Turken eisen geld terug voor onterechte inburgeringscursussen

Turkse Nederlanders hebben de Stichting Inburgeringsleed opgericht. Het doel van de nieuwe stichting is het claimen van de kosten die ze hebben gemaakt voor hun verplichte inburgeringsexamens.

De penningmeester van Inburgeringsleed zei vandaag dat de stichting 20.000 gedupeerden aan zich wil binden. De schadebedragen variëren van 1500 tot 5000 euro, afhankelijk van de gemaakte reis- en studiekosten.

Europees verdrag
De verplichte inburgeringsexamens voor Turken zijn onlangs afgeschaft, omdat ze in strijd waren met een Europees verdrag. Turken mogen vrijwillig op cursus, maar daar mag geen dwang achter zitten en er mogen evenmin sancties of boetes worden opgelegd. Tot dat oordeel kwam de Centrale Raad van Beroep in augustus. (Turken eisen geld inburgeringscursus terug – Volkskrant)

En terecht! Moet de overheid maar beter zijn huiswerk doen en opletten. Zo maar elk belachelijk idee uitvoeren omdat dat lekker bekt is achterlijk. Raak de overheid (ja en ons ook) maar waar het zeer doet, met geld. Zouden meer groepen moeten doen.
Maar ik heb het er graag voor over, net zo lang tot die overheid en de Tweede Kamer stopt met slapen.

Telegraaf heeft trouwens bij gebrek aan belangstelling voor zijn breivikjes de reactiemogelijkheid maar uitgezet bij dit bericht.

10 gedachten over “Turken eisen geld terug voor onterechte inburgeringscursussen”

 1. Natuurlijk zij zijn voldoende geïntegreerd. Immers volgens officiële cijfers van CBS, is de werkloosheid onder Turkse jongeren maar 29%. Alleen de werkloosheid onder Surinaamse jongeren (30%) is hoger. Van de Marokkaanse jongeren is 27% werkloos. En daarbij komt dat zij voldoende belezen zijn om al of niet met behulp van links advocatuur bij sociale instanties hun wensen kenbaar te maken of/en te innen. Daarom zien zij het nut niet zo in van integratie . Immers de ook nu nog overwegend linkse wetgeving in deze: steunt hen voldoende. Struggle for life is meer weggelegd voor de belezen of onbelezen domme Hollander. (ook ik)

 2. Pieter schreef:
  “n daarbij komt dat zij voldoende belezen zijn om al of niet met behulp van links advocatuur bij sociale instanties hun wensen kenbaar te maken of/en te innen. ”

  Waarom kom ik die linkse advocatuur niet tegen om mij als linkse niet kapitaalkrachtige jongen bij te staan als ik mijn gelijk wil halen? Toen ik ooit ontslagen werd door een werkgever wisselde ik driemaal van advocaat en alle drie wilden niet de moeite nemen, omdat het ze toch niet veel opleverde. Het was zo bizar dat zij nog erger waren dan de werkgever. Een advocaat stelde toen zelfs voor om mijn opgebouwde vakantierechten niet uit te betalen, terwijl zelfs de werkgever dat te ver vond gaan en gewoon mijn vakantierechten uit betaalde bij het ontbinden van de arbeidsovereenkomst. En waarom zie ik advocaten zelfs figuren zoals Willem Holeeder en andere immorele perssonlijkheden verdedigen als het schuift?

  Pieter schreef:
  “Struggle for life is meer weggelegd voor de belezen of onbelezen domme Hollander. (ook ik)”

  De aloude dooddoener van de gediscrimeerde Nederlander in eigen land. Dat is waar, hoor. Als er gekozen moet worden tussen een allochtone sollicitant en een blanke Nederlander dan nemen ze een allochtoon aan en bij ontslagen vliegen de blanke Nederlanders als eerste eruit. En over het algemeen hebben de blanke Nederlanders het financieel veel slechter.

 3. dré oudman Schreef:

  Opgelegde inburgering = Indoctrinatie

  Ik vind het wel mooi dat je verplicht bent het Wilhelmus uit je hoofd te kennen.
  Er zijn zo weinig Nederlanders die dat kunnen en dat merk je aan de verslobbering van de maatschappij.
  Niemand wil meer werken en ze houden alleen maar de hand op.

 4. Henk Veldman Schreef:

  dré oudman Schreef:
  Opgelegde inburgering = Indoctrinatie
  Ik vind het wel mooi dat je verplicht bent het Wilhelmus uit je hoofd te kennen.
  Er zijn zo weinig Nederlanders die dat kunnen en dat merk je aan de verslobbering van de maatschappij.
  Niemand wil meer werken en ze houden alleen maar de hand op.

  Yep , binnekort weer 7 nachtdiensten in mijn baan waar de meeste Nederlanders zich te goed voor voelen ….

 5. De regering moet goed berekenen wat er evt. terugbetaald moet worden, anders worden ze weer( zie kinderbijslag in buitenland) getild!
  Een boek+cd en een electronisch examen kan volgens mij nooit meer dan 30 euro kosten en niet 1500 tot 5000!

 6. @ Petronella:
  nee Petronel, wat het heeft gekost moet ook terug betaald worden..wellicht was het goedkoop ja maar wat de regering heeft gevraagd aan bedrag toendertijd rechts geloof ik?ja nou DAT bedrag weer terug begrijp je

 7. Petronella Schreef:

  De regering moet goed berekenen wat er evt. terugbetaald moet worden, anders worden ze weer( zie kinderbijslag in buitenland) getild!
  Een boek+cd en een electronisch examen kan volgens mij nooit meer dan 30 euro kosten en niet 1500 tot 5000!

  het boek is de kosten niet , naar Ankara moeten voor je examen , 300€ voor je examen , inkomstederving op die dagen ect ect .. dat geleuter over kinderbijslag is trouwens broodje aap verhaal , je moet ladingen bewijsstukken overleggen , oa van je stortingen ( dus kan het niet via de bank maar moet het via de duurdere Western Union ) bewijs dat je kind leeft , 2x per jaar .. In sommigge gevallen moet je een half land doorreizen om een door de Nederlandse staat geautoriseert papiertje te krijgen … Mijn zoon moest zich vervoegen bij het consulaat in Houston zon 12 uur reizen van waar hij woonde , met papieren van zijn dorp , zijn school .. en dat was 4 jaar terug , het is inmiddels alleen maar moeilijker geworden !!!

Reacties zijn gesloten.