Toekomst voor Nederland? ‘Man berooft bank voor gratis gezondheidszorg’

James Verone had een raar groeisel op z’n borst, een moeilijke rug en een pijnlijke voet, maar geen vast inkomen of ziektekostenverzekering. Hij wist dat hij medische hulp nodig had en ook dat hij die nooit kon betalen. Maar hij bedacht een plan. Wat is de enige plek in de staat North Carolina waar iedereen medische hulp schijnt te krijgen? De gevangenis.

De geweldige VS waar het ‘zelf de broek ophouden’ tot een cultus is verheven die zijn weerga niet kent. Het grote voorbeeldland van Geert en zijn gedoogkabinet. Het land waar de scheiding tussen zij ‘die hebben’ en zij ‘die niet hebben’ enorm is. Waar een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor elkaars welzijn een heel vies, commi-woord is.
Sociaal is daar niet om elkaar geven en voor elkaar zorgen, maar veroorzaakt gelijk een heftige reactie alsof er een Noord-Korea is ingevoerd.
Kortom, als je niet succesvol bent, moet je eigenlijk maar gewoon weg!

Ow, waar ze wel goed in zijn is fund-raisings, inderdaad dan geven hele rijken grote feesten waar ze geld ophalen voor ‘de armen’. Geeft die rijken een heel goed gevoel en kans om te netwerken en nog rijker te worden en moet de armen in de ‘hand met de pet’ positie dwingen. Daar moet ik dan weer heel erg van 😥

Maar wat heeft dat met Nederland te maken? Nou daar is dit kabinet ook lekker op weg om die kant op te gaan. Snijden in alle zorg, want aan zieke mensen hebben we niets. Kosten alleen maar geld en zijn onrendabel. Weg ermee! Afdanken!

1 gedachte over “Toekomst voor Nederland? ‘Man berooft bank voor gratis gezondheidszorg’”

  1. Onverzekerd zijn in Nederland is in elk geval allang geen toekomst meer. Nee het is een pressiemiddel van onze tegenwoordige aso-sociale diensten. Zelf meegemaakt. Vanaf rond mijn 58e verjaardag van juli 2005 tot januarie 2008. Heb ze een soortgelijke rekening moeten presenteren. 46 ramen van het stadhuis, schadekosten 30.000 euro. Niet om trots op te zijn maar 1 dollar bij een particuliere bank? Beetje de weg kwijt? Ik vind dat zo’n wanhoopsdaad altijd gerelateerd moet zijn aan, gericht moet zijn tegen, een veroorzaker van je wanhoop. Maar geen eigenrichting mag zijn tegen een persoon. Dit niet uit lafheid maar omdat die persoon ook maar een werknemer is in dienst van. En daarbij, in die tijd deed ik alles nog met pen en papier. Mijn lesje geleerd hebbende kan nu iedereen die internet heeft lezen wat ik er over weet en meegenieten van mijn mening er over. Dus als het aan mij ligt is die toekomst al verleden tijd. Het is jammer dat de hele pers daar over niet, of een klein beetje maar dan verkeerd, bericht. Hier ligt een schone taak braak voor de Nederlandse pers voor de toekomst. 😎

Reacties zijn gesloten.