Tweede Kamer vindt Rutte veel te vaag over ‘Finse deal’

Ja precies, allemaal weer terug van reces en een debat. En ook die lamballen van GroenLinks ja.

Niet dat het ergens toe leidt, want Wilders gaat echt geen motie van wantrouwen indienen. Ik vraag me trouwens zeer ernstig af of die wel door de gehele ‘oppositie’ gesteund zou worden, als hij dat al deed.

Het is maar dat Rutte nog even ingewreven wordt dat-ie een omhooggevallen projectmanagertje is en dat-ie wat minder dom zal grijnzen in de toekomst. Alleen dat is mij al waard dat al die kamerleden vervroegd van vakantie terugkomen.

3 gedachten over “Tweede Kamer vindt Rutte veel te vaag over ‘Finse deal’”

  1. “Niet dat het ergens toe leidt, want Wilders gaat echt geen motie van wantrouwen indienen. Ik vraag me trouwens zeer ernstig af of die wel door de gehele ‘oppositie’ gesteund zou worden, als hij dat al deed.”
    Ja, inderdaad. Bij zoiets als Kunduz kan Herr W. dat niet doen, omdat hij heeft getekend het kabinet niet met wantrouwen te zullen treffen vwb het regeerakkoord (voor wat het op papier waard is dan, zo’n niet-aanvalsverdrag). Maar met die eurocrisis kan de oppositie hem onder druk zetten om B te zeggen, anders zijn zijn woorden niets waard. Dat zou een stevig robbertje blufpoker inhouden. Maar hoe ik ook van dit kabinet baal, van het idee van wat nieuwe verkiezingen zouden opleveren word ik ook niet vrolijk. Hoe het ook zij, het is wrsl. niet zozeer dat ze niet durven, maar dat ze op dit dossier gewoon achter Rutte staan.

  2. 1
    Joke

    Helemaal mee eens.
    Voor PVDA, D66 en Groen links is Europa veel belangrijker dan het laten vallen van dit kabinet.

Reacties zijn gesloten.