Turkse regering denkt dat PKK achter aanslag in Istanboel zit + Update

Volgens de Turkse vice-premier Numan Kurtulmuş zit de PKK waarschijnlijk achter de aanslag die gisteren in Istanboel het leven kostte aan 38 mensen.

Volgens de laatste berichten werden even buiten het stadion van Beşiktaş twee bommen tot onploffing gebracht. De aanslag zou specifiek gericht zijn geweest tegen de ME die zich na een wedstrijd van Beşiktaş nog in de omgeving van het stadion bevond. Onder de 38 doden bevinden zich 7 burgers en 30 politieagenten. Een van de slachtoffers kon tot op heden niet geïdentificeerd worden. Ruim 150 mensen raakten gewond, 14 van hen zouden zich in een kritieke toestand bevinden. De aanslag is tot nu toe niet opgeëist.

https://www.youtube.com/watch?v=JlpUg2KSUb8

Dat ISIS achter deze aanslag zou zitten lijkt inderdaad onwaarschijnlijk, ISIS kiest in Turkije vrijwel uitsluitend burgerdoelen. Veel experts vermoeden dat de aanslag het werk is van de TAK, een groep wiens relatie met de PKK niet duidelijk is. De TAK scheidde zich af van de PKK nadat deze in 2004 een bestand sloot met de toenmalige Turkse regering. Sommige veiligheidsexperts denken echter dat er nog steeds banden zijn tussen de PKK en de TAK.

https://www.youtube.com/watch?v=lW1EwSAfwIY
Update: de aanslag is inmiddels opgeëist door de TAK

czzyklsxcaalskx-png-large

1 gedachte over “Turkse regering denkt dat PKK achter aanslag in Istanboel zit + Update”

  1. Pingback: Turkije pakt 220 pro-Koerdische politici op | Krapuul

Reacties zijn gesloten.