nog wat te janken, simplistisch onderbuikertje?

 6. Laarmans, va bedankt voor de info. Leuk om te weten. Jod antwoorden en kakkerlakken zijn nu geuzen namen niet om druk over te maken. Hamas joden aan t gas is anti semitisch door figuren met IQvan een teddybeer en onacceptabel maar die zijn zoals gezegd niet representatief voor de aanhang.
  Marc : Met artikel is niks mis mee en correct alleen antwoorden van jou en linkse geestverwant doet heel anders vermoeden

 7. “zijn nu geuzen namen niet om druk over te maken.”

  Daar denkt menig binnen de voetbalwereld gelukkig toch heel anders over. Internationaal, nota bene, onderneemt men actie tegen dat soort leuzen komende vanuit een aantal “supporters” die het veelal voor de ‘voetbal liefhebber’ compleet verkloten.

  Dat er niets mis is met dat artikel klopt, er is daarentegen nogal wat mis met je vermogen tot begrijpend lezen. Oh, en https://nl.wikipedia.org/wiki/Interpunctie

  En mocht je nog niet helemaal doorhebben waarom ik je voor onderbuikertje uitmaakte, dan lees je eerste reactie maar eens terug en stel jezelf de vraag wat Marokkanen en/ of dat handjevol pro-IS betogers uit hebben te staan met het scanderen van strafbare leuzen, die jij afdoet als ‘geuzennamen, waar men zich niet druk over hoeft te maken’.

  Denk niet dat je de eerste rechtse rukkertje bent, die hier met veel bravoure komt binnenfladderen.

  Verder nog wat te janken?

 8. Marc wil even laten zien hoe links intelectueel hij is door mij wij te wijzen op het gebruik van punten en kommas waarmee mij aantoont over een typisch links trekje te je beschikken namelijk arrogantie

  Als je krapuul niet zou kunnen denk je met satire te maken te hebben, weliswaar hele slechte, maar ze menen wat ze zeggen, maar zoveel onzin lees je zelden waarmee ze blijk geven te
  dom ziin om te poepen.

 9. Ha mr vd heuvel. Je bedoelt die gedragregels die alleen gelden voor mensen met een ander mening maar niet voor de duyvendak types hier op krapuul die columnisten met een ander meningje uitmaken voor massamoordenaars.

 10. Leer eerst je eigen arrogantie maar eens (h)erkennen, fr1908, vooraleer je stompzinnig begint te bazelen over die van een ander.

  columnisten met een ander meningje uitmaken voor massamoordenaars

  Waarmee je weer blijk geeft enorm moeite te hebben met begrijpend lezen.

  Laat maar eens zien welke columnistEN (meervoud, inderdaad), volgens jou, hier uitgemaakt zijn voor massamoordenaar.

  Dat kun je niet, aangezien er namelijk een wezenlijk verschil is tussen het verheerlijken (toejuichen/ verwelkomen) van massamoord (genocide) -zoals bijvoorbeeld bekend van Bart Schut (DDS) en/ of R Hoogland (TMG)- en het plegen van.

  Een min of meer lastige nuance welke bij menig ter rechterzijde van het politieke spectrum nogal eens verloren gaat, vaak vanwege de zelfopgelegde slachtofferrol. Zo ook nu weer, bij jou.

  Overigens kan je even bij je gemeente informeren over het volgen van een opfriscursus Nederlands. Er zijn betaalde en evt. ook gratis cursussen.

Reacties zijn gesloten.