Toch maar goed dat er nog een Europees Hof is

Nederland mag Turken met een WAO-uitkering en een toeslag niet korten. Dat bepaalde het Europese Hof deze week. Door dat wel te doen maakt het een onterecht onderscheid naar nationaliteit, meent het Hof. Het gaat over een zaak die al ruim tien jaar speelt. Toch kan de uitspraak gevolgen hebben voor de kabinetsdoelen om de export van uitkeringen terug te dringen.

Stel u hebt heel hard gewerkt in Nederland, lichamelijk zware arbeid gedaan. Uw baas verdiende er goed aan, u wat minder (is ironisch bedoeld). Door uw werk wordt u zo ziek dat u niet meer kunt werken. Daar hebben we in Nederland gelukkig voorzieningen voor. Maar u bent geboren in een ander land en voelt zich niet meer thuis in Nederland, omdat u weggewenst bent en weggepest wordt, of omdat het klimaat in uw geboorteland aangenamer is voor uw lichaam. U besluit naar uw geboorteland terug te keren. Dit wordt toegejuicht door een deel van de Nederlandse bevolking, opgerot staat netjes.
Dan besluit de Nederlandse overheid dat de uitkering die u wel in Nederland zou krijgen niet meer van toepassing hoeft te zijn in uw geboorteland, omdat u Nederland hebt verlaten, ‘vrijwillig’. Hoe eerlijk vindt u dat?

Nou ik vind het helemaal niet eerlijk en ben heel blij dat het Europese Hof vindt dat je geen onderscheid mag maken. Is gewoon uitbuiting en buitenlandertje pesten. Je ware VOC-mentaliteit, die echt niet uitblonk in menslievendheid of altruïsme, maar was gebaseerd op knechting, uitbuiting en winstbejag ten koste van anderen.

5 gedachten over “Toch maar goed dat er nog een Europees Hof is”

 1. Als ik me niet vergis gaat dit om het ILO-verdrag (International Labour Organisation). Ene Mark Rutte, die destijds staatssecretaris was, riep toen al m.b.t. dit soort uitkeringen dat ‘we’ dit stokoude verdrag immers binnenkort gingen opzeggen (waarop andere kamerleden dan reageerden door heftig met het hoofd te schudden).
  Ook om Wajongers e.d. flink af te kunnen knijpen wil men van dat verdrag af: http://www.publiekrechtenpolitiek.nl/kabinet-lapt-kritiek-iao-aan-zijn-laars/

 2. Joke Mizée Schreef:

  Als ik me niet vergis gaat dit om het ILO-verdrag (International Labour Organisation). Ene Mark Rutte, die destijds staatssecretaris was, riep toen al m.b.t. dit soort uitkeringen dat ‘we’ dit stokoude verdrag immers binnenkort gingen opzeggen (waarop andere kamerleden dan reageerden door heftig met het hoofd te schudden).
  Ook om Wajongers e.d. flink af te kunnen knijpen wil men van dat verdrag af: http://www.publiekrechtenpolitiek.nl/kabinet-lapt-kritiek-iao-aan-zijn-laars/

  Het feit dat Marx met een enorme vertraging toch nog gelijk blijkt te krijgen is op zijn minst ironisch te noemen , wat ik alleen niet begrijp is hoe de zgn “liberalen ” ( voor mij nooit véél beter dan “bloedzuigers met iets minder honger dan “echte ” kapitalisten “) het kunnen verantwoorden om in een zuiver op consumptie gerichte economie consumptie-eenheden ( vroeger heette dat “mensen ” ) te beperken in hun consumptie vermogen …

 3. Tja, wie te weinig vlees op de botten heeft wordt tegenwoordig afgeschreven als onrendabel. Het zijn er te weinig om echt een vuist te kunnen maken tegen het gepantserde bolwerk (denkt men).

 4. Vooral lullig voor die Turkse meneer die zich hier het schompes heeft gewerk voor een mager loon in een baan waar een Nederlander zijn neus voor ophaalde die nu als gepensioneerde aan de Turkse Costa overwinterd in een all-inclusive resort.

Reacties zijn gesloten.