Tovenaarsleerling Geert Wilders (PVV) boos op zijn leraar Frits Bolkestein (VVD)

Met zijn opmerking dat ‘bewuste’ Joden Nederland maar moeten verlaten vanwege de toenemende discriminatie, heeft Bolkestein weer een heleboel stof doen opwaaien. Nou is het niet de eerste keer dat Frits iets zegt en er velen over hem heenvallen, maar ik denk toch dat hij nu een verkeerde opmerking heeft gemaakt. Dat hij de laatsten die hem nog serieus nemen ook van zich heeft afgestoten.

In ieder geval keert ‘zijn creatie’ de geachte afgevaardigde Geert Wilders zich tegen zijn leermeester. Want dit was niet wat Geert had bedoeld! Frits je begrijpt er helemaal niks van!

Plus Frits verliest toch nog een puntje uit het oog, heeft zijn creatie misschien nog een bijdrage in de toenemende discriminatie?

Bolkestein gaat er volledig aan voorbij dat Geert Wilders – met zijn xenofobe standpunten die door het CDA en de VVD salonfähig gemaakt zijn – stelselmatig moslims en hun geloof in de hoek zet.

Ook Mirjam Sterk (CDA), die toch een expert is op het wegsturen van mensen, vindt het niks. Maar of je daar ook wat van moet vinden, mwah, weet het niet. Ze zit er wel meer naast.

8 gedachten over “Tovenaarsleerling Geert Wilders (PVV) boos op zijn leraar Frits Bolkestein (VVD)”

 1. ,De zorgen zijn groot, maar dit is niet de oplossing”, zegt CDA-Kamerlid Mirjam Sterk. Zij wil dinsdag in het vragenuurtje de mening van het kabinet horen.

  Moet er nu weer hierover gedebatteerd worden? Bolkestein is toch geen onderdeel van de regering?

 2. Wilders loopt gebruikelijk op twee stelten: op de rechtse staat de naam BOlkesteijn, en op de linkse Wiegel. De vraag is of de rechtse uitgevallen is, want hij krijst niet zo veel tegen de Marokkanen de laatste tijden en of hij nog steeds op-stelten kan?

 3. @2 Lieke zolang Rutte en Verhagen zwijgen over het voorval van afgelopen weekend houd ik ze verantwoordelijk voor de woorden van Wilders. En zolang zij niks zeggen, maakt het beleid -Jordanië is Palestina- deel uit van Nederlands regeringsbeleid.

 4. Volgens het Parool van 6 december heeft Bolkestein die uitspraak gedaan in het boek Het Verval, geschreven door Manfred Gerstenveld. De auteur is in 1968 vanuit Nederland naar Israël geëmigreerd maar meent wel zeker te weten hoe het er hier in Nederland voorstaat.

  Gerstenveld schelt op de “elite” die de racisten zouden hebben binnengehaald. Wedden dat hij niet de directeuren van de bedrijven bedoelt die de Turkse en Marokkaanse gastarbeider hier naartoe lieten halen

  Wilders heeft dus blijkbaar een probleem met het feit dat zijn leermeester met de verkeerde Israëlische radicaal rondhangt.

 5. Een gefabriceerde rel noemde Pieter Hilhorst de berichtgeving dat joden in Nederland met doodsverachting over straat moeten. Wie beweert dat de discriminatie toeneemt, is niet bezig om problemen ter discussie te stellen, maar om problemen te creeëren. Hilhorst baseert zich op cijfers van het CIDI. Afgaande op het aantal meldingen dat daar binnenkwam, is er helemaal geen sprake van een gestage toename van het aantal incidenten:
  In 2002 waren er 359 incidenten, in 2009 waren dat er 167. Een daling met meer dan 50 procent!
  In 2009 zijn er 20 scheldpartijen gemeld, 6 bedreigingen en 4 voorvallen van geweld. In 2004 waren er 5 incidenten met fysiek geweld. Vier keer is iemand bespuugd. Een keer is een kopje koffie uit iemands hand geslagen. Eenmaal is een bril van iemands gezicht geslagen. In 2010 is nog geen enkel voorval van geweld gemeld.

  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/6114

  De dalende trend blijkt ook uit de donderdag gepubliceerde Monitor Rassendiscriminatie 2009 in opdracht van het ministerie van VROM. Alleen tijdens gebeurtenissen in het Midden-Oosten waarbij Israël betrokken is, stijgt het aantal meldingen van antisemitische incidenten tijdelijk.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/1013032/2010/07/01/Minder-meldingen-van-antisemitisme.dhtml

 6. Gewoon een geraffineerd één-tweetje tussen Bolkenellende en meneer Wilders dus, zodat de media weer lekker vaak kunnen citeren dat marokkanen zich schuldig maken aan antisemitisme!
  Framen heet dat.

 7. Het kan ook zijn dat Bolkestein probeert zichzelf en daarmee de rechtervleugel van de VVD als redelijker alternatief voor Wilders neer te zetten.

  Het is echter wel opvallend dat Bolkestein dat laatste tijd alleen in het nieuws als hij op Wilders reageert.

Reacties zijn gesloten.