U was gewaarschuwd voor Perdiep Ramesar

Je hoeft geen journalist te zijn, laat staan “journalistiek” gestudeerd te hebben (hemeltje, die scholen leveren vooral slome sukkels af inmiddels, sukkels die liever voorlichter worden), het helpt wel.
Ik zou mijzelf geen journalist willen noemen, maar ik ben wel redacteur geweest bij diverse nieuwsmedia. (En nog tenslotte, bij Krapuul is het niet direct duimendraaien). Helpt het? Gewoon je gezonde boerenverstand gebruiken, zoals (oud-)collega Keira placht te schrijven, is al meer dan genoeg.

De roze maffia kan nu blijmoedig kraaien dat zij een “scoop” hebben dat Ramesar een charlatan is, spijtig voor hun, ik was ruim vier jaar eerder – en ze moeten dan toch ook de sporen van hun corpsballeninstemming met zijn sjariadriehoekverhaal wegwerken. Wat niet zal helpen, screenshots en dergelijke, weet u wel. Ach weet u, dat klopt dan wel weer over “wit privilege”: “gekleurde” mensen die het Wildersverhaal meejengelen hebben geen vrienden in die kringen, echt niet.

Dit was een van mijn vroegste stukken hier op Krapuul. Ik herinnerde het mij al niet eens meer, maar het ergste moest nog komen met die Perdiep Ramesar. Niet het stuk over die “krakers” die hun verleden zo van zich afgeschud hadden doet hem blijkbaaar de das om, al had de toenmalige hoofdredactie of eindredactie (als ze die nog hebben daar bij Trouw) toen al ernstige vraagtekens moeten zetten. Maar ja, als het er om gaat “links” en De Moslims in een kwaad daglicht te stellen dan moet je natuurlijk je prachtverhaal vooral niet doodchecken.
En dan sta je dus alsnog voor gek, en moeten er heusche professoren aan te pas komen om te kijken of en hoe Perdiep Ramesar heeft gelogen.

Maar Elma Drayer blijft zitten, daar kunt u van op aan. Die hoeft werkelijk geen ogenblik te doen of ze er op uit gaat voor een reportage. Zij kan straffeloos drijven op de duimzuigerij van Perdiep Ramesar.

U was gewaarschuwd. Het woord van deze dag.