Toonplicht en draagplicht

Het is toch echt niet verplicht in Nederland een Ausweis op zak te hebben, ook al willen de zogenaamde liberalen van de Volkschpartij voor Vrijheid en Democratie het anders voorstellen.

Het Openbaar Ministerie wil dolgraag jurisprudentie binnenhalen waaruit zou blijken dat er wel een draagplicht is, dit in verband met de “kwestie” van de joodse man in Wassenaar (we weten nog steeds niet op grond waarvan hij staande is gehouden) die vrijgesproken is.

Wordt ongetwijfeld en helaas vervolgd.

1 gedachte over “Toonplicht en draagplicht”

 1. (we weten nog steeds niet op grond waarvan hij staande is gehouden) die vrijgesproken is.

  Tja, als je dan bedenkt dat het dragen of in bezit hebben van 2 paspoorten mogelijk strafbaar wordt gesteld zou alleen al op basis van het uiterlijk mensen al verdacht maken en derhalve een toonplicht hebben.
  Joden waren vroeger lang niet altijd herkenbaar als Jood, vandaar dat ze een ster moesten dragen en bij weigering volgde een boete van ƒ 5000,-
  Zo kan het dus voorkomen dat als iemand maar één paspoort laat zien er gerede twijfel is jegens die persoon en dat huiszoeking zal volgen. Blijken er inderdaad 2 te zijn dan volgt uiteraard gevangenisstraf of eventueel uitzetting uit ons land. Een boete van € 5000,- lijkt me ook heel redelijk.
  Er doet zich echter een probleem voor.
  Als iemand een misdaad heeft begaan, moet die als dader ook zodanig te identificeren zijn. Er moeten getuigen zijn en bovendien moet vast staan dat de persoon inderdaad is die men heeft aangewezen als dader.
  Mijn ID-kaart is verlopen. Dat betekent dus dat ik me niet volgens de wet kan identificeren. Kan ik dan straffeloos verkeersregels overtreden, stelen en moorden, iets wat ik altijd al graag heb willen doen, maar sinds de identificatieplicht mee gestopt ben.

  Een ander interessant fenomeen is het volgende.
  Aangezien 2 paspoorten (nog) niet verboden zijn, mag je dan beide paspoorten gebruiken als je deelneemt aan de Olympische Spelen?
  Ik zag deze week een Marokkaanse jongen, althans hij beweerde dat z’n ouders dat waren, die zei dat hij 2 paspoorten heeft.
  Hij zou voor e.o.a. paardennummer uitkomen in Londen namens Marokko om z’n moeder een plezier te doen.
  Stel nu eens voor dat hij óók voor Nederland uitkomt omdat hij óók Nederlander is. Hij zou dan in 2 manches uitkomen, éénmaal voor Nederland en éénmaal voor Marokko. Dan zou hij dus 2 medailles kunnen winnen. Nederland trots en Marokko trots!
  Maar stel dat hij zegt dat hij voor beide landen tegelijk uitkomt. Uiteraard is dat een beetje gemeen, omdat hij immers veel meer fans heeft dan als hij maar voor één land uitkomt,.maar hij zou daardoor goud winnen. Dat betekent dus dat twee landen goud hebben! Machtig mooi toch?
  Nog interessanter wordt het als hij bijvoorbeeld aan judo zou meedoen.
  Stel je eens voor dat hij als Marokkaan de finale bereikt en z’n tegenstander degene is die voor Nederland is uitgekomen, hijzelf dus.
  Dat zo pas een mooie finale worden. Eén persoon op de mat, die z’n tegenstander uiteraard door en door kent, want hij voorziet alle grepen en truuks die hij uithaalt of van plan is dat te doen. Reken er maar op dat dat spannend wordt!
  Dus laten we voorlopig nog maar even afzien van dat verbod op twee paspoorten.

Reacties zijn gesloten.