Twee Duitse deelstaten overschrijden 100 procent hernieuwbare energie

De Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein bereikt in 2014 het punt waarop evenveel hernieuwbare energie wordt geproduceerd als er energie verbruikt wordt. De naburige deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren deed dat al in 2013. Beide deelstaten willen in de toekomst nog veel meer dan de eigen energiebehoefte uit duurzame bronnen produceren.

Conservatieve energie-experten hebben altijd beweerd dat wind- en zonne-energie nooit de volledige behoefte kunnen dekken. De ervaring leert nu dat deze stelling onwaar is. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: dewereldmorgen.be

3 gedachten over “Twee Duitse deelstaten overschrijden 100 procent hernieuwbare energie”

  1. OK, Sleeswijk-Holstein is dunner bevolkt dan Drenthe, maar toch is dit heel goed nieuws.
    Inderdaad werd ons vanaf de lagere school ingeprent dat hernieuwbare energie nooit een rol van betekenis zou kunnen spelen. En dan hebben wij onze mond vol over godsdienstfanaten die leerboekjes vol schrijven.

  2. Vogelsterfte? Geluidsoverlast? Horizonvervuiling? Siliciumtekort? Snel, verzin een reden om tóch door te gaan met kolen, gas en uranium, want daar hebben we aandelen in!

  3. RECHTS heeft altijd een hekel gehad aan milieu. Ze vinden zuurstof en schoon drink water een linkse hobby. Net als muziek en kunst. Je weet wel zaken die het leven nodig heeft en mooier maken. Vreemd genoeg maken ze wel gebruik van al dat soort dingen.

    Kom op rechts consequent zijn. Dus ook die stempas inleveren NU! En je diploma. Drink maar fijn benzine want dat doet je BMW ook.

Reacties zijn gesloten.